Moonshot thinking met SingularityU: CEO Diederick Croese over superhumans, dystopie en democratie

preview_player
Показать описание
Elke techneut kent SingularityU, de denktank die educatieve programma's aanbiedt op niveau van snelgroeiende technologieën. Het concept werd in Silicon Valley bedacht door Ray Kurzweil en Peter Diamandis, maar heeft ook een poot in de Benelux. Die wordt geleid door Diederick Croese, die uiteraard een sterke visie heeft op de exponentiële kracht van technologische ontwikkelingen. In deze aflevering van Techmag bespreekt hij de maatschappelijke raakvlakken, jezelf heruitvinden, spoorzoeken en Darwiniaans denken!

0:21 - 1:42 Het doel en de definitie van SingularityU
1:43 - 2:59 Exponentiële kracht van technologie
3:00 - 4:39 Creatieve combinaties voor een bredere kijk
4:40 - 7:15 Van dystopisch naar idealistisch: de wave van sustainable start-ups
7:16 - 8:09 De opkomst van AI, augmented reality, biotech en kwantumcomputers
8:10 - 10:33 Onze verwevenheid met technologie: worden we superhumans?
10:34 - 12:14 Stortvloed van big data: de rol van technologiebedrijven
12:15 - 16:15 Van advocaat naar visionair: lessons learned
16:16 - 22:44 Lust voor levenslang leren: de Khan Academy
22:45 - 25:54 Hoe je als impactbedrijf winst maakt: be the change
25:55 - 28:54 Een verbindend verhaal, de story bias en Darwiniaans denken

___

► Abonneer je nu met één klik op mijn kanaal:
___

Magali De Reu is gepassioneerd door storytelling en de kracht van authentieke verhalen. Vanuit die liefde richtte ze bijna 5 jaar geleden Copymag op. Sindsdien hielp ze grote en minder grote bedrijven met hun communicatiestrategie, webteksten en social media aanpak. Van Brantano tot ING, Bloovi en nexxworks of Century 21 en Luminus en meer dan 20 andere klanten: Magali’s uitgebreide ervaring zorgt voor een brede en tegelijk diepgaande kijk op het professionele landschap. Sinds 3 jaar spitst Magali zich toe op technologie en start-ups. Daarbij is ze vooral gekend van haar interviews en ondernemersverhalen op Bloovi, Datanews en The Next Web.

Vandaag is ze ook de host van Techmag, een show waarin ze elke week 1 ondernemer uitnodigt bij haar op de sofa. Telkens praten ze over een specifiek onderwerp, met als doel andere ondernemers te inspireren en met elkaar te connecteren. Door de start-up wereld binnenstebuiten te keren, fungeert ze als spreekbuis van het Belgische ecosysteem.

___

Connecteer met me via mijn andere kanalen

___
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Het stuk over het "verbindende verhaal" is iets dat ik zeker geloof. Er is geen sterk Europees verhaal over onze identiteit als Europeanen. Veel mensen denken dat een dergelijk verhaal af doet aan het 'nationale verhaal'. Zo ben ik een Brabander, Nederlander en Europeaan, tegelijk, dat doet niets aan elkaar af. Maar waar staat een Europeaan voor?

Daarnaast zijn de verhalen die wij onszelf vertellen onszelf en anderen vaak niet erg productief. Ze voegen weinig toe aan onze beleving van ons taken en wensen voor de wereld.

"Vruuger, toen de pliessie nog op verkens ree" en "de gulden nog van hout wâr" was een Hollander een persoon die de wereld overtrok en handel dreef. Een Nederlander behoorde tot een bevolking die vecht tegen het water. Dit zijn sterke boodschappen die steeds meer diffuus worden voor onszelf.

Een verhaal voor de groep waar wij toe behoren is belangrijk, het verbind ons en geeft ons een doel.

Wellicht moeten we daar mee aandacht aan geven...

HerveMaas