Torpil Kökünden Yok Olsa, Sıradan Bir Üniversiteli Yine Staj/İş Bulamaz!

preview_player
Показать описание
Üniversite öğrencilerinin, mezunlarının ve bu gençlerin ailelerinin ağzında "torpillilerden dolayı iş bulunmuyor" tarzı cümleler çok dolanıyor. Üniversite öğrencilerinin sadece okula giderek herhangi bir vasıf edinmesi, ekonomiye katkıda bulunması 2020'li yıllarda imkansıza yakın. Bu ana problem, pandemidir, torpildir vs. bunların yanında yan etmen. Onun için öğrencilerin asıl probleme kafa yorması ve kendini sürekli her koşulda, her şeye rağmen geliştirmesi gerekiyor.

Kendini geliştiren gençler sadece Türkiye'de değil tüm dünyada iyi bir iş imkanına sahip olacaktır. Kendini geliştirmeyip sürekli boşa vakit öldürüp bir de kendini suçlu bulmayıp yönetemeyeceği mekanizmaları bahane gösterenlerse hiçbir zaman başarılı olamayacaktır. Bu videomda bu konuları ele almaya çalıştım, iyi seyirler.

--

Onur Kemal Koç'un videolarla üniversite öğrencilerine, genç girişimcilere ve iş hayatının ilk yıllarını deneyimleyen kişilere kariyer tavsiyelerini ilettiği, kişisel ve kültürel gelişimleri için içerikler paylaştığı Youtube kanalına hoş geldiniz.

Üniversite öğrencilerinin, iş hayatında yenilerin ve girişimcilerin kendilerini, toplumu, dünyayı keşfetmelerine; sektörel bilgi ve tecrübelerini artırmalarına, iş ağlarını genişletmelerine, teknoloji trendlerini yakından takip etmelerine, yazılı ve sözlü ifade yetkinliklerini artırıp kendi kariyer stratejilerini oluşturmalarına yardımcı olacak bilgilendirici içerikler bu kanalda sunuluyor.

--

Onur Kemal Koç Kimdir?

Alkera & OKK Çözüm Evi Kurucusu
6 yıl Microsoft Türkiye kariyeriyle bir çözüm satışçısı, bulut teknolojisi uzmanı
80+ teknoloji ve kariyer etkinliğinde sunum yapmış bir konuşmacı.
7 ayrı platformda (Youtube, TikTok, Instagram, Twitter, LinkedIn, Discord, Kişisel Blog) her gün öğrenciler için içerik üreten bir sosyal girişimci.
Tiyatro, illüstrasyon, şiir, plak ve kitap düşkünü

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Şayet bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun. Videonun özü sözü . Teşekkürlerr Onur abi💪🤘

nisanerdl
Автор

Soğuk su etkisi yapıyorsunuz. Bahaneler bastırınca açıp bir videonuzu izliyorum. Çatt Çutt ! İyi geliyorsunuz :)

ademesnaf
Автор

Daha çok mühendislere hitap etseniz de diş hekimliği kazanmama rağmen hala izlemeyi bırakmadım çünkü çok güzel bir akıl hocasısınız ve söyledikleriniz çok gerçekçi

ibrahimcandeliac
Автор

Bu martavalları gidin bebeklere anlatın türkiyede başka meslek seçseydim çoktan devletde işteydim ataması olmayan ya da birden azalan bir meslek okuduğunda istediğin kadar bilgi sahibi ol beş para etmez bunun altına imza atarım iş bulmanın şu zamanda bilgi ile alakası yoktur tecrübe 1 aydan fazla değildir

erdicansenel
Автор

Önceden bende torpil konusuna takıktım, staj iş bulamayacağımı düşünüyordum. Sizin videolarınızı izledikten sonra kariyer hedeflerim doğrultusunda çalışmalar yaptım ve stajımı buldum, bu kısa sürede şunu da farkettim siz ne kadar bir şeyin peşinden koşarsaniz hayat sizin önünüze daha çok fırsat koyuyor,
Yine çok farkındalık oluşturan bir videoydu, teşekkürlerr

amine-ushn
Автор

Hocam selam, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3.52 Gano bölüm 1.liği, C1 ingilizce ile bile Samsun'da 1 üretim zorunlu yaz staj yeri bulamadım. Gördüklerim özel sektörün köhneliğini gösterdi. Başvurduğum çoğu firma yalandan ilan açmış olsa gerek gitti torpilli eksi ingilizceli 2.30 ortalamalı tipleri aldı staja. Son çare KPSS çalışmaya başladım şahsen. CV'mi çoğalttım Organize Sanayi Bölgesine gidip güvenliğini aşabildiğim firmalarla yüzyüze görüşeceğim artık son çare.

emircanfilizoglu
Автор

Daha yeni 15 farklı firmadan red yedim bugün. Döküm stajı arıyorum pek gelişim yapılabilecek bir alan değil 600 yıldır döküm tekniği aynı.
Gelişim vs hikaye bana göre. İlk stajıma başvurması bile şirketteki biri benim cvmi verdi ve kabul edilmiştim. Diğer tüm stajyerler de öyleydi.
Torpil yaptıranların hiçbir eksiği olduğunu da düşünmüyorum bu arada.

helloworld
Автор

Staj için başvurduğum orta bile değil düşük şirketlerin hepsinden red aldım.

erdemyldrm
Автор

​ @Onur Kemal Koç Hocam iş hayatında bir mühendislik öğrencisi olarak soruyorum. Teknofest ve benzeri yarışmalara ne gözle bakıyorlar. Bu fuarlara da her geçen sene katılım giderek artıyor. Üniversite sürecinde bu tarz fuarlar için takımlarda görev almayı mı doğru bulursunuz yoksa gönüllü, ücretli bir şekilde bir yerlerde çalışmayı mı?

ademesnaf
Автор

abi üniversite tercihleri hakkında video çekermisin iş hayatında hangi ünilere nasıl bakılıyor vs.

mezunhamster
Автор

Hocam çok teşekkür ederiz benim bir isteğim olucaktı hocam ben 18 yaşına basıcam üniversite sınavından sonra dil öğrenmeye sporuma devam edicem arti olarak hocam siz neler önerirsiniz kodlama veya yazılım kurslarına gitsem verimli olurmu benim istediğim meslek çünkü oyun nasıl yapılır öğrenip oyun yapmak ve ordan pasif gelir kazanıp finansal özgürlüğümü kazanmak istiyorum ve hırsla seve seve çalışırım sizin önerileriniz nedir hocam cevaplarsaniz çok sevinirim 🙏

enesaydn
Автор

Değişim senden başlayacak başka çaren yok.

mustafauludogann