Η Ρωσία στοχοποιεί μέσω Ταρτούς το ΝΑΤΟ σε Ελλάδα-Τουρκία Ιταλία

preview_player
Показать описание
Η ελληνοαμερικανική συμφωνία προκαλεί τριγμούς στην Μόσχας αφού το Αιγαίο συνδέει τον Εύξεινο Πόντο με την Μεσόγειο θάλασσα
------------
Ρωσικές «καμπάνες» χτυπούν από την Ταρτούς της Συρίας για όλες τις νατοϊκές βάσεις στην ΝΑ Ευρώπη, (Ελλάδα-Τουρκία-Ιταλία) οι οποίες σύμφωνα με ρωσικές πηγές απειλούν τα ρωσικά συμφέροντα από άκρη σε άκρη.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έξι αποβατικά πλοία έφτασαν στο λιμάνι της Tartus στη δυτική Συρία, που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.
Τα ρωσικά αποβατικά πλοία είναι μεγάλα ναυτικά σκάφη που μπορούν να μεταφέρουν εξοπλισμό και αμφίβια οχήματα.
Η είδηση ​​κατέδειξε τη συνεχιζόμενη σημασία της Tartus, που είναι το μόνο λιμάνι της Μεσογείου στο οποίο έχει πρόσβαση η Ρωσία.
Η Μόσχα κατασκεύασε μια ναυτική εγκατάσταση εκεί το 1971, αλλά η παρουσία της απέκτησε μεγαλύτερη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης μετά την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011.
Οι ένοπλες δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης έφτασαν στη γειτονική παράκτια επαρχία της Λατάκια, αλλά η ρωσική στρατιωτική επέμβαση το 2015 ανέτρεψε την ροή του πολέμου υπέρ της επίσημης συριακής κυβέρνησης.
Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ελέγχουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, και έτσι η Ταρτούς δεν κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των ανταρτών.
Το λιμάνι του Ταρτούς έχει σημαντική στρατηγική αξία για τη Ρωσία για να αντιμετωπίσει την επέκταση του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ) στα σύνορά της στην Ευρώπη.
“Για το σκοπό αυτό, η Ρωσία ετοιμάζει μια στρατιωτική κυκλωτική απειλή στη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο από τη Tartus”, έγραψε ο Ρώσος ειδικός Anton Mardasov.
Τα μέλη του ΝΑΤΟ, Τουρκία, Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται στο πάνω και ανατολικό τμήμα της Μεσογείου θάλασσας και οι βάσεις του ΝΑΤΟ εκεί έχουν μπει στο στόχαστρο της Μόσχας.
Ορισμένοι αναλυτές στην Ουάσιγκτον συμφωνούν, ότι «το βασικό σκεπτικό για την επιστροφή της Ρωσίας στην περιοχή ήταν η προοπτική μιας στρατιωτικής σύγκρουσης στο ευρωπαϊκό θέατρο και οι ανησυχίες για την ευπάθεια της νότιας πλευράς της σε μια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ», έγραφε μια έκθεση το Carnegie Endowment for International Peace.
«Το Κρεμλίνο μπορεί να φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο μια μέρα, αλλά προς το παρόν ο στόχος του είναι να αρνηθεί αυτή την επιλογή στο ΝΑΤΟ», σημειώνει το ίδιο.
Πέρα από τους γεωπολιτικούς λόγους και τα ζητήματα ασφαλείας, η Tartus είναι επίσης σημαντικό οικονομικό πλεονέκτημα για τη Ρωσία.
Κακά τα ψέματα, όσο καλές σχέσεις και να επιθυμεί η Μόσχα με την Ελλάδα, το Κρεμλίνο βλέπει με μισό μάτι τον ελλιμενισμό αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην Κρήτη, μαζί με τις βάσεις στην ελληνική επικράτεια, ενώ τώρα συγκεκριμενοποιεί την στόχευση του στην αμερικανική βάση της Αλεξανδρούπολης, διότι διαβλέπει ότι η δίοδο προς το Αιγαίο με προέκταση τα Στενά αρχίζει να «κλείνει».
----------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
----------------
#MΕΣΟΓΕΙΟΣ
#ΡΩΣΙΑ
#ΣΥΡΙΑ
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Οι φίλοι μας ...οι Αμερικανοί για αυτό θέλουν την Αλεξανδρούπολη και για να μην δυσαρεστήσουν τους Τούρκους δεν έκαναν καμμία βάση σε κάποιο νησί στο Αιγαίο στη Λήμνο ας πούμε η στον Άγιο Ευστράτιο η στη Λέσβο και οι υπόδουλοι Έλληνες είπαν ευχαριστώ.

ΑργυρωΤζανιδάκη
Автор

Η Ελλάδα έπρεπε να βρίσκεται στο πλευρο της Ρωσίας. Δυστυχώς όμως με αυτους που μας κυβερνουν δεν θα δουμε άσπρη μέρα.

antoniapetridou
Автор

Το ιδανικο θα ηταν βα τα βρουν.Κατ αρχας το ΝΑΤΟ δεν εχει λογο υπαρξης, αφου δεν υπαρχει το σμφωνο της Βαρσοβιας, που ηταν το αντιπαλο του.Τωρα οι περισσοτερες χωρες του πρωην υπαρκτου σοσιαλισμου ειναι μελη του ΝΑΤΟ και ορθως ανησυχει η Ρωσια. Ομως η Αμερικη γνωριζει οτι εχει ημερομηνια ληξεως, σαν υπερδυναμη και οτι οι συγκυριες ειναι εις βαρος της. Οι σχεσεις Ρωσιας- Κινας ειναι πλεον γεγονος και η Αμερικη κινειται, οπως ο ISIS. Κρατα αιχμαλωτα κρατη της Ευρωπης, για να αποτρεψει την επεκταση της Ρωσιας. Αλλα η ροη της ιστοριας δεν αλλαζει.Η κυριαρχια της Αμερικης τελειωσε και νεες δυναμεις αναδεικνυονται, με οποιο τιμημα.Αυτο ειναι υο μηνυμα του Προεδρου Πουτιν στο ΝΑΤΟ. Οτι εχουν ηδη αναδειχθει αλλες δυναμεις.

ΒηρσαβεέΜανιάτη
Автор

Ας διώξει των βραχνά της Μογγολοποίησης η Ρωσία και μετά ας μιλήσουμε συλλογικά για τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη

sppe