Yazılımda Microservice Mimarisi ve Kullanılan Teknolojiler

preview_player
Показать описание
Herkese merhaba,
Bu yayınımızda, adından sıkça bahsedilen yazılım dünyasının son dönemlerde en çok uygulanmak istenen Microservice Mimarisini ve bu mimari çerçevesinde kullanılan teknolojileri, Microservice terminolojisini ve Microservice avantaj ve dezavantajlarını konuşuyoruz.

- Sosyal
---
---
folksdev,
yazılım mimarisi,
microservices,
microservices mimarisi,
microservices tools,
microservices avantajları,
microservices dezavantajları,
microservices terminolojisi,
microservices teknolojileri,
microservices nedir,
microservices ne değildir,
microservice dikkat edilmesi gerekenler
---
#yazılım #microservices #yazılımmimarisi
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Sektör calisani olarak bilgilerinizden cok yararlandim .teşekkürler hocam

madao
Автор

Ya Çağrı abi e commerce projesine başlıyordum. Bari microservice mimarisi kullanıyım da öğrene öğrene akarız diye düşündüm. Ama allah için bu ne napcaz bunla böyle ya…. bi dünya tantana olay. Kullansan ayrı dert kullanmasan ayrı dert. Bu arada youtube daki en sağlam video bu konuda ❤ Kral adamsın

canwia
Автор

Bilgilendirme ve video akisi cok surukleyici. Emeklerine saglik ustad ❤

emrahhakan
Автор

Monolitic Mimariden Microservices Dönüşümü sorunuz çok hoşuma gitti. Şahsen ben önce Database sonra Domain sonra Business Rule sonra Connection ( Connection Type ve Protokoller ) sürecini baz alırım. Sizce bu nasıl bir yaklaşım ? Tabi şirket, müşteri ve zaman en önemli önceliktir . Eğer bakış açımdaki özellikle olumsuz yerleri eleştirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler ...

ozguratilgan
Автор

Çağrı hocam vakit ayırıp türkçe kaynağa fayda sağladığınız için çok teşekkürler öncelikle, anlatımınızda SOA ile microservice yaklaşımının aynı şeydir demek istediğinizi anladım ama Chris Richardson'ın Microservice Patterns kitabının 14. sayfasında SOA ile Microservice yaklaşımının aynı şey olmadığını söylüyor, bu iki yaklaşımı birbirinden ayıran konular için ise; "inter-service communication, Data ve Typical service" başlıklarını veriyor, bunları kısaca özetlemek gerekirse; inter-service communication konusunda SOA; heavyweight protokoller kullandığını(SOAP ve diğer web service standartları gibi), Microservice yaklaşımının ise; message broker veya direct service-to-service communication gibi yöntemlerle daha lightweight protocoller(REST, gRPC gibi) kullandığını, bir diğer data konusundaki farklarında ise SOA'nin global data modelleri ve ortak database kullandığını, microservices ise her servisin ayrı database ve data modelinin olduğunu, son olarak typical service derken, SOA'nin büyük monolitic uygulamalar olduğunu, microservices ise küçük servislerden oluştuğunu söylemekte, bu konuda Chris Richardson'ın da otorite kabul edilebilecek bir kişi olabileceğini düşündüğüm için bu konudaki görüşünü paylaşıp, böyle bir görüşte var demek isterim..

semihsahan
Автор

Abi selamlar bu video için teşekkür ederim bir haftadır bakındığım konulardı bir anda böyle bir videon gelince sevindim teşekkürler. Bir de videon anasayfada gözüküyor ama videolar kısmında gözükmüyor bilgin olsun.

paradokszenit
Автор

Çok teşekkürler değerli bilgiler için 🙏

oguzhandal
Автор

başlıyorum bakalım. aşşagı yukarı basit düzeyde bir mikroservis projeyi ne zaman bitebilcem ? :) yazarım buraya. mikroservisin m'sini bilmiyorum bu arada :)

MonsterBebesi-cdot
Автор

Çağrı abi sunum çok güzel olmuş, yayın için teşekkürler 🙂

sulaymanmatkuliyev
Автор

Spring yerine Node.js kullansak artık. Çok ayıp olur mu ? Bide Multi thread JavaScript çıkıyormuş of.

MustafaCam-uvfr
Автор

Çok teşekkürler değerli bilgiler için 🙏

nerimanogulluk