YURT DIŞINDAN GETİRİLEN İKİNCİ TELEFONA YASAK! | Detayları Konuştuk

preview_player
Показать описание
Yurt dışından telefon getirme işi yatıyor. Sabah gazetesi tarafından ortaya atılan iddialara göre yurt dışından Türkiye’ye gelen yolcuların telefonlarına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı ve bu düzenleme yurt dışından telefon getirenleri yakından ilgilendiriyor. Artık gümrük vergisi ödense bile ikinci telefon Türkiye’ye sokulmayacak. Eşe dosta yurt dışından telefon getirtenler üzgün. Yurt dışından telefon getirme işi sallantıda.

Yurt Dışından Telefon Getirme İşi İptal: İkinci Telefon Getirmenin Yasaklanacağı İddia Ediliyor
İddialara göre yurt dışından getirilen telefonlar için getirilen bu yeni düzenlemeyle sınırlar belirlendi. Yolcular, gümrük vergisini ödese dahi ikinci telefonu ülkeye sokamayacak ve bu telefonlara gümrükte el konulacak. Yurt dışından telefon getirme işi yatacak desek yanlış olmaz. Ancak bunların henüz sadece söylenti düzeyinde olduğunu söyleyelim. Devlet kaynaklarından resmi bir açıklama henüz gelmedi.

İddialara göre bu yeni düzenleme çerçevesinde, yolcu yeniden yurt dışına çıktığında el konulan telefon kendisine iade edilecek. Ancak bu süreçte cep telefonlarının 3 aya kadar gümrük ambarlarında bekletilmesi talep edilebilecek. Yeni düzenleme ile yurt dışı telefon almak isteyenler biraz üzülecek gibi duruyor.

Yurt dışından telefon getirme yeni düzenleme Önceki düzenlemede ise yurt dışında yaşayan ve Türkiye’ye gelişlerinde cep telefonu getiren Türk vatandaşların 120 günlük kayıtsız kullanım süresi 180 güne çıkarılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından daha önce yapılan açıklamada, yurt dışından getirilen cep telefonlarının 120 günlük kayıtsız kullanım süresinin e-Devlet üzerinden 180 güne çıkarılabileceği ifade edilmişti. “Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlarımız, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilirler” şeklinde yapılan açıklama ile kullanıcılara esneklik sağlanmıştı.

Yurt dışından telefon getirme yeni düzenleme Yurt dışı telefon kayıt ücreti ise Ocak 2024 itibarıyla 31 bin 692 TL’ye yükseltilmişti. Bu artışla birlikte, yurt dışından telefon getirenlerin kayıt ücretlerinde ciddi bir artış yaşanmıştı. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, yurt dışından telefon getirenlerin dikkatli olmaları ve güncel düzenlemelere uygun hareket etmeleri önem arz ediyor.

Yurt dışından telefon getirme konusundaki yeni düzenlemeler ile bu iş biraz yatmış gibi duruyor. Eğer yurt dışı telefon ile ilgileniyorsanız sipariş etmeden önce bunu bilmekte fayda var. Yurtdışı telefon düşünenler bu haberle sarsılmış durumda. Ancak yine söyleyelim, şu aşamada bütün bu bilgiler sadece iddia düzeyinde. Devlet kanallarından bir açıklama gelmedi.

İlginizi Çekebilir: Köprü ve otoyol geçiş ücretleri zamlandı, vatandaş çaresiz

Bakalım yeni düzenlemenin Türkiye’deki akıllı telefon satışlarına etkisi ne olacak. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce bu düzenlemenin amacı ne? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

#IMEI #IMEIKayıt #YurtDışıTelefon

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Bizim bu durumdan anladığımız şudur:
Yabancılara böyle bir sınırlama yok.

Türk vatandaşlarının ise üç yılda bir kuralına uymaları gerekiyor. Yani eğer yurt dışından getirdikleri ve ardından kaydettirdikleri bir telefonları varsa üç yıllık süre dolmadan ikinciyi ülkeye sokamayacaklar.

Gümrük kapılarındaki arama sırasında yanınızdaki ikinci cihaz tespit eidlemeyenlerse doğal olarak ülkeye telefonu sokabilecekler.

ErsinAkman
Автор

Dünyada 200 ülke var hiç biri böyle dahiyane bi fikri hayata geçirememiş ama bizim halkını çok seven hümümet böylesine faydalı birşeyi düşündüğü için ne kadar teşekkür etsek azdır!

erkanerkan
Автор

İngilterede 9 yıldır yaşıyorum. İsterseniz 20 kere ingiltereye yurt dışından telefon getirin. Telefon kaydı diye bir şey yok. Para ödemek kaydettirmek diye bir şey yok.

ErsanYolcu
Автор

Bizim devlet boş işlerle uğraşıyor ya. Ülkedeki kaçak telefon kullanım oranı artıyor. Üstüne millet az telefon alsın dolar azla gitmesin diye kendini sıkıyorsun ama diğer taraftan kaçakçılığa önlem almıyorsun üstüne milleti yurtdışına çıkmaya teşvik ediyorsun. İphone alıcam yurtdışına gidiyorum, yiyorum içiyorum geziyorum tatilimi yapıyorum, telefonu kayıt yaptırıyorum ve buradaki fiyata yakın fiyat ödüyorum. E ne var bunda? Abi uçağa biniyorsun dolar, yurt dışına gidiyorsun dolar, tatilde yiyorsun içiyorsun dolar, ürün alıyorsun, alışveriş yapıyorsun dolar. Yani hep dolar harcıyorsun. E ne anladım bu işten? Ya çözümü basit, azatmak istiyorsan, engellemek istiyorsan yapacağın şu: 36 taksit olayını geri getir, Alan kişi + sim + telefonu aynı kişiye kilitle, ÖTV, TRTyi vs kaldır. Adam ucuza 36 taksit alsın. Taksit bitene kadar da ikinci cihaz yasağı koy, adam 3 sene o cihazla yaşasın, 2. cihaz mı almak istiyor? Kardeş 1 tane zaten üstüne cihaz var, 2. yi almak istersen %50 ÖTV cart curt iste. Bu sayede kaçak telefon kullanımı azalır, vergi gelirin artar. Diğer türlü burada 1 telefon alacağıma 2 tellefon alırım bir şekilde vergisini vermeden sürekli kullanırım. Milleti darlamayın artık. Şu milletin üstündeki saçmalıkları alın. TRT, Kültür payı vs nedir allah aşkına? Yani devlete kim fısıldıyorsa bu tarz işleri kafası basmıyor, e devlet tarafı da niye düşünmez bunları? Milletin hobisinden telefonundan ne istiyorsunuz? Futbolcudan vergi alma, klüplere vergi affı getir, şirketlere vergi affı getir, hepsi krallar gibi yaşasın, hergün alem yapsın, ama yükü millet çeksin.

firatduranofficial
Автор

Çıkan her karar milletimizin aleyhinde olur mu ya sıkıldık yeter artık arabaya binme, giyinme, yeme bıkkınlık geldi artık.Şükretmek ayrı bir şey.Haluk Bilginerin dediği gibi neden Norveç değiliz demek yerine iyiki Somali değiliz dediğimiz için gelişemiyoruz!

fehimhalat
Автор

tez zamanda basımızdan defolmaları dileğiyle

erkanR
Автор

Yurtdışı telefon getirmenin tek sebebi, yüksek vergiler değil ki. Türkiye de satılmayan birçok marka ve model var. Belki adam o cihazı kullanmak istiyor. Vergisini ödedikten sonra, niye kısıtlamaya gidersin ki.

emrebalyemez
Автор

Telefon ve araba vergileri mahallede gaspa uğramışsın da banka kartına ve kredi kartına çökmüşler gibi hissettiriyor.

NateRiver-hp
Автор

Biz kaşındık. İsterlerse 4 yıl tek ayakta sçn bile derler milli irade bu.

epik
Автор

2 tane yurt dışından alır dönüşümlü kullanırım yine de tr den cihaz almam. Alıyorsam 2 tane kendime alırım neden devlete alayım?

atakanozkan
Автор

Bu tür haberler çıktıkça hep birlikte yurt dışından telefon almaya heves ediyoruz. Bu soyguncu ülkeden asla telefon almam!

OtoVlogg
Автор

Turıstler için geçerli mi bu ?
Vatandaş başka ülkenin vatandaşı Türkiye’ye 1 aylık tatıle gelecek ve yanında kendi ulkesının takılı olduğu 3 telefon var

ibrahimfirat
Автор

Aslında Türkiye cihazlarında vergi düşürülse daha çok alınır ve devlet daha fazla kazanır ama fiyatlar o kadar yüksek ki maalesef millet mecbur bırakılıyor.

yusufmert
Автор

Hamdolsun ağ partisi. Türkiye yüzyılı falan filan.

ferhancevik
Автор

Saçma mı! Bu bu durumu açıklamaya yetmez. Burası Türkiye ancak durumu izah eder.

ahayyildiz
Автор

günceli verdiğiniz için teşekkürler. çok iyisiniz

ahmeterdol
Автор

Brezilya'dan Türkiye gelen bir arkadaşım havaalanında yanında 2 telefon getirdiği için birine devlet el koydu.

metineksi
Автор

Alman vatandaşıyım. Özel ve iş telefonum var. Şimdi iki telefonumu trye 10 gün için getiremezmiyim turist olarak? İkiside trde kayıtlı değil, lazım da değil çünkü okadar uzun kalmıyorum sene boyunca..

aliihsancakmakci
Автор

...ikinci telefona ne şekilde yasak?...3 telefonum var şahsi kullandığım, 3 ünü de devamlı kullanıyorum, Türkiye' ye onlarla gidip döneceğim, bunların 3ü birden gümrükten geçmiyor mu?, yoksa bu yasa sadece sıfır telefonlar için mi geçerli?...konu çok net anlaşılmadı

s.serata
Автор

Anlamadığım şey şu. Benim iş telefonum ve şahsi telefonumla beraber girmek zorundayım. Bu nasıl olacak ?

fthklc