Dezavantajele BCA-ului minusurile betonului celular autoclavizat

preview_player
Показать описание
In acest video va prezint o analiza a BCA-ului prezentant minusurile betonului celular autoclavizat. Sunt prezentate dezavantajele BCA-ului. Ce tine de avantajele BCA, acestea au fost expuse in alt video deja.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult)
Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă.
Multumesc pentru înțelegere!

EnciclopediaConstructiilor
Автор

Va multumim...informatii foarte utile !

antonetas.
Автор

BCA -ul este un material de constructie excelent, conditia fiind sa fie folosit corespunzator. Daca fundatia casei este buna si proiectata conform analizei solului, iar in cazul in care intre etaje sau etaj -mansarda exista placa de beton sunt absolut obligatorii stalpii de beton pe colturi. In cazul unei constructii fara etaj sau mansarda, cu tavan din lemn, este suficienta fundatia buna si centura de beton. Daca se respecta aceste reguli simple de baza, nu vor aparea niciodata crepaturi in pereti casei. Spor la construit!

maestro
Автор

Industria Construcțiilor este vastă și ca atare trebuie înțeleasă atât de beneficiari, proiectanți, arhitecți etc. Pot spune că este un mesaj pozitiv, dar în egală măsură demn de luat în considerare. Vă doresc obținerea de vizionări a celor care doresc să participe la construirea de locuințe în Siguranță. Vă apreciez foarte mult pentru efortul depus, multe realizări profesionale .

eusebiuniculita
Автор

Ce tine de video, util si informativ
Maladetz

bajik
Автор

Ca inginer in constructii pot spune ca Bca ul este un material foarte bun si din punct de vedere rezistenta la compresiune si din punct de vedere termic. La un Bca de 30 cm nu mai ai nevoie sa termoizolezi afara poti direct sa pui tencuiala si vopsea. Are urmatoarele caracteristici:
Rezistenta la compresiune: 2, 5-3, 5 N/mm;
2, 5 tone pe metru ce este mult, daca faci casa cu stalpi si cintura sau grinzi este foarte bun. Eu recomand in Zona cu seismicitate redusa, Zona Salaj, Cluj, nu in zona Bucuresti unde poate apare seism de 7, 5 pe scara richter, odata la 130 de ani
Densitate 400 +- 30 kg/m³;
Conductivitate termica: 0, 12W/mk.
Reactie la foc: Euroclasa A1

davidpap
Автор

Salut ! Cu ce ar fi mai ieftina o constructie mica (7x3, 5) ? BCA sau lemn + OSB? Tinind cont de pretul lemnului....
Am vazut si constructii cu structura din lemn si umplutura din BCA

tibib
Автор

Cred că am primit răspunsul la întrebarea mea de la avantajele BCA-ului. Trebuie sa tencuiesc cu un produs impermeabil pe interior și exterior :D înainte de termoizolare sau înainte de rigips.

maddiemoe
Автор

Util, si daca aveti timp si dispozitie mai faceti informari legate de acest domeniu vast care in unele parti se face dupa urechea muzicala a bacilor de pe meleagurile mioritice, sustinuti de arhitecti care si-au perfectat viziunea ingusta filozofand la coada vacii !

johngillighan
Автор

As avea rugamintea sa faci un video cu materialele si utilajele de care ai nevoie sa construiesti o casa ideala in functie de mai multe tipuri de teren si climatul.
Multumesc si te rog continua cu videourile. Dar domnul Viorel are dreptate, ai un punct de vedere mult prea negativist (asta din lipsa delatiilor) ca de exemplu in cazul in care spui ca peretele din BCA nu pote sustine corpuri (ar fii mai OK daca ai spune ce greutati ar putea tine). Cel mai bine ar fii sa ai o detaliere in care poti sa spui si modalitati de a preveni aceste dezavantaje precum dibluri speciale pentru BCA, ce tip de izolare si tencuiala s-ar folosi pentru protejarea lui de inghet si umiditate.
Sper ca ai inteles mesajul. Faci o treaba foarte buna si te urmaresc de ceva vreme dar videourile au devenit negativiste din cauza motivelor enumerate mai sus.
Spor la treaba si tine-o tot asa!

sion
Автор

Tot ai mentionat ca hotii ar putea sa iti taie prin BCA. Teoretic da, s-ar putea. Dar s-a intamplat asta vreodata?

juncraul
Автор

Felicitari pentru clip ! Asa este, aveti dreptate.Majoritatea dintr-o preconceptie proasta isi fac case din BCA.Cea mai mare prostie ! Dar nu ii voi convinge niciodata ! Este la fel ca in politica ! Daca au apucat pe un drum, ala este ! Nu vreau decat sa adaug o parere personala vizavii de costuri.Eu in acest moment imi construiesc o casa P+M si am ales bineinteles caramida(blocuri ceramice).Caramida ma costa 2000 euro iar daca faceam cu BCA 1500 euro ! Pentru 500 de euro care i-as cheltui intr-o luna, o casa o faci pentru o viata iar in casele construite cu aceste blocuri ceramice pot locui, copiii copiilor, copiilor nostri ! BCA este un part !

adinek
Автор

Salut!
Doresc să.mi construiesc o aripă nouă lipită de vechea casă, pe locul unei bucătării de iarnă, destul de spațioase 6 pe 5 și al unui fost coșar, care este in prelungirea bucătăriei, tot 6 pe 5 și care mai are in dreptul intrării o prelungire a acoperișului ceea ce face ca să aibă în față încă un semi coșar. Coșarul și semi sunt construite pe pământ, bucătăria are tocul(așa se zice pe aici)
In locul lor vreau sa construiesc o bucătărie mai mare, un dormitor cu baie și un hol/culoar comunicant cu casa veche(pe care o voi dărâma după ce termin aripa nouă și voi construi living și două dormitoare cu 2 băi.
Întrebare: ce grosime trebuie sa aibă fundația/radierul și stâlpii de rezistență, ținând cont că vreau sa folosesc BCA și să.i torn și placă deasupra pentru o eventuală mansardă locuibilă pe viitor? A și încă ceva, unul din pereții exteriori ai bucătăriei vreau sa aibă o deschizătură foarte mare care sa dea intr.o terasă exterioara, doar iarna sa o pot închide cu două uși culisante.
Mulțumesc anticipat! Sper să primesc răspuns, deși clipul este destul de vechi.
P.S. terenul se află la maxim 50m de apă/lac de acumulare, iar pânza freatică la 8-9-10 m adâncime în funcție de anotimp, dacă este secetos sau ploios.

aditaxi
Автор

Ce este mai bun: BCA SAU Blocuri ceramice.Si spune-mi ter rog care este cel mai bun material pt zidărie

CostelAMVs
Автор

O parere si despre ytong? Din cate am inteles, e mult mai bun decat BCA

edwardlutsch
Автор

O cladire adevarata si trainica se va construi din pereti dubli de caramida, cu izolatie bazaltica intre ei. Ceea ce platesti in plus la al doilea rand de caramida, scazi de la aparatura de incalzire si din costurile ulterioare cu mentinerea caldurii. In doi ani, ai scos cheltuiala suplimentara. O casa se construieste si pentru a putea fi lasata mostenire sau chiar pentru a o putea vinde, dupa ceva vreme, cand veti trece la alt nivel. Si va capata valoare, daca a fost bine facuta. Va fi usor de vandut, daca veti arata cat de bine a fost construita. Nu va va fi rusine cu casa pe care veti dori sa o vindeti. Nu va uitati la cei care vin cu idei si tehnologii noi, roata a fost deja inventata si perfectionata pana in anii '60. Peste tot in lume. Feriti-va si de polistiren, e boala curata si nici nu izoleaza. Daca construiesti cu BCA si ai ghinionul sa se umezeasca BCA-ul, vei avea igrasie pe viata. BCA-ul nu a trebuit sa fie niciodata asa de scump, a fost caramida calicului. Este eronat sa calculezi avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de caramizi sau sa le compari. Folositi robinete, calorifere si conexiuni hidraulice de cea mai buna calitate. O casa bine facuta, va fi usor de reparat si intretinut. O casa frumoasa dar prost facuta, va va chinui la batranete, exact in momentele cand veti cauta liniste si confort. Faceti casele "ca la carte", nu folositi solutii "ieftine si inovative" si veti avea fericire in casa. Daca nu aveti bani pentru un lucru bun, nu e o scuza ca sa faceti un lucru de calitate medie sau scazuta. Nu faceti si gata! Mai strangeti bani si mai invatati, intre timp. Nu incurajati vanzarile de produse si materiale ieftine, nu veti face decat sa bagati bani in buzunarele fraierilor si sa ucideti profesionistii adevarati, care fac materiale bune. Nu cumparati centrale si calorifere ieftine, expierenta arata ca defectele aparute in primii doi ani, costa mai mult decat ar fi costat cea mai buna centrala termica. Ma refer la cele pe peleti sau lemn. O soba pe lemne clasica, cu plita, va asigura existenta unei familii pe vreme de razboi. Veti gasi oricand ceva de ars in plita, dar gaz, peleti sau curent, nu! Pentru cei care isi aleg acum o casa, bagati-va mintile in cap si nu aruncati cu parale. Invatati despre ce este bun si de calitate, pentru a sti ce sa cereti meseriasilor. Toti se grabesc sa castige bani, de la proiectant pana la executant. Voi sunteti singurii care nu trebuie sa va grabiti, ca nimeni nu va va da banii inapoi. Si veti trai nefericiti, veti plati rate, intr-o casa proasta, pentru ca v-ati grabit.

siliconeheaters
Автор

Buna ! M-am uitat pana la sfârșit la video-ul Dvs, și este foarte de folos ! As avea și eu o întrebare : am construit o casa din BCA 8x8 parter și etaj întrebarea e am sa am probleme cu fisuri crăpături sau ca greutatea este prea mare din cauza ca nu am stâlpii la colț precizez casa se afla in Cluj Napoca mulțumesc frumos !

lakatusseby
Автор

Buna ziua,
Un beci din ce material se face cel mai bine astfel incat sa evit unezeala si mucegaiurile?

mihai
Автор

Foarte util...Dar gresita idea "asezarii casei".Nu exista metoda eficienta sa tasezi pamantul de sub o casa daca a fost miscat din loc prin excavare pentru garaj, nivelarea solului sau alt motiv.Am vazut case unde s a tasat cu masinarii grele si totusi au aparut crapaturi timp de 10 ani apoi in trotuar, pereti, scari.

crisro
Автор

As avea nevoie de un sfat, eu doresc sa zidesc etajul casei, si nu am timpul pentru a si acoperi casa pese iarna, va fi doar zidit si facut stalpi+centuri.Este recomandat sa tencuiesc bca-ul sau sa il las asa peste iarna, ne fiin acoprit cu acoperis, multumesc

alexandrupuscas
visit shbcf.ru