GAME OF THRONES NEDEN BAŞARILI? - BAŞARININ SIRRI

preview_player
Показать описание
Game of Thrones neden bu kadar dünya çapında başarılı? Takım çalışmasını nasıl başardılar? Başarının sırrı nedir?



Sosyal Medya:

Merhaba VideoEgitim Kanalımızda , ingilizce , almanca , rusça , rusca , yabancı dil, kişisel gelişim , beden dili, gezi , vlog , yazılım eğitimleri, autocad, excel , word , outlook , photoshop , yazılım , cv hazırlama ve benzeri bir sürü video paylaşıyoruz. Siz de VideoEgitim Ailesine katılın
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Dizi kişilere bağımlı değil. Bakıyorsun en önemli karakter ölüyor, ama dizi devam ediyor. Bizde ise 20 kurşun yer ama yaşar.

gokhanuysal
Автор

“Kim olduğunu asla unutma çünkü diğer insanlar bunu unutmayacak. Kimliğini bir zırh gibi üzerinde taşı; böylelikle kimse bunu sana zarar vermek için kullanamayacak.”
Tyrion Lannister

cengizhanermet
Автор

Toplumsal kutuplasma ustune bir video cekermisiniz suan milletimizin en cok ihtiyaci olan konulardan biri bence siyasete degimeden tabii ki

umityldrm
Автор

Dizinin bu kadar başarı göstermesinin sebeplerinden (kendimce) birkaçını sıraladım;
1- Özgün ve sevilen bir müzik
2- Özgün karakterler --Herkese hitap edecek bir iki karakter bulunabiliyor.
3- Zekice tasarlanmış olaylar
4- Özgün fantazi dünyası
5- İzleyiciyi sıkmayan kurgusu
6- Genele hitap eden aşk - savaş temalarını içinde barındırması
7- Hali hazırda orta çağ - büyülü dünya seven büyük bir kitlenin bulunuyor olması
8- Oyuncuların sevilmesi, başarılı performans göstermeleri
9- Şaşırtıcı / şok edici olaylar yaşanması
10- Başrol karakterlerin ölebiliyor olması ve bunun izleyiciye diğer karakterlerin ölme ihtimalini hatırlatması
11- Bir çok karakterin aynı anda işleniyor olması ve her birinin ilgi çekici konulara sahip olması. (Örneğin Kara Kale 5dk izliyoruz ve sonra çölde gezen Khaalesi'ye geçiyoruz gibi gibi)
12- Başarının en önemli etkilerinden birisi olan, 'insanların birbirine tavsiye etmesi' olayının bu dizide çok yoğun bir şekilde gerçekleşmesi. İnsanlar diziye olan heyecanlarını etrafındakilerle paylaşıyor ve yeni izleyiciler kazandırıyor
13- Yüksek bütçe ve bu bütçenin düzgün kullanılması. (Bazı yüksek bütçeli filmler anlamsız yerlere çok fazla masraf yapabiliyor, bu dizide buna rastlamıyoruz)
14- Kralların, Kraliçelerin konu alınması ve insanların geçmişten günümüze kadar süregelmiş "asalete" olan düşkünlüğü ve hayranlığı
15- Devrimci nitelikli birçok karakter mevcut, birçok karakter çeşitli mücadeleler içinde ve izleyici de bu mücadeleler sayesinde heyecanlanıyor ve diziye kapılıyor
16- Dilin günlük konuşma havasında olması ve izleyicinin yakınlık hissetmesi
17- Savaş - Dövüş sahnelerinin başarılı şekilde hazırlanması ve aktarılması
Sanırım bu kadar da gayet yeterli, aklıma gelmeyen elbette birçok şey vardır elbette


selamlar

kanalkanal
Автор

"deliler" adlı film fragmanı çıktığında, film oyuncuları kendilerini "game of thrones" ile karşılaştırdılar, sırf bu yüzden "deliler" filmini izlemedim.

AdnanBAKKAL
Автор

Beni etkileyen onlarca yönü var ama ilk aklıma gelenleri yazayım

1 Müzikleri
2 Karakter sayısı fazlalığı
3 Entrikalar
4 Dövüş sahneleri (özellikle arya ve tazının yolcuğundakiler)
5 Starklarda olan aile sevgisi
6 Teori üretebilmemiz zira Türk dizileri zengin kız fakir oğlan mantığında ve finali kolaylıkla tahmin edilebiliyor
.
.
.
Liste böyle uzar gider

asmdogan
Автор

Martin Luther Kingin sözü geldi aklıma:
" Eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse, Michelangelo’nun resim yaptığı, Beethoven’in beste yaptığı veya Shakespeare’in şiir yazdığı gibi süpürün. O kadar güzel süpürün ki gökteki ve yerdeki herkes durup ’Burada işini çok iyi yapan, dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyormuş’ desin."

ozgurkulce
Автор

Çok az kitap ve dizi bunu yapa bilir Game of thrones beni kendi gerçekliğimden uzaklaşdırdı ve fantastik bir evrenin içinde kendimi buldum ve hiç bir zaman bu evrenin içinden çıkmak istemedim ama her güzel şey gibi bununda sonu olmalıydı

topcubasov
Автор

Dizide dürüstlük, sadakat ve en önemlisi intikam alma var... Bizim dizilerimizi izlerken hadi şunu yap diyip bir türlü yapılmadığını gördüğümüz bütün durumların bu dizide yapıldığını görüyoruz... Bu da bize gerçek hayat izlenimi verdiği için merakla ve heyecanla izliyoruz.. Saygılar..

kemal
Автор

saat 6 oldumu hemen youtuba girilir ve haluk hocam video attımı die bakılır

ahmetyasinklc
Автор

Bence karakter gelişimleri, dizi'de önemli bir karakter ölse bile diğer karakterlerin gelişimlerine tutunarak diziyi izlemeyi devam ediyorsun ve bundan hiç bir zaman pişman olmuyorsun, ayrıca bir karakter nasıl gelişirse gelişsin nereden geldiğini her zaman hatırlıyor. İntikam hisleri çok baskın ve adeta kendi intikamın alınıyor gibi hırsla izlettiriyor diziyi. Karakterlerin hedeflerine ulaşırken acı ve tatlı olayları izlemek insana o hedefe giden yolun güzelliğini ve hem nefreti hem iyiliği zirvede hissettiriyor.

hamzabektas
Автор

Dizi basitçe klasik iyi adam ve kötü adam arasında olan savaşta klasikleşmiş olan genel film veya dizilerde iyi adamın belli acılardan geçip film sonunda iyi adam kazanıyor algısına ters düştüğü için başarılı örneğin ; kızıl düğün sahnesi veya ned starkın ölümü vb sahneler ayrıca hikayesi aşırı iyi bir fantastik evren olmasına rağmen hiç durağan değil her şey planlanılmış 4.sezondan sonra dizi hikayesinin kitaplardan ayrılmasıyla eski kalitesini yakalayamadı maalesef.

mertcatallx
Автор

Başarılı olmasının nedeni ortaçağ avrupasının temel alması. Bunu anlayabilmek için avrupa tarihi ve dillerini bilmek gerek.

Avrupa temelde iki farklı dil ailesinden gelen dilleri konuşan halklardan oluşur. Bunlar germen dilleri ve latin dilleridir. Germen dillerini konuşan insanlar bizim bildiğimiz ingiltere, almanyanın, vikinglilerin falan hepsinin atası. Latin dilleri ise romadan kökenlenmiş ülkelerin dilleridir. İtalyanca fransızca ispanyolca bunlardandır.

Dizide fark ettiniz mi bilmiyorum ama kralların ismi anılırken ilk insanlar ve andalların kralı (örn. robert baratheon, first of his name, king of the andals and first men... anlamı: birinci robert baratheon, andalların ve ilk insanların kralı...) diye anılırlar. Bunun nedeni, westros yani bu yedi krallık iki farklı ırktan meydana gelmiştir. İlk insanlar (first men) denen, bölgeye ilk gelen insanlar ve andallar, bölgeye sonradan gelen, gelirken bölgenin hali hazırda olan kültürünü, dilini, dinini getiren ırk.

İlk insanların kendine ait özel bir kültürü, dili, dini varmış. Daha sonra andallar bölgeyi istila etmiş. Irklar karışmış ancak hakim kültür andalların kültürü olmuş. Buna rağmen kuzeyliler, ilk insanların kültürünü korumuşlar bir miktar. Bununla ilgili şöyle bir örnek var:
Westrosta yaygın din, 7li inanç, yani 7 farklı yüz halinde beliren tanrının dini. Hemen herkes buna inanıyor ancak kuzeylliler buna inanmakla beraber ilk insanların dinine de inanmayı sürdürüyor. Anne stark a bir yerde tanrılara dua ediyor musun diye sorulduğunda "bütün eski ve yeni olanlara" diye söylüyor. Bu eski olanlar ilk insanların, yeni olanlar ise andalların dininin tanrıları.

Dizideki andallar, gerçek hayattaki alman kavimleri ile ilişkilendirilmiş. Stark ailesinin bizzat adı "stark", almancada güçlü demektir. Eğer ilk insanların dili olan "eski dil" e (old tongue) bakarsanız, sesinin ve yazısının iskandinav dillerine yani cermen dillerinin kuzey dalına çok benzediğini görürsünüz.

Andallar ise latin dillerini konuşan insanlarla özleştirilmiş. Avrupaya şovalyelik, roma kökenli insanlar tarafından getirilmiştir. Avusturya gibi diğer cermen kökenli devletler sonradan bu ünvanı kullanmıştır. Latin dillerinin cermen dilleri üzerine olan etkisi de bir benzerlik gösterir. Zamanında hristiyanlık roma üzerinden yayıldığı için avrupadaki diğer diller önemli miktarda latin dillerinden etkilendiler. Şu an ingilizcede, almancada olan latince sözcüklerin nedeni bu yüzdendir. Dizide bu, daha abartılarak andalların dilinin kesin üstünlüğü olarak gösterilmiş.

Tabiki avrupa tarihi tamamen aynı yansıtılmamış. Targeryanların da konuştuğu dil olan valryia dili, latinceye ses olarak inanılmaz benziyor. Valryia halkının mimari eserleri, metal işçilikleri roma kültürü ile çok benzer. Andalları az önce latinlere benzetildiğini söylemiştim ama burada da valryia halkı benzetiliyor. Dizide tamamen bir benzerlik bulmanız söz konusu değil, yalnızca avrupa tarihinden esinlenilmiş, ilham alınmış.

Sonuç olarak, dizi başarısını prodüksüyonunun yanında, dünyasının iyi kurgulanmasına borçlu.

(not: Hocam o kadar yorum yazdım parmaklarım koptu bi aferin hiç fena olmazdı :D)

omerselimciftci
Автор

Birkere hikaye anlatımı karakterler çok iyi işlenmiş
2.Dizideki sözler felsefe kitablarına girecek kadar akıllıca ve zekice
3.Çekimler, kostümler 10 numara
4.Hikayede bir karma var.Herkes yaptıklarının karşılığını buluyor bir şekilde
5.Politika nedir, nasıl yapılır ders niteliğinde

ArkAngel
Автор

Orta çağ konulu yapımlar, hele de kurgu, işleniş güzelse her zaman ilgi çeker. bu arada dünya tarihi videolarında tapınak şövalyelerinden, Süleyman Mabedi ' nden bahsederken lütfen OAK ADASI 'ndan da bahsedin. Hatta bu ada ile ilgili olarak ayrı bir video yaparsanız seviniriz, çoğu kişiyi bilgilendirmiş olursunuz.

maximfly
Автор

Dediğiniz gibi ; Çok kaliteli bir dizi, İnanılmaz bir emek var ortada, Ayrıca kast çok iyi, konuların işleniş tarzı deseniz tartışılmaz, ve izleyiciyi içine çekerek kat kat keyfi artırıyor. Ben seyretmiyorum, Yaşıyorum resmen:)

guldalyanik
Автор

Belki sizin söylediklerinizin bir özeti gibi olacak ama dizinin başarısının sırrı; takım ruhunun yanı sıra, yapımcıların BASİT düşünmüyor oluşudur. Saygılar ...

fundausta
Автор

Bence onca şeyin üstüne bide kadın karakterlerin güçlü kişilikler olması diyebiliriz hocam. Hepsi bi zaman zayıf konumdayken şuan 8.sezondayız ve dizinin hakimetini onlar belirleyecek bu benim hoşuma gidiyor.

osmanonder
Автор

Ortaya çıkartılan yolsuzluk rakamlarını ve bu tarz yapılan kaliteli işlerin maliyetlerini kıyaslayınca kahroluyorum resmen.

aytbaris
Автор

Dokuz yıldır büyük beğeni, merak ve heyecanla izliyorum. Bitmesine üzülüyor değilim çünkü yeni projelerle yine izleyiciye bu kadar tad verecek bi yapımla karşımıza çıkacaklar.

geleceginizleri