Onkruidrobot na optimalisatie het land op

preview_player
Показать описание
De zogenoemde onkruidrobot vertrekt maandag vanuit het Wageningen University & Research centrum in Lelystad naar de Technische Universiteit in Delft, waar er in de winter verder aan gewerkt wordt. De robot wordt gefinancierd door de regionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon en moet een duurzame oplossing zijn voor het wieden van onkruid.

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de innovatieve robot, die zelfstandig vol automatisch op het land moet gaan werken. Een camera inspecteert de grond, waarna met behulp van een algoritme bepaald wordt wat onkruid en wat gewas is. Daarna kan een robotgrijparm het onkruid uit de grond trekken.

Alternatief voor bestrijdingsmiddelen
De onkruidrobot moet in de toekomst een alternatief zijn voor het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen die slecht zijn voor het milieu. Als boeren die middelen nu niet gebruiken, moet er met de hand gewied worden. Daarvoor zijn veel mensen nodig en het kost veel geld. De robot moet dat werk merendeels voor zijn rekening nemen. Hij werkt efficiënter volgens de ontwikkelaars. De machine kan dag en nacht werken en heeft geen pauzes nodig. Zoals het er nu naar uitziet kan hij 80 procent van het onkruid goed verwijderen. Dan is er nog maar een klein gedeelte over dat met de hand moet gebeuren.

In de lente het land op
Het systeem weigert nu wel eens dienst en moet nog geoptimaliseerd worden, maar in principe is volgens de ontwikkelaars de afgelopen tijd aangetoond dat het werkt. In de lente komt de robot terug naar Flevoland om op het land getest te worden. Akkerbouwers die daaraan mee willen werken, kunnen daarvoor zich opgeven.
Рекомендации по теме