Μήπως τόσα χρόνια πολεμούσες για ένα ψέμα;

preview_player
Показать описание
Στην σημερινή μας συζήτηση συμμετέχουν η Δήμητρα Λιάτσα, ο Αλκαίος και ο Μιλτιάδης.

Η Δήμητρα Λιάτσα γεννήθηκε το 1963 στην Θεσσαλονίκη. Έκανε φιλολογικές σπουδές. Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Εργάστηκε επί σειρά ετών στην επιμέλεια βιβλίων. Μετέφρασε άνω των 30 τίτλων κυρίως από την Αγγλική γλώσσα. Έγραψε άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, με αντικείμενο την Ελληνική Γραμματεία. Έδωσε σειρά ομιλιών προσκεκλημένη από το Ινστιτούτο Αριστοτέλης, με θέμα την Ελληνική Γραμματεία, την Ιστορία και την παιδεία.
Από το 2009 ασχολείται με την συστηματική μελέτη του Ομήρου και από το 2014 με την ανάγνωση, τον σχολιασμό και την ανάρτηση στο διαδίκτυο ολόκληρης της Οδύσσειας. Από το 2017 έχει ξεκινήσει και την ανάγνωση, τον σχολιασμό και την ανάρτηση στο διαδίκτυο ολόκληρης της Ιλιάδος.
Έχει συγγράψει δύο βιβλία: «Τα ψέματα που λένε για την Ελλάδα» (2004) και «Η Ελληνική καταγωγή του Χριστιανικού μύθου» (2013), τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Δήλιος.

Ο Αλκαίος είναι συγγραφεύς δύο βιβλίων. Του βιβλίου "Ο Δρόμος του ηγέτη" (Εξαντληθέν) και του βιβλίου "Το μυστικό πεπρωμένο της Ελλάδος". Εκδόσεις Δήλιος.

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Υπέροχη κ.Λιάτσα...όπως πάντα.Ευχαριστούμε.

georgialiaga
Автор

Από όσο γνωρίζω, καλλιστεία έκαναν οι Κορίνθιοι...την εποχή του Διογένη, ο κυνικός φιλόσοφος ερωτεύτηκε την γυναίκα που κέρδισε τα καλλιστεία, όπου έχει διασωθεί το όνομα της.. λοιπόν ο Διογένης είχε τέτοια ορμή ώσπου η νικήτρια δέχθηκε να πάει για ένα βράδυ μαζί του... όταν έφθασε η στιγμή για την ερωτική πράξη η γυναίκα έσβησε τις λυχνίες και εκεί με ένα τέχνασμα έστειλε την δούλα της.
Την επόμενη μέρα όταν μαθεύτηκε ότι είχε πάει με την δούλα και όχι με την νικήτρια των καλλιστείων, πολλοί πείραζαν τον Διογένη πως έπεσε θύμα.
Εκείνος σχεδόν πάντα ετοιμόλογος, έδωσε την περίφημη απάντηση.
Όταν τα φώτα σβήσουν, όλες οι γυναίκες είναι το ίδιο.

stayrospaparunas
Автор

Σας ευχαριστώ θερμά!!!! Εξαιρετικο το βίντεο που ανεβάσατε, όπως πάντα!!! Να είστε πάντα καλά!!

stellapolyzwi
Автор

Τι (ΩΡΑΙΑ) εκπομπή ! Πόσα καινούρια πράγματα! Να πω ένα ευχαριστώ;

eleftheriadias
Автор

Η δημοτική μας ποίηση είναι η συνέχεια των ομηρικών επών. Το θέμα της αρπαγής της ομορφης γυναίκας, της ηλιογεννημένης κόρης, και μάλιστα με την βοήθεια του θείου στοιχείου -αη Γιώργης- καθώς και την ματαίωση του γάμου της αρπαγής από τον νόμιμο σύζηγο , την συναντούμε συχνά στην ακριτική ποίηση . Το κάστρο της Ωριάς καταλαμβάνεται από τον εχθρό με δόλο, για μια γυναίκα!. Ο Διγενής γεννήθηκε μετά από αρπαγή της μητρός του από έναν εμίρη. Και ο ίδιος ο Διγενής άρπαξε την αγαπημένη του, πράξη που οδήγησε σε πόλεμο.
...και μέσα κόρη κάθεται, του ήλιου φέγγος έχει
έχει φεγγαριν πρόσωπο, την ήλιο μηλοβούτσια,
δυο άστρα από τον ουρανόν έχει καμαροφρύδια.

magdakossidas
Автор

Μημπως η ΕΛΕΝΗ είναι το φως μέσα μας ΕΛ ΕΝ Η Δηλ οι αρετές μας που πρέπει να αποκτήσουμε πολύτιμες ;

ΕΛΕΟΝΩΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
Автор

Πάντα βάζω λαΐκ στα βίντεο που κάνετε... βέβαια δεν χρειάζεται τα δικά μου καλά λόγια για το έργο που επιτελείται... τώρα θα κάτσω να το δω.
Καλό φθινόπωρο

stayrospaparunas
Автор

Στον πυρήνα της Ιστορικής Πληροφορίας της Βασίλισσας της Λακεδαίμων και του Τρωϊκού Πολέμου που συντέλεσε στην Έμπνευση για την Μυσταγωγική Διδασκαλία του Ομήρου και του Ευριπίδη δοκώ πως θα μπορούσε να γίνει ένας πόλεμος και για την αρπαγή της Νόμιμης Βασίλισσας της Λακεδαίμων καθώς ίσως να ήταν αρπαγή δικαιωμάτων του Θρόνου και πρόκληση της Μυκηναϊκής Ηγεμονίας..
Αν δεν κάνω λάθος είναι ακόμα εποχή μετάβασης από την Μητριαρχία στην Πατριαρχία και ο Θρόνος άνηκε δικαιωματικά στην Ιστορική "Ελένη" κι ο Μενέλαος γίνεται Βασιλιάς επειδή την νυμφεύεται..
Ο Μενέλαος φρονώ πάλι στην Μυσταγωγία, είναι εκείνος που προσπέρασε τις χθόνιες προσκολλήσεις του Θυμικού Άδη και κέρδισε τα Ηλύσια Πεδία των Μακάρων, γιατί ΖΟΥΣΕ ΜΟΝΟ για τον Έρωτα της Ελένης, της Πνευματικής Ομορφιάς κι εκείνη προσδοκούσε τον Άθλο για να συνδεθεί μαζί του..
Η περίπτωση του Μενελάου και της διδασκαλίας του Ομήρου, θυμίζει μία από τις 4 Θείες "Μανίες" που συνδέουν τον Μυημένο με Θείες ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ, όπως αναφέρεται στον "Φαίδρο" του Πλάτωνα..
την ΕΡΩΤΙΚΗ "Μανία"...
Ο Μενέλαος, στην Μυσταγωγική ΑΝΑΓΝΩΣΗ, είναι ένα ακόμα ΑΡΧΕΤΥΠΟ του Ήρωα - Πολεμιστή - Μύστη που δικαιώνει την ύπαρξή του μέσα από τους Άθλους της Ψυχής του και την Κάθαρσή του, κατακτώντας όπως κι ο Ηρακλής την ΑΡΕΤΗ, την Θεά ΕΛΕΝΗ, την ΑΛΗΘΙΝΗ Ομορφιά...

jasonaretos
Автор

Η ομορφιά έτσι κι αλλιώς θα σώσει τον κόσμο

ΜαρίαΠλουμή
Автор

Αν διδάσκεται σε σχολείο ζηλεύω τους μαθητας σας

Αλεξανδρος-ξγ
Автор

Οσων αφορα το θεμα της επιλογης μιας πλευρας σε ενα θεμα γενικα ή ομαδα... αυτο εξαρταται απο το ευρος αληθειας και καλους που ενυπαρχει σε αυτην διαφορετικα οφειλουμε να ειμαστε σκεπτικιστες και να ισσοροπουμε αριστοτεχνικα με εφυια και διπλοματια ωσπου να αποκτησουμε την "ελενη" = καλος και αληθεια...

SISEMENDOG
Автор

Το 2003 το κανάλι του blue-sky έκανε εκπομπές σαν την δική σας, όπου έλεγε για τον Όμηρο, έκανε μαθήματα για τα αρχαία ελληνικά...μην λέω πολλά, η δασκάλα είπε πως ο Μενέλαος έφερε στα κρυφά την Ελένη στο Άργος, διότι φοβόταν ο Μενέλαος μήπως οι Αργείοι λιντσάρουν την ωραία Ελένη, λόγου των θυμάτων που είχαν στον πόλεμο.

stayrospaparunas
Автор

Έχω δει κι εγώ στο όνειρο μου τον Αλέξανδρο και μιλούσαμε γύρω από μια μεγάλη φωτιά...το θέμα ήταν τα περιουσιακά και μου έλεγε τη δικαιούμαι...

stayrospaparunas
Автор

Καλησπέρα!! Σας ευχαριστώ πολύ. Μήπως θα μπορούσατε να μας διδάξετε την τηλεγονια ή την Αιθιοπία?

despinakalfoglou
Автор

Η ομορφιά των αρετών καταστρέφει το κακο

ΕΛΕΟΝΩΡΑΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ