Turing Röportajları | Prof. Dr. Oytun Erbaş

preview_player
Показать описание
Deneysel Tıp Uzmanı Prof. Dr. Oytun Erbaş ile 26 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.

Sorular:
0:00 - Giriş
0:24 - Kendinizi nasıl tarif edersiniz?
0:36 - Tıp alanına yönelmenizin özel bir hikayesi var mı?
0:41 - Mesleğiniz dışında yapmayı sevdiğiniz hobileriniz var mı?
1:02 - Sizi etkileyen bir olay, film ya da kitap var mı?
1:17 - Mesleğinizi icra ederken otizmli olmanız sizi ne gibi zorluklarla karşılaştırdı?
1:40 - Doktorlarımızın yurt dışında çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?
1:47 - Corona virüs sizce ne zaman bitecek? Bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?
2:03 - 20 yaşındaki üniversiteli halinize hangi tavsiyeleri verirdiniz?
2:23 - Keşke tanıyabilseydim dediğiniz bir düşünür var mı?
2:54 - Aşı karşıtlığı hakkında ne düşünüyorsunuz?
3:12 - Bir bilim insanı nasıl bir bakış açısına sahip olmalıdır?
3:25 - Bir başarısızlık hikayeniz var mı?
3:45 - Sizce insan beyniyle mi aşık olur?
3:58 - Gençlere ne gibi tavsiyede bulunursunuz?

Prof. Dr. Oytun Erbaş Kimdir?

Oytun Erbaş, 15 Kasım 1978 İzmir’de doğmuştur. İlk, orta, lise eğitimini İzmir’in Ödemiş ilçesinde tamamlamıştır. 2001 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden dereceyle mezun olmuştur. TUS’ta 7 kez derece (ilk 10) yapmıştır. İç Hastalıkları, Radyoloji, Fizyoloji ve Deneysel Tıp, Sinirbilim (Neuroscience) Anabilim Dallarında, Araştırma Görevlisi (2001-2012) olarak çalışmıştır. Kasım 2012 tarihinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde Fizyoloji ve Deneysel Tıp alanında uzman olmuştur. Mayıs 2013-Aralık 2014 tarihleri arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesinde yardımcı doçent olarak çalışmıştır. Ocak 2015 tarihinden itibaren Demiroğlu Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesine ait Gebze-Türkiye’de bulunan “DENEYSEL TIP ENSTİTÜSÜ”nün (İn-Vitro ve İn-Vivo Lab) kurucusu ve yöneticisidir.

Mayıs 2018 tarihinde Fizyoloji ve Deneysel Tıp alanında doçent dr. unvanı almıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Oksitosin ve Nöroproteksiyon konusunda uluslararası alanda söz sahibidir. Otizm tedavisinde yeni tedavi ajanlarını literatüre katmıştır. Sepsis fizyopatolojisinde yeni yaklaşımlar sunmuştur. İnflamasyon ve davranış, sepsis, diyabet, metabolik sendrom, toksikoloji diğer çalışma alanlarıdır.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Illinois eyaletinde “EXPERIMENTAL MEDICINE” ve İstanbul’daki “CEPHALINK” adlı laboratuvarların kurucusudur. Yaptığı deneysel çalışmalarla, Uluslararası Otolojik Cerrahi Derneğinden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları dalında “Politzer Ödülü” (2013) ve Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Derneğinden “Jacques Duparc Ödülü” (2013) almıştır. Ayrıca ulusal kongrelerden onlarca en iyi proje ve en iyi sözlü bildiri ödülleri kazanmıştır.

Uluslararası indesklerde (SCI ve SCI-E) dizinlenen dergilerde 100’den fazla bilimsel makalesi yayımlanmıştır. İstanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Medicine ve Istanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Transplantation ve kendisine ait Journal of Experimental and Basic Medical Sciences dergilerinin editörüdür.
Temel amacı Psikiyatrik ve Nörolojik hastalıklar (Özellikle Otizm) için bu topraklardan (Türkiye) bilim üretilmesine çalışmaktır.

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu 6 Kasım 1923’te Cumhuriyetimizin ilk sivil toplum kuruluşu olarak “Türk Seyyahin Cemiyeti” adıyla kurulmuştur. Derneğimiz, yurdumuzun tarihi ve tabii güzelliklerinin tanıtılması ve yaşatılması, yol emniyeti ve yardımı, otomobil yarışları ve turizmin geliştirilmesi konularında hep ilklerle tanınmaktadır. Turing 90. yılından itibaren de özellikle motokuryelerin eğitim donatımları ve gençlere yönelik kültür sanat etkinlikleri ile farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. Kamu yararına çalışan dernek statüsündeki TTOK, 1930 yılından bu yana uluslararası seyahat belgeleri düzenlenmesinde tek yetkili kurum olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

#oytunerbaş #röportaj #turing #turingröportajları
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Türkiyede bir tane...dürüst, , zeķi, doğal ve içten.tabiiki kıskanilmasi ve baltalanmak istenmesinin en büyük sebebi mesleki başarıları...müthiş bir deha..özgüven, samimiyet anlatım ... daha ne diyeyim bilmiyorum ki...övülecek o kadar vasfı var ki.Yolu, şansı açık olsun.Ona hainlik besleyenlerin de kötü düşünceleri ayaklarına dolansin.Rabbim sevdiklerine ve vatana bağışlasın

suleakkaya
Автор

Oytun Hocam, sizi ekranlarımızda daha çok görmek istiyoruz, teşekkürler

tulayisik
Автор

Zeki adamın hali başka❤sen çoook tatlısin❤senin o düşünen farklı, zeki beynini severim ben ❤

sevgitoprak
Автор

Merhaba Oytun bey ben 64 yasında bir bayanım ve bilimin her türlüsüne hayranım arastırırım ve unutmazdım 15 yıldır s, l, e hastasıyım onun için cok unutuyorum baskalarıyla fazla paylasamıyorum, hicbir söyleşinizi kacırmıyorum, sizi bize kazandıran ana babanızdan Allah razı olsun Allaha emanet olun selam ve dua ile,

kymetylmaz
Автор

Atmosfer, konuk, sorular, cevaplar 👏👏👏

RagpKARAGOZ
Автор

Nev-i şahsına münhasır biri gerçekten.Bana çok ikonik geliyor.Kimseyi umursamıyor 😂. Seviyorum hocayı yaa

n.n
Автор

Tedavi olmayi dusunuyor muymus keske onu da sorsaydiniz

GeneRauXxX
Автор

Oytun Hoca'yi o kadar dinlemisim ki, ruyama girdi. Bir temizlikcisi varmis, yaptigi isi begenmiyormus guya. Kadinin adi da N ile basliyor. Alti harfli ama hatirlamiyorum neydi.

dilekozkan