Μικροοικονομία: Θεωρία Παιγνίων Μέρος Α'

preview_player
Показать описание
Σε αυτή τη βιντεοπαρουσίαση αναλύονται τα βασικά στοιχεία των παιγνίων και αναφέρονται οι βασικές κατηγορίες τους. Επίσης περιγράφεται η χρησιμότητα και τα πεδία εφαρμογής της θεωρίας των παιγνίων, ενώ αναλύονται διεξοδικά τα παίγνια δυο παικτών μηδενικού αθροίσματος και τα παίγνια δυο παικτών σταθερού αθροίσματος.

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

ωραία καλα με ολα αυτα που ειναι απόλυτα κατανοητά . Οι αριθμοί στο πίνακα πώς προκειπτουν αν εχω ενα προβλημα που δεν ειναι συνάρτηση πχ μια διαπραγμάτευση;

kostasmessinis
Автор

στη κυρίαρχη στρατηγική δε μπορούμε να απαλείψουμε και το Β1 αφού είναι μεγαλύτερη η ζημιά από το Β2 οπότε να έχουμε κατευθείαν το αποτέλεσμα? Ευχαριστώ (16:46)

irenefilippopoulos
Автор

Σε άσκηση μηδενικού αθροίσματος, όταν το ελάχιστο σε κάθε γραμμή είναι: -3, -3, -2, -3 τότε το maximin είναι το -2; Επίσης το μέγιστο σε κάθε στήλη είναι 4, 2, 2, 4 τότε το minimax είναι το 2; Αν είναι έτσι τότε βγαίνει το όφελος για τον Α και τον Β, V(A)=V(B) = -2/9 . Πως ερμηνεύεται το μείον, ως ζημιά ; ποιανού είναι η ζημιά;

pavlosdiamantis
Автор

Θέλω να ρωτήσω αν η ισορροπία που φαίνεται στο βίντεο είναι η λεγόμενη κατά Nash ισορροπία?

vasilisvas
Автор

Καλησπέρα! Να σας ρωτήσω, βρίσκουμε ότι ο Α ευνοείται σε αυτό το παίγνιο διότι οι περισσότερες τιμές πληρωμών έχουν θετικό πρόσημο! σε έναν πίνακα, με 3 στρατηγικές για τον καθένα (Α1, Α2, Α3 και Β1, Β2, Β3) που οι τιμές είναι 5 από αυτές αρνητικές και 4 θετικές (στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το 0) πως θα ξεχωρίσουμε ποιος παίκτης ευνοείται και αντίστοιχα ο στόχος του είναι το maximin???

kalidiamanti
Автор

να σε ρωτησω κατι συνθετο.αν σε μια ασκηση σου δωσουνε τον πινακα πληρωμων και βρεις εσυ την μικτη στρατηγικη και μετα σου πουνε οτι μπορεις πληρωνοντας ταδε ποσο αυξανοντας τη γραμμη ενος πινακα ωστε να προκυψουν αμιγεις στρατηγικες και σου πει μεχρι ποιου ποσου αυτο γινεται τι κανεις σε αυτη την περιπτωση?

panathinaikaras