Hatra nedir?/Okçuluk Diyalogları-3

preview_player
Показать описание
Okçuluk üzerine sohbet videolarının üçüncüsü. Devam videolarını çekip çekmemeye, izlenme sayısına bakarak karar vereceğiz. Dolayısıyla, beğenirseniz "Beğen" butonuna basın, yorum ve görüşlerinizi yazın, sosyal medya hesaplarınızda paylaşın!
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim hocam. Solingen den selamlar

hueseyin
Автор

Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim

Ezel_
Автор

Altın değerinde bilgiler daha çok video gelmeli

cafercan
Автор

Murat Hocam rabbim Valiğinizi eksik etmesin. Inan Ansiklopedi gibi bilgi dolu bir insansiniz. Insan bir konuyu Anlatirken emin olarak ve bilincli ancak bukadar aktarir diğer bilgi ihtiyaç sahiplerine. Selamlar Almanyadan Muttalip kara

muttalepkara
Автор

Hatra nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmelidir tarzında bir video gelsin lütfen 🙏

BilalAzal
Автор

hatra benim uygulamalardan ve uygulamalarımdan gördüğüm kadarıyla kabza pençesinin yayla etkileşimi ve kiriş bırakıldığında yayın kendi ileri hareketi ile doğal gelişen bir şey, zayıf çekişli yaylarda hatra zayıf gelişirken kuvvetli çekişli yaylarda daha doğal ve net görülüyor, bazılarının ok çoktan çıkıp gittikten sonra bileğini indirip çevirdiğini de görüyorum, bu bence hatra değil.şunu da belirtmeliyim, kiriş tonç başlarına düzgün vurur ve dengeli bir sesle ok çıkarsa hatra da o derece temiz oluyor, bu da zehgir pençesinin de aynı önemle işe karıştığını düşündürüyor.batı tarzı kabza kavrayanların hatralı atabileceğini düşünmüyorum.

altugafat
Автор

Kirişi çektiğimizde oluşan potansiyel enerji, kiriş bırakıldığında kinetik enerji olarak oka aktarıldığı sırada enerjiyi ilk göğüsleyecek olan kısım, okun gez kertiği kısmı oluyor. Mevzubahis olan enerji, okun gezinden okun ayağına doğru artarak gidiyor. Enerjinin oka eşit bir dağılımı söz konusu olsaydı eğer, ok, eylemsizlik momentine maruz kalmayıp hâliyle bükülmeye de maruz kalmayacaktı. Fakat enerjinin tamamının okun gez kısmına aktarılması (ilk etapta) okun temren kısmının durma eylemi göstermesine sebebiyet veriyor. Hâliyle, bu da, bu videonun konusu hâline geliyor. Ne demiş Alexander Pope?
"Doğa ve doğanın yasası, karanlıkta saklıydı. Tanrı, "Newton olsun!" dedi ve her şey aydınlandı."

Yine harika bir "bilgiseli" teşekkür ederiz efendim.

furkanfidan
Автор

Hocam merhabalar ben okumu çekiş mesafeme getirdiğimde okumun yamulduğunu görüyorum tekniğimle alakalı bir sıkıntımıdır teşekkürler

muhammetmustafayaman
Автор

Hocam doğada ok ve yay yapımı ile ilgili video çekebilirmisiniz ya da çektiyseniz linki var mı? 8-)

McLaren.
Автор

3.48 de anlattığıniz olayı biraz açabilir misiniz hocam kastedilen nedir

KavvasEksen
Автор

Hocam lütfen hatrayı uygulamalı olarak da gösterin 👾

DreamerB
Автор

Why khatra/hatra simply the performance parameters achieves those elements you want in each arrow you loose if you're at all serious or care about the development of archery as a skill, to have your arrows fly perfectly straight from the time it leaves the bow archers choosing the traditionalist path using bows with an arrow shelf generally do not enjoy this type of performance as their arrow will most often kick to the side relying on fletching to correct its flight . Hatra drastically decreases friction which comes from contact with the bows arrow pass by moving the bow away from the path of the arrow so only a small portion of the arrow touches at all the benefit is an average increase of 10 fps in speed but can be twice that depending on technique and skill of the archer whereas your garden variety traditionalist bow will always have this friction and no benefit increase in velocity...unless the archer used a bow with a shelf on the draw hand side and used hatra assuming he had the skill to do so . And of course increase in velocity means increase in power and penetration. Why Hatra ? Perfect arrow flight with a broad range of spine, higher velocity, more power and penetration and likely less wear on arrow fletching to boot . Otherwise it is simply nessesary.

jareth