Με την εκπαιδευτική ψυχολόγο Χάιδω Βογιατζή συζητάμε για τα παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού

preview_player
Показать описание
#φάσμααυτισμού #νευροδιαφορετικότητα #Aspergers
Με την εκπαιδευτικη ψυχολογο Χαιδω Βογιατζη συζηταμε για τα παιδια στο φασμα του Αυτισμου, τη #νευροδιαφορετικοτητα, πρωιμες ενδειξεις και παρεμβασεις, μια πρωτη προσεγγιση.
Το email της Χάιδως Βογιατζή είναι:

Η ψυχολόγος και συγγραφέας Θέκλα Πετρίδου ανεβάζει καθημερινά στο κανάλι της στο YouTube, αναρτήσεις με βίντεο ή αλλιώς Vlogs, στα οποία ασχολείται με θέματα ψυχοεκπαίδευσης.

Πατήστε subscribe ή εγγραφή στο κανάλι, ώστε να μπορείτε να σχολιάζετε στα βίντεο και να βλέπετε τις αναρτήσεις στην κοινότητα. Πατήστε επίσης το καμπανάκι για ειδοποιήσεις, ούτως ώστε κάθε φορά που ανεβαίνει νέο βίντεο ή αρχίζει ένα live να παίρνετε ειδοποίηση ώστε να συμμετέχετε! Το να πατήσει κάποιος subscribe ή εγγραφή και το καμπανάκι είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Στο κανάλι μας έχουμε και 5 επίπεδα συνδρομής, συμμετοχής.
Εάν θέλετε να συμμετέχετε, πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
Αυτή η λειτουργία είναι προαιρετική.
Στο πρώτο επίπεδο, που δημιουργήθηκε το 2020, μεταξύ άλλων προνομίων, έχουμε πρόσβαση σε playlists όπου διαβάζουμε και σχολιάζουμε βιβλία που μας βοηθούν να εμβαθύνουμε στην ψυχοεκπαίδευση.
Στο δεύτερο επίπεδο, μεταξύ αλλων προνομίων έχουμε το book club μέσω Zoom.
Στο τρίτο επίπεδο, το οποίο δημιουργήθηκε στις 10/5/2023, πέραν των προνομίων από τα 2 πρώτα επίπεδα, θα έχετε το προνόμιο ότι καθημερινώς τα ίδια βίντεο που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει δημοσίως στο κανάλι, θα μπορείτε να τα παρακολουθήσετε από το τρίτο επίπεδο, αλλά χωρίς διαφημίσεις. Αυτά τα βίντεο, και τα σχόλια κάτω από αυτά, θα μπορούν να τα βλέπουν μόνο όσοι συνδρομητές βρίσκονται στο τρίτο επίπεδο, ‘’Στηρίζω το κανάλι 3’’ , το οποίο έχει μηνιαία συνδρομή 19.99 ευρώ.
Επιπλέον, όσοι βρίσκονται στο τρίτο επίπεδο θα έχουν πρόσβαση στο διαδικτυακό εργαστήρι (webinar) που θα γίνεται κάθε πρώτο Σάββατο του μηνός μέσω Zoom.
Πληροφορίες για το εργαστήρι ψάξτε στην καρτέλα ‘’Συνδρομή’’. Όσοι βρίσκονται στη Συνδρομή, βλέπουν αναρτήσεις μόνο για αυτόυς , στην καρτέλα ‘’Συνδρομή’’.

Από τον Οκτώβριο του 2023 υπάρχει και ένα τέταρτο επίπεδο, μόνο για γυναίκες, στο οποίο έχουν όλα τα προνόμια των προηγούμενων επιπέδων και επιπλέον μια δίωρη εβδομαδιαία συνάντηση μέσω Zoom με Q+A για θέματα σχέσεων και dating και συνεξάρτησης και συμμετοχή σε συνεχή ομάδα chat στο Viber.

Από τον Απρίλιο του 2024 υπάρχει κι ένα πέμπτο επίπεδο, μόνο για άνδρες, στο οποίο έχουν όλα τα προνόμια των πρώτων τριών επιπέδων και επιπλέον μια εβδομαδιαία συνάντηση μέσω Zoom με Q+A για θέματα σχέσεων, dating, ναρκισσισμού και συνεξάρτησης και συμμετοχή σε συνεχή ομάδα chat στο Viber.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Εξαιρετική πραγματικά, η κ.Χαιδω Βογιατζη!! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας!! Αναμένουμε επόμενα θέματα προς ανάλυση!!!! Να είστε καλά!!🌷🌷🌷🌷

effiestogiannopoulou
Автор

Σ'ευχαριστω πολύ μέσα από την καρδιά μου Θεκλα για το θέμα του βίντεο!! Η καλεσμένη σου φαίνεται πως γνωρίζει πολύ καλά από" μέσα" νέες μεθόδους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν παιδιά, που βρίσκονται μέσα στο φασμα, να εκφραστουν. Η ενημέρωση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα!!⭐⭐⭐

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΑΛΑΝΔΡΑΝΗ
Автор

Θερμά Συγχαρητήρια και στις δύο σάς εξαιρετικό θέμα με πολύ ενδιαφέρον .Πρέπει η κοινωνία μέσα από δομές να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να λάμψουν .

Ŕya__
Автор

Μπράβο όχι μόνο για την εκτενή και κατατοπιστική ανάλυση του θέματος, αλλά και για την ίδια την (ευρεία) θεματολογία του καναλιού. Η Ψυχολογία είναι ένας τεράστιος τομέας που μόνο με δέος μπορείς να την προσεγγίσεις και μόνο σε κάποιον τομέα μπορείς να εξειδικευτείς. Μου αρέσει λοιπόν που στο κανάλι σου καλείς και συναδέλφους σου, που μπορεί να είναι εξειδικευμένες/οι σε άλλον τομέα και προσφέρουν επιπρόσθετες γνώσεις, όπως είναι η Αριστονίκη ή εδώ η Χάιδω. Το βίντεο ξεκίνησε αναφέροντας τη σημασία για έναν εκπαιδευτικό ψυχολόγο να έχει και εκπαιδευτική εμπειρία. Το επιβεβαιώνω. Άτομα τα οποία έχουν εμπειρία από τα σχολεία και λειτουργούν ως εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι, δείχνουν να έχουν πολύ πιο ρεαλιστικές θεραπευτικές παρεμβάσεις σε σχέση με άτομα που μπορεί να μην έχουν τέτοια εκπαιδευτική εμπειρία, από τη στιγμή που μπορούν να μπουν στη θέση και του ίδιου του εκπαιδευτικού και του ιδιαίτερα δύσκολου ρόλου του. Με βάση αυτό, να εισηγηθώ επιπλέον θέματα με τα οποία θα μπορούσε να ασχοληθεί το κανάλι: 1) παραβατικότητα / επιθετική συμπεριφορά και τρόποι αντιμετώπισής της, 2) teacher burnout (ίσως σε συνεργασία και με κάποια εργασιακή ψυχολόγο;) ... Όσο για τα θέματα με τα οποία ασχολείται το παρόν βίντεο, από την εμπειρία μου με άτομα με σύνδρομο Asperger, έχω να πω πως μου άρεσε η λέξη "νευροδιαφορετικότητα" αντί της "νευροατυπικότητας", επειδή για τα άτομα αυτά όντως αποτυπώνει την πραγματικότητά τους: πως τα άτομα αυτά ναι μεν αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον κόσμο και αλληλεπιδρούν διαφορετικά, αλλά δεν έχουν ταβάνι σ' αυτά που μπορούν να καταφέρουν στη ζωή τους. Ευχαριστούμε για το βίντεο. Μπράβο και στις δύο!

MariosPanaou
Автор

Εξαιρετικη παρουσιαση, πολυ βοηθητικη κ για γονεις αλλα κ για εκπαιδευτικους, σας ευχαριστω 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🤗Φωτεινη

foteinibali
Автор

Μπράβο σας! Θερμά συγχαρητήρια!!! Ενδιαφέρον το θέμα, πόσο μάλλον για μας τους γονείς που έχουμε παιδιά σε φάσμα αυτισμού, πρέπει να μαθαίνουμε κάθε μέρα κάτι καινούριο! Πιστεύω πως πρέπει να βγαίνουν πιο συχνά τέτοιες εκπομπές, για να ενημερώνεται ο κόσμος, γιατί τα τελευταία χρόνια ο αυτισμός μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και δυστυχώς όμως στην Ελλάδα αργούμε πολυ να παρουμε μια αξιολόγηση απο ειδικούς!
Σας ευχαριστω πολύ κ. Χαιδω και κ. Θέκλα για την εκπομπή σας, απλά εξαιρετικές!!!!

ΡεναΣινικιδου
Автор

ευχαριστω για το πολυ ενδιαφερον θεμα, ο εγγονος μου εχει διαγνωστει με aspergers, κ ADHD k μου επιβεβαιωσατε το γιατι εχει τοσα θεματα στο σχολειο, αν κ δεν με πιστευει κανεις οταν τα λεω, τωρα ξερω οτι δεν ειχα αδικο στο γιατι φερεται ετσι, ναστε καλα.

elizabethnoxon
Автор

Εδώ Ελλάδα δεν μας επιτρέπεται να στείλουμε για αξιολόγηση παιδιά που δεν είναι 3+ με αποτέλεσμα η νέα δασκάλα την επόμενη χρονιά να περιμένει τις συναντήσεις με τους γονείς μετά το πρώτο τρίμηνο. Αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι από τους γονείς αυτούς χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 μήνες να το αποδεχτούν ( και λίγο λέω) φτάνουν τα παιδιά γύρω στα 4 έτη για να πάνε για αξιολόγηση. Αν είναι σε δημόσιο φορέα θα περάσουν 6 μήνες για το πρώτο ραντεβού. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται αρκετά ραντεβού ώστε να μπει το παιδί σε έργο θεραπεία και λόγο θεραπεία αν χρειαστεί. Σε ιδιώτες βέβαια το ραντεβού είναι γρήγορο. Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι έχω συνεργαστεί με εξαιρετικούς αναπτυξιολόγους εργοθεραπευτές και λογοθερσπευτές που δεν μένουν στην οποιαδήποτε ταμπέλα αλλά εργάζονται με ήθος και γνώσεις τόσο για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη του παιδιού όσο και για την στήριξη των γονέων κλπ. Οπωσδήποτε θέλουμε να ξανά ακούσουμε την Χάιδω. Ευχαριστούμε🙏

bibitz
Автор

Συγχαρητήρια και στις δύο σας, πολύ ενημερωτικό θέμα. Το παρακολούθησα για τα εγγονάκια μου αλλά και γιατί μου αρέσει να ακούω για επιστημονικές εξελίξεις για διάφορες καταστάσεις του ανθρώπινου εγκεφάλου. 😘😘💕💕

faniarethas
Автор

Εξαιρετική συζήτηση όπου κατανοήσαμε αρκετά. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι δυνατό : το παιδί με αυτισμό χαμηλής λειτουργικότητας όταν ζητάει κάτι που θέλει με επιθετικό τρόπο στους άλλους ή στον εαυτό του (πχ χτυπώντας δυνατά το κεφάλι του στον τοίχο ), θεωρούμε ότι αυτά τα παιδιά είναι "χειριστικά ;" ή απλώς οι επιθετικές πράξεις αποτελούν απελπισμένες προσπάθειες για να αποκτήσει αυτό που θέλει ;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΜ-πδ