ADEVARUL despre PROTEINE; CREZI ca mananci suficiente?

preview_player
Показать описание
În acest video exploram rolul esențial al proteinelor în funcționarea optimă a organismului, de la susținerea dezvoltării musculare și până la protejarea sănătății metabolice și imunitare. Vom discuta cum să îți ajustezi aportul proteic în funcție de nevoile tale specifice, fie că ești în căutarea unei performanțe fizice mai bune sau vrei să îți gestionezi mai eficient greutatea. De asemenea, vom analiza surse de proteine de înaltă calitate și strategii practice pentru integrarea acestora în dieta ta zilnică. Dacă vrei să înțelegi mai bine cum proteinele îți pot influența sănătatea pe termen lung, acest video îți va oferi răspunsurile necesare.

Material sprijinit de Muller 💪🏼👍🏼

Surse:

TIMESTAMPS

00:00 - Prezentarea subiectului
04:52 - Functiile Majore ale Proteinelor
09:10 - Aportul zilnic necesar de proteine
13:16 - Studiul de referinta
18:18 - Ce reprezinta Proteinele?
21:30 - Aminoacizii (Leucina)
23:30 - Studiul de referinta
27:45 - Sursele de proteine animala
34:40 - Cantitatile de proteina
36:00 - Sursele de proteine vegetale
37:25 - Continutul de Leucin in alimente
40:46 - Beneficiile consumul de proteine
43:50 - Consecintele unui aport insuficient de proteine
44:24 - Concluzii
48:08 - Outro

👨🏼‍⚕️Cine sunt eu?👨🏼‍⚕️Mihail Pautov, medic specialist si ex-chirurg. Activ interesat de sanatate aplicabila si de bun simt, medicina pacientului sanatos, sanatate optima, longevitate, nutritie si motivatie in sport; host la MediCOOL - A1.

Hai sa ne conectam!

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Maama…3 oua pe zi? 😅😅😅 Azi mi am pus pachet la facultate cu 7 oua fierte 🤣🤣🤣 ( averege student s meal that go to gym)

bogdangoia
Автор

Buna. Da dar fi interesant materialul cu deficit caloric.

iulianastanescu
Автор

Foarte interesant.
Am aflat din ce cauză mia dispărut masa musculară. Nu o aveam cine știe ce dar acum mai rău.
CONSUM REDUS DE PROTEINE!

VicuSavu-zn
Автор

Mulțumim pentru bunele învățături. Foarte bun și lămuritor acest material - i-am dat share. Da, mi-ași dori și un documentar despre deficitul caloric. Nu în ultimul rând, țin să vă spun că m-am îndrăgostit de kefirul Kalinka de la Muler. Am un supermarket lângă mine, și adesea îl dă la promoție :) Bine că am aflat și de iaurtul proteic. Am să-l caut. Făcând o analiză, pe repede înainte, îmi dau seama că sunt în deficit proteic... chiar binișor... E bine că am aflat asta. Iau măsuri cât de curând. Mult succes în continuare. Urmăresc tot ce publicați și învăț. Știința este cel mai frumos cadou pe care l-am primit... noi ăștia... cu două mâini și două picioare plus un cap între umeri pe care ar fi păcat să-l ținem doar pentru beneficiul fabricilor de șampon :)

Автор

Mulțumim pentru informații! Ar fi util un clip mai detaliat despre alimentele high protein (iaurturi, budinci, batoane, etc) - dacă sunt sănătoase pe termen lung.

DianaRaduta-vmuv
Автор

Foarte interesant și folositor ar fi și un material cu SURPLUS caloric, așa zisul “bulking”, dar făcut cat mai “clean” și sănătos, și cum putem avea 5-6 mese pe zi fără a sacrifica sănătatea digestivă

baterie
Автор

Mulțumesc dl dr, te apreciez si te urmăresc cu interes. Esti foarte bun si profesionist in ceea ce faci.
Am totuși o nelămurire. Cum de majoritatea deținuților politicii trăiesc asa de mult si sănătoși in condițiile in care au trăit multi ani in condiții de hrănire foarte proastă in pușcării?
In plus bunicii mei paterni au ținut post toată viața de adult, clar cu deficit enorm de proteină etc ... Au trăit 92 si 94 ani fără sa fie bolnavi, au fost activi si parcă le ajungeau mancare puțină!
Sincer o mare dilemă pentru mine. Nu mai spun de călugării care trăiesc mult si sănătos in condițiile unei alimentații sărăcăcioase si clar in deficit de proteină!?!

dogaruv
Автор

Pentru o persoană activă sau sportivă:
1, 4 - 2g de proteine per kilogram este recomandat pentru cei care fac antrenamente intense (ex: antrenamente de forță, ridicări de greutăți, sporturi de performanță).
Pentru o persoană cu activitate moderată:
0, 8 - 1, 2g de proteine per kilogram este suficient pentru cei care au un stil de viață moderat activ, fără antrenamente intensive.

constantinoancea
Автор

Foarte bine făcut clipul, felicitări ! 😊👍

evrraspartacus
Автор

Mulțumesc pentru sfaturile valoroase pe care ni le oferi de fiecăre dată.
Singura observație este că "își aduce aportul" este un pleonasm. Când se repetă la o persoană publică, atenția auditorului scade și încrederea se diminuează.

corneliucicerone
Автор

Mulțumim mult pentru informațiile valoroase!! 😀 Eu aș dori pe viitor un video despre alte surse bune de proteină și cum să le combinăm corect. Mult spor în cercetările pe care le faci

ciocotisancamelia
Автор

Dl doctor, nu sunt de acord cu dvs si va spun si de ce. In mare parte discutati doar de "beneficiile proteinelor" si de "cat de putine proteine consumam" noi de regula. Dar, de ce nu discutati si de riscurile pe care le putem avea de la prea multe proteine ? De ce nu vorbiti de faptul ca, in cazul unui aport mare si foarte mare, asa cum recomandati dvs >100-150 proteine/zi rinichii sunt suprasolicitati prin aportul lor la procesarea acestor proteine mult prea multe pentru corp. Va dau un singur exemplu, majoritatea culturistilor sunt cheliosi sau au inceput de chelie/par din ce in ce mai rar, semn clar de rinichi slabiti, pe langa treaba cu "geneticul". Haideti sa ne raportam la exemple din viata, din natura...OMS ul pe care il mentionati in clip a murit din perioada COVID dpdv al credibilitatii si se stie ce se intampla acolo. Pe langa slabirea rinichilor, o dieta extrem de bogata in alimente si in proteine (mai ales daca ajungem la 200g proteina/zi si peste) o persoana are stari de somnolenta in diverse perioade ale zilei si lipsa de energie pentru ca ficatul este de asemenea slabit la o asemenea cantitate zilnica. Shacke urile de pre workout, cafeaua, energizantele pe care o astfel de persoana le va consuma in decursul unei zile pentru a suplimenta energia de care o persoana are nevoie, nu fac decat sa slabeasca suprarenalele noastre din ce in ce mai mult si de aici pana la o oboseala cronica, un burnout nu mai este decat un pas. Eu propun sa gandim logic, rational, sa ne raportam la ce ne a lasat Dumnezeu, nu la recomandarile _!_OMS.

alydoni
Автор

34:50
Asta este o alimentație exemplară dar cu toții știm că o alimentație sănătoasă e și scumpă. Cu așa ingrediente o persoană cu salariul mediu poate mânca probabil o săptămână pentru că nu-i ajunge pentru restul cheltuielilor.

Remus_Mario
Автор

Eu cred că iaurtul asta nu e cine știe ce. Cred că nu se vinde. Astfel nu înțeleg de ce ai spune de 100 de ori iaurt Muler.

valentindragostin
Автор

Faine informații, foarte bine documentate.
Mulțumim 😊

ADIKOZMA
Автор

De când sta un produs făcut în laborator, la același nivel cu un produs 100% natural, pe care natura ni l pune la dispoziție?...m ai pierdut complet aici....Muller e un produs procesat...nu e ca o friptură din vita, sau de pui....

androidmarket
Автор

Multumim pt material. Sper sa o conving pe vara-mea cu acest material ca un ou la trei persoane nu ajunge. Ar fi interesant un material despre rezistenta la insulina si cum sa o combati. Eu ma confrunt cu aceasta probleme si sunt multi cu aceasta problema!

alexgeo
Автор

Cred ca ar ajuta si informatii legate de excesul de proteina

lauralilly
Автор

vin și eu cu o întrebare. dumneavoastră spuneți ca toți hormonii din corp sunt de natură proteică, dar în manualul de biologie spune ca hormonii corticosuprarenali sunt de natură lipidică?

stefqn
Автор

ar fi foarte util video ul cu deficit si cel cu sursele de proteine . succes

ramonabirsan