Kentsel Dönüşümde Güncel Gelişmeler Sunumu

preview_player
Показать описание
## Kentsel Dönüşüm Yasası ve Güncel Gelişmeler Sunumu

**Bu videoda:**

* Kentsel dönüşüm yasasının temellerini ve temel ilkelerini inceleyeceğiz.
* Yasanın son güncellemelerini ve değişikliklerini ele alacağız.
* Dönüşüm sürecinin aşamalarını ve ilgili prosedürleri detaylı şekilde anlatacağız.
* Kentsel dönüşümden kimlerin faydalanabileceğini ve sağlanan teşvikleri inceleyeceğiz.
* Mevcut uygulamadaki sorunlara ve çözüm önerilerine değineceğiz.
* Güncel örnekler ve vaka çalışmaları üzerinden dönüşümün kentlerimize ve yaşamımıza etkilerini analiz edeceğiz.

**Bu sunum:**

* Kentsel dönüşüm hakkında bilgi edinmek isteyenler
* Mevcut yasa ve uygulamalar hakkında güncel kalmak isteyenler
* Dönüşüm sürecinde haklarını ve sorumluluklarını öğrenmek isteyenler
* Gayrimenkul yatırımı ve şehir planlama ile ilgilenenler

için faydalı olacaktır.

**Sunumda ele alınacak konular:**

* Kentsel dönüşüm nedir?
* Neden kentsel dönüşüm?
* Kentsel dönüşüm yasası kapsamı
* Dönüşüm sürecinin aşamaları
* Teşvikler ve maddi destekler
* Mevcut sorunlar ve çözüm önerileri
* Güncel örnekler ve vaka çalışmaları

**Sosyal medya:**

#kentseldönüşüm #yasası #güncellemeler #gelişmeler #sunum #ankara #türkiye
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

ÖNEMLİ NOT: Abone olan kullanıcıların soruları öncelikle yanıtlanacaktır.

AvMuratTezcan
Автор

Maşallah Üstadım, Gayrimenkul hukukunu çok güzel ve yakinen takip ediyorsun, Verdiğin bilgiler için teşekkürler, Allah yardımcın olsun...

mehmetzekaidemirbas
Автор

Teşekkür ederim Murat Bey, degerli sunumlarinizdan çok yararlaniyorum. Iyi calismalar dilerim.

Pnar-kfjc
Автор

Ülkemiz deprem bölgesinde olan ve fay hattında bulunan bir bölgedir. Coğrafi konumu olarak gerçekten dezavantajlı. Bu faktör de değerlendirildiğinde nasıl iyi bir kanun çıkar ve nasıl iyi bir kanun uygulayıcısı olunabilir reformu şeklinde çalışıyorum. Ben TMSF-Gayrimenkul Dairesinde çalışıyorum. Bu tecrübemden yola çıkarak diyorum ki bence biz hukukçular kadar mimarlara, siyasetçilere mühendislere, işletmecilere ve vatandaşa da sorumluluk düşmektedir.

DeryaNurDursun-ycoo
Автор

Salt çoğunluk ile alınan karada arsa payı hakkaniyetli olarak gözetilmemişse karara itiraz eden ve katılmayan malik payı yine satılabilir mi?

artunbolgen
Автор

Hocam mimar bir müteahhit olarak çok öncelikle teşekkür ediyorum. Bizim daha ziyade yaşadığımız sorun; maliklerin azınlık sebebiyle yahut şerefiye sebebiyle kentsel dönüşüm sürecini devam ettirememesi. Burada hakkaniyetli ve adil olacak şekilde nasıl bir yol izlenebilir? Malikleri bilgilendirmek adına buna istinaden bir içerik hazırlanabilir.

Bir de Riskli Alan ilan etme konusunu ayrıca değerlendirebilirseniz o da çok bilgilendirici olacaktır diye düşünüyorum. Saygılar.

selimhanucar
Автор

Gayet güzel anlatmışsınız çok teşekkürler

HayatımTuna
Автор

Binamızda bir malik Riskli yapı kararına itiraz davası açtı ve yürütmeyi durdurma kararı aldırdı... 2/3 çoğunlukla müteahit seçimi için karar alınmıştı... binanın boşaltılma tarihi de belli idi... bu durumda binayı boşaltma askıya mı alınmış olur? İtiraz davaları ne kadar sürer? Dava sonuçlanana kadar insanların bu yapıda beklemek zorunda bırakılması da can güvenliği açısından riskli değil midir?

zeyna
Автор

Yiklan binamis iskani almis bir bina yenisindede ayni hakkimizi verme zorundalar dimi

mukerremkececi
Автор

Avukat bey iyi günler bir sorum olacaktı 6 Şubat Maraş depreminde evimiz ağır hasarlı idi yıkıldı arsalarımız şu an boş 1 sene oldu hemen hemen müteahhit ile anlaşmıştık rezerv alan sıkıntısı çıktı çevre şehircilik bakanlığına dilekçe verdik 13 blok olarak.
iptal edilebilir mi rezerv alan zeminimiz sağlam zemin testi yapıldı tek sıkıntımız şu an rezerv alan olarak görünmesi ne yapmamız gerek teşekkürler.

kaantasin
Автор

Arsamız 3 parselsen oluşuyordu içinde bulunan bir parsel için riskli yapı belgesi aldık ama sonrasında parsel no değişti 3 arsa plan değişikliği yapılarak tek parsel oldu tapu tescilin üstünde riskli yapı şerhi var bu kentsel dönüşüm işimizde bir problem teşkil edermi cevaplarsanız sevinirim teşekkür ederim

karabeykarabeyli
Автор

Mutahit dairelerimizi küçülterek bize daire veriyor, ama aynı yerde dukkanlarim yerine üst kattan daire veriyor, kat maliki olarak çok büyük kaybım oluyor, o yüzden anlaşma ya imza atmıyorum, ayni yerinde daireler gibi küçülerek dükkan vermiyor, kisaca hakkımızı hukuk yoluyla alabilir miyiz, teşekkürler

ahmetkavazak
Автор

hocam aprtmanda 16 malik var 2 dükkan 14 daire... fakat tapuda paylar eşit gözüküyor.Müteahid le dükkancılar anlaşmışlar rantsal dönüşüm yapmak istiyorlar.Bizim evler dükkanlardan 30 m2 daha buyuk fakat evler 90 mt2 ye inerken dükkanlar masallah sadece 5 mt2 kuculuyor.ne yapmamız lazım???

moonman
Автор

tek tek yıkmayı bırakın... barajlardan büyük dozerleri getirin. mahalleleri ve ilçeleri komple yıkın... dünya çapında büyük müteahhitleri ortak edin.. büyük projeler yapın. 4 kat üzeri bina yapmayın. asansörlü bina türkiye için zarardır! asansör ve yüksek kat tüketimi/maliyeti çok çok artırır... aidatlar çok artar... maksimum 4 kat olmalı binalar...

biranr
Автор

Merhabalar Murat bey devletin yarısı bizden kampanyasına başvuru yapmadım tarihi kaçırdım ancak binadaki diğer komşularım başvurularını yaptı bu benim için herhangi bir risk oluşturur mu cevap verirseniz sevinirim

rumeysabaran
Автор

Merhabalar...6306 sayıli yasayla kentsel.dönüsüme girdik. Binamiz henüz yıkılmadı.12 malikten oluşan apartmanda 7ve 5 gibi bir durum olustugundan 3 /2saglanamadi .50+1ile 7 malik salt cogunlukla biz herseyi yapariz, imzalamazsaniz evleriniz satilir diyorlar.Biz, hicbir sozlesme gormeden "belefiyeye ön onay projesi "verilmis.5 malik olarak belediyeye itiraz dilekcesi verdik.Ayrica, 12 malik arsa paylari esit olmasina ragmen, zemin kattaki malikin metrekaresinden, 12 malikin de 1'er hisse sahibi oldugu ďükkana verilmis, xemin kat malikin evi küçültülmüştür. Salt çogunluk herseyi yapıp istedikleri sozlesmeyi imzalatiyorsa, sozlesmeyi iptal davasi ne zaman acilmali?Ayrica bu müteahhitle "kentsel dönusum kredisi "almamiz da mumkun degil....Bu sureci, avukatla yürutelim diyiruz ama salt cogunluk herseyi aleyhimizde yapiyorsa, biz hangi sekilde evimizdeki hakkimizi koruyacagiz?

TezcanDutipek
Автор

kentsel dönüşümde kendimiz ödüyoruz (alt kat dükkanlar sonra 3 katta ner birinde 1 daire). üst katın dubleks hakkı var deniyor. Diğer kat sahipleri üst katın m2 arttığı için bir ücret (şerefiye) isteyebilir miyiz? Burada arsa payı değişiyor mu?

Zileyluk
Автор

binamız henüz yıkılmadı. 49%, 51%'in seçtiği avukat ve muteahit ile çalışmak durumunda kalıyoruz. Bizim burada hiç hakkımızı koruma ihtimalimiz yok mu? %1'i temesil eden işletme sahibi aynı zamanda muteahiti getirdi ve belki de ondan pay alıyor. Muteahitin getirdiği avukat ile çalışmak zorunda kalıyoruz. bizim hiç itiraz hakkımız yok mu? @avMuratTezcan cevaplar mısınız? Şu anda avukat ile imza atılıyor. 49% atmaz ise riskimiz nedir? avukat binayı yıktırmak ve muteahit ile sözleşme imzalamak için tutuluyor.

Zileyluk
Автор

Selam, bir sorum olacak, kiracımı tahliye taahhütnamesiyle icraya verdim, çıkacağı taahhüt tarihi sonrası bana eşinden aile konutu bildirimi geldi (taahhüt etip çıkacağı tarih 01.08 eşinden aile konutu bildiriminin geldiği tarih 07.08) mahkeme oldu, mahkeme kiracının çıkması için benim noterden gönderdiğim bildirinin 18.08 tarihinde olduğunu ve aile konutu bildiriminden sonra olduğundan mahkemeyi kayıp ettim, halbuki taahhüt tarihinden sonra kiracıya en gec bir ay içinde bildirim yapmam gerekmiyormu, gerekceli kararda kira anlaşmazlığından dolayı yani yüzde 25'e uymamışım yazıyor, halbuki davada ve mahkemede konunun kira oranıyla hiç ilgisi yoktu, davam tahliye taahhüt tarihinde kiracının daireyi boşaltmasıydı (mahkemede kira oranı söz konusu olmadı) mahkemedeki dava ile gerekceli karar ayrı konular.
Bir üst mahkemeye gittim. Sorum: Mahkemedeki konu ile gerekceli karar konusu neden ayrı iki farklı konular.

ilyassayman
Автор

Meslektaşım, öncelikle sunumlarınız için çok teşekkür ederim, önceki videolarınızda cevabını bulamadığım bir sorum olacak; 6306 kapsamında 3/2 çoğunluk arandığı dönemde noterde yapılan inş.sözleşmesinin, günümüz itibariyle salt çoğunluk arandığı bu dönemde “ ödenecek bedelde değişiklik vb esaslı unsurların değişikliğinde aranacak oran nedir, yani yine noterde yapılacak olan tadil sözleşmesindeki oran esas sözleşme tarihindeki çoğunluğa mı yoksa tadil yapılacağı dönemdeki çoğunluğa tabi olacak. Şimdiden teşekkür ederim

pinargursoy