Πως βλέπουν οι Τούρκοι τις αλλαγές που θα φέρει το μη επανδρωμένο μαχητικό Kizilelma στο Αιγαίο

preview_player
Показать описание
Η Τουρκία έχει κατασκευάσει επιπλέον το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος KIZILELMA (κόκκινη μηλιά), στα χαρακτηριστικά του οποίου είχαμε αναφερθεί εκτενώς σε προγενέστερο βίντεό μας, ενώ το όνομα του και μόνο παραπέμπει ότι στόχο έχει την Ελλάδα.

Το Kizilelma, παρουσιάζει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, αφού είναι γρήγορο, αόρατο, και φέρει ραντάρ ΑΕSA. Η Baykar ανακοίνωσε στο Teknofest 2022, ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον 3 παραλλαγές του Kızılelma με διαφορετικές διαμορφώσεις κινητήρα.

Συνέπεια των παραπάνω θα είναι ότι μέσα του πολεμικού ναυτικού μας και της πολεμικής μας Αεροπορίας, θα πρέπει να λειτουργούν ως δύναμη άμεσης επέμβασης (ΤASK FORCE) για το TCG Anadolu.

======================
Κεφάλαια:
0:00 - Εισαγωγή
0:18 - UAV Kizilelma
1:11 - Απειλή για την Ελλάδα
2:21 - Η Ελληνική αντίδραση
3:06 - Αποφώνηση

-----------------
Είναι γεγονός ότι ένας τομέας στον οποίο η Τουρκία έχει σημειώσει ραγδαία πρόοδο τα τελευταία χρόνια είναι αυτός των UAV, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα,UCAV, επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, USV, μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα αλλά και UGV μη επανδρωμένα χερσαία οχήματα.

Στον αντίποδα η χώρα μας μειονεκτεί σαφέστατα στον εν λόγω τομέα έναντι των Τούρκων, αφού έχει προβεί μέχρι στιγμής σε αγορά και Leasing, σε μικρούς αριθμούς UAV-UCAV από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ τα όποια αντίστοιχα γηγενή μέσα βρίσκονται σε πρώιμο επίπεδο.

Ωστόσο η Τουρκία έχει κατασκευάσει επιπλέον το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος KIZILELMA (κόκκινη μηλιά), στα χαρακτηριστικά του οποίου είχαμε αναφερθεί εκτενώς σε προγενέστερο άρθρο μας, ενώ το όνομα του και μόνο παραπέμπει ότι στόχο έχει την Ελλάδα.

Με το KIZILELMA η Τουρκία επιχειρεί να αλλάξει το αεροπορικό ισοζύγιο ισχύος υπέρ της στο Αιγαίο, όπου η Ελλάδα χάρη στα RAFALE και F-16 VIPER έχει τον πρώτο λόγο.

Οι αλλαγές που θα φέρει το KIZILELMA στην αεροπορική μάχη
Κατά την άποψή μας έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε πως ο Selçuk Bayraktar κατασκευαστής του KIZILELMA "βλέπει" τις επιπτώσεις του τουρκικού μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους KIZILELMA στην αεροπορική μάχη, αναφέροντας:

"Το μη επανδρωμένο πολεμικό αεροπλάνο BAYRAKTAR KIZILELMA έγραψε ιστορία ως το πρώτο μη επανδρωμένο πολεμικό αεροσκάφος της Τουρκίας. Το KIZILELMA, του οποίου οι δραστηριότητες δοκιμών συνεχίζονται, έχουμε στόχο να ξεκινήσουμε την μαζική παραγωγή της το 2024.

Ο Selçuk Bayraktar είπε στον Yağız Şenkal για την αλλαγή που θα οδηγήσει το KIZILELMA στην αεροπορία. Στη δήλωση του Selçuk Bayraktar είπε, "τα UAV-UCAV προκάλεσαν μια αλλαγή που ο κόσμος δεν περίμενε".

Στην πραγματικότητα, ο πρώτος στρατός στον κόσμο που εισήγαγε αυτή την αλλαγή στο πεδίο της μάχης ήταν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το KIZILELMA θα είναι επίσης η αρχή μιας τέτοιας αλλαγής στην αερομαχία.

Τα όπλα μπορούν να μεταφερθούν κάτω από το φτερό και μέσα στην άτρακτο του KIZILELMA .Η μεταφορά όπλων μέσα στο κύτος θα μειώσει την ορατότητα του ραντάρ. Ο σχεδιασμός του εξάλλου πραγματοποιήθηκε για να παρέχει χαμηλή ορατότητα ραντάρ.

Χρειάζεται να είναι εξοπλισμένο με προηγμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης με υψηλό επίπεδο αυτονομίας που να μπορούν να ανιχνεύουν αυτόματα εχθρικά αεροσκάφη μέσω αισθητήρων και να τα λειτουργούν αυτόματα εάν πρόκειται να γίνει αερομαχία και εάν χρειαστεί να κάνει επιθετικούς ελιγμούς.

«Το μέλλον της πολεμικής αεροπορίας»

Το KIZILELMA εκφράζει «το μέλλον της πολεμικής αεροπορίας». Κατά μία έννοια, εκφράζει τον νέο μετασχηματισμό της αεροπορίας, τον νέο οδικό χάρτη. Μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι μπορεί να φέρει επανάσταση στην εναέρια μάχη.

Όταν το αξιολογώ ως προς την άτρακτό του, το KIZILELMA δεν είναι ένα αεροσκάφος με πολύ υψηλές επιδόσεις. Και πάλι, το ίδιο είναι το AKINCI και το TB2.

Αυτό που τα καθιστά σημαντικά και πολύτιμα είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια σειρές λογισμικού και δεκάδες υλικού και υπολογιστές που σχεδιάστηκαν και παράγονται από εμάς.

Στο KIZILELMA υπάρχουν περισσότεροι από εκατό υπολογιστές. Αυτός ο αριθμός ήταν 40 στο Bayraktar TB2.

Προσγείωση-απογείωση σε μικρούς σε μήκος διαδρόμους
Το Bayraktar KIZILELMA θα είναι μια πλατφόρμα που θα φέρει επανάσταση στο πεδίο της μάχης με την ικανότητα προσγείωσης και απογείωσης, ειδικά για πλοία με σύντομους διαδρόμους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

-----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#Kizilelma
#Αιγαίο
#Drone

==========
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Αν δημιούργηθει εναέρια υπέροχη με την χρήση των rafale και viper πάνω από τα σημεία ενδιαφέροντος, οτιδήποτε και να προσπαθήσει να πετάξει θα καταρίπτεται .. εκεί είναι το πραγματικό σημείο υπεροχής. Αυτά τα παιχνίδια μπορούν να δουλέψουν με ''καθαρούς'' ουρανούς..

christosmantikas
Автор

Δεν έχει αεροαμινα ο ισπανικός τενσζερες, είναι εύκολος στόχος (Admiral, jaitci, karakous, )θα είναι το πρώτο πού θα βυθιστεί.

micadjuric
Автор

Άν έχουν ραντάρ AESA, γιατί δέ ξεστραβώνουν τά δικά τους F-16 οέο; Ακόμη δέν τά είδαμε Kizilelmà τά βαφτίσαμε...

marinaagriopoulou