Turboyu Eline Alma! Turbonun Katili Kim ?

preview_player
Показать описание
Turbo araçların çalışma prensibi nedir? Uzun ömürlü turbo araç kullanabilmek için nelere dikkat edilmelidir? Turbo araçlar nasıl kullanılır? Doğru bilinen yanlışlar....
bildiğiniz gibi yeni nesil motorların pek çoğunda aracın gücünü arttırmak için turbo beslemeli geliştirilmiş hava yakıt sistemleri kullanılmaktan Dolayısıyla atmosferik motorlu araçlara göre daha Komplike motorlar sunmakta..
Turbo Ödediğimiz parça neredeyse aracın kendi motoru kadar kapsamlı bir donanıma sahip önemli bir hava üretim aracı olmak da birlikte kullanımı konusunda yapılan bazı yanlışlıklardan dolayı Turbo erken zamanda bozulmakta ve ciddi masraflar açmakla..
Turbo Bir aracın nasıl kullanılacağına dair şehir efsaneleri ve yanlış bilgiler piyasada mevcut tüm bunların doğruları ve detayları videomuzda..

#turbo #motor #turbonedir

Araştırma, tutku, haz, hız, iş aşkı, aradığıız herşey burada 20 yılı aşkın ergin hizmetimizle sizlere daha fazla erişmek daha fazla memnun etmek için elimizden gelenleri yapmaya çalışıyoruz. Arabanızı size sevdiriyoruz. Siz de aracınızı sevmek onunla daha fazla vakit geçirebilme özgürlüğüne kavuşmak istiyorsanız sizi de bekleriz.

Sizin Aracınız LPG ye uyumlu mu❓
En Doğru Marka hangisi❓Dönüşüm Maliyeti nedir❓Aklınıza takılan soruları yorum olarak yazın, biz cevaplayalım 💬

TÜM OTOGAZ MARKALARI AYAR BAKIM & SERVİS Hizmeti!

Candan Mühendislik LPG Dönüşüm Sistemleri Kalitesi ve Güvencesi ile...

Sosyal Medya’da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın!

#otogaz #lpgotogaz #istanbul #lpgdönüşüm #teknolojininadresi #candanmuhendislik #otogazsistemleri #otogazteknikservis #yılmazcandan #autogas #otogazdönüşüm #otogazservisi #otogazsistemleri #sıralıotogazsitemleri #lpgdonusumu #lpgmontaj #otogazmontaj #lpgservisi #otogazservisi #lpgayarı #afrayarı #lpg

#otogaz #otogazmontajı #lpgmontajı

izlediğiniz için teşekkür ederiz.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Video detaylı anlatım ve yararlı bilgilerle dolu, teşekkürler 👏🏼👏🏼👏🏼 👍🏼👍🏼

tansuarig
Автор

Aracım 2009 110 ps ford connect. Sanırım memlekette benim kadar itina ile araba kullanan kişi azdır. Sabah en az 2 dakka rölantide çalıştırırım. Eve dönüştede en az 1 dakika rölantide beklerim. Motor yağını en pahalı yağ olan liqui moly kullanırım ve her 8 bin km de komple orjinal parçalarla yağ bakımını başında bekleyerek yaptırırım. Vitesi 3000 devire yakın değiştiririm. Motor soğukken ısınana kadar arabayı asla zorlamam. Ne yaptıysam olmadı. 80 bin km de turbo yüksek basınç hatası verdi. Söküldü ve revizyona girdi. 1500 lira masraf yaptım. Aynı arabadan arkadaşımda var. Arabasına düşman gibi davranır. Arabası 200 bin km lerde ve en ufak turbo hatası yaşamadı. Biraz uzun oldu ama tavsiyem şudur. Hiçbir zaman kasmaya gerek yok. Kendini rüzgara bırakacaksın. Bu lanet icata ne yapsan yaranamazsın. Bir gün ansızın patlayacak ve masraf açacak.

muratsk
Автор

Bilgilendirme için teşekkürler. 2005 dizel cmax kullanıyorum 11 yıldır, özellikle yokuşlarda çekiş problemim vardı ustama gittim test etti, turboya hava akışı sağlayan selonoit valfi arızalanmış parçayı değiştirdik sorun çözüldü. Aracın orijinal turbosu üzerinde bende aldığımdan itibaren stop etmeden evvel mutlaka 1-2 dk rolantide çalıştırım bu bilgiyi kitapçığında okumuştum ve istisnasız uyguladım, yağ filtre bakımlarını hiç aksatmadım turbo sorunu yaşamadım, bilgilerinize. Kazasız belasız günler dilerim hepinize

tanerozyigitoglu
Автор

Uzun zamandır bir konu hakkında bu kadar detaylı anlaşılır bilgi verildiğine şahit olmamıştım. Emeğinize yüreğinize sağlık. Hayırlı işleriniz olsun inşallah.

zafersaglam-dpgt
Автор

Aga benim turbo ile ilgili bi tecrubem oldu. Arac siyah duman atmaya basladi 2007 1.5dci kango 85 lik. Usta bi bakti dediki motor indireceğiz bakacagiz rakamlar felan derken ortalama 50 bine yakin maliyet. Sonra baska ustaya gittim direk dedigi laf turbo elden gececek. Ya orijinal alalim yada revizyona sokalim. Neyse revizyon dan gecti toplamda revizyon yag ve filtre iscilik 6000₺ netice ne duman ne yag yakma kaldi. Anlayacagin bu islerde iyi usta bulmak önemli.

yusufyavuz
Автор

Maşallah hiç boş laf yapmıyorsun tamamen teknik bilgiler veriyorsunuz teşekkürler….

nizamnizam
Автор

Motorların emiş sistemi dörde ayrılır.2 zamanlılar da blower olur.4 zamanlılar da atmosferik, turbo ve supercharger (kompresör) bulunur.

mehmetcaliskan
Автор

Yılmaz bey e değerli bilgilendirmeleri için çok teşekkür ediyoruz. Katkı olması açısından turbolar, aracına göre dakikada 160.000 ile 250.000 devir dönmektedir. Bu nedenle yaginizi çok iyi seçmelisiniz. Hem turbo hem de LPG li aracınız varsa bu konu daha da önemli olur. Ben kendi aracımda orijinal yağ olan 5w 40 tam sentetik yağ kullanıyorum. Hatta bunu Motul 8100 X- cess 5W 40 kullanarak bir kaç adım öne götürüyorum. 10.000 km.de yağ bakımı filtreleri komple değiştiririm. BU sayede Fiat Bravo 1, 4 T-jet arabami 12, 5 senedir kullanıyorum. Türbom hiç arizalanmadigi gibi performansı da mükemmel şekilde devam ediyor.

sabanarslan
Автор

Kırılırsa turbo Bi büyüğünü takarsın boş ver yapıştır gazla hayat bu kadar takmaya gelmez tek derdiniz turbo olsun sağlıcakla kalın..

ugursahin
Автор

Güzel video, bir sorum var. Aracı stop etmeden 1 dakika rolantide çalıştırdıktan sonra kontağı kapatın diyorsunuz. Bu konuda aklıma şu takıldı, start&stop sistemi olan araçlar trafik ışıklarında durduğunuz vakit aniden motoru kapatıyor bu durum turbo için sorun teşkil ediyor mu?

mehmetunek
Автор

Hocam aracim 2019 ford focus dizel, 1.5 motor var, aracta start stop var, trafik isiklarinda, yada durmakamiz gerektiginde vs durumlarda ansizin duruyor, start stop iptal tusu var, bazen unutuyorum, bu tur araclarda bu sekilde calisma turboya zarar verir mi, zarar verir ise firma neden boyle bir ozelligi koymus, tesekkur ederim

seferuzan
Автор

Merhaba ben traktoruma sonrada turbu takacak iyi olurmu bide hangi turbu markası iyidir bir bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim

yigityigit
Автор

Hocam turbo motorda start stop zarar vermiyor mu, 1 dakika bekleyin diyorsunuz durmadan

kursat
Автор

Aracı 1500rpm altında kullanmak mümkün mü ki? Aracın kullanılması en uygun devir tork zirvesine ulaştığı devir veya devir aralığıdır. Her motor ve turbo kombinasyonunda tork zirvesi rpm değeri farklıdır. Aracınızın özelliklerinden bu bilgiyi bulabilirsiniz. Turbo alt devir veya üst devir sevmez diye bir durum yoktur. Turbo hangi devirde olduğunuzu bilmez, duygusuz bir cihazdır, sevgi nefret hissetmez, gelen havaya göre döner.
Turbolu aracın eğer ekzoz ısısı yani turbonun türbin ısısı yüksek değil ise kontağı kapayabilirsiniz. Yağlamanın kesilmesi sorun yaratmaz. Yani tam gaz gazlayıp ekzozu 800-900 derecelere getirip kontak kapatmadığınız sürece sorun yoktur, normal çalışma ısısı 400-500 derecelerde kontak kapanır ve sorun yaşanmaz. Bazı araçlarda kontak kapandıktan sonra da aktif ve pasif yağlama ve soğutma yapan sistemler de bulunur. Bilmediğimiz konularda bilgi vermeye çalışmayalım. Çok boş bir video olmuş malesef. Gereksiz.

gencosumer
Автор

Bu güzel ve oldukça faydalı bilgilendirme için çok teşekkürler. Sağolun, varolun.

eminhergun
Автор

Bilgiler Harika ; birde Yüksek gazdan sonra vitesi boşa alıp gazdan ayağını çekmek turboyu yağlamadığı için turboya çok zarar verir.

mehmetkaraca
Автор

Çok yararlı bir anlatımdı . Hem teknik hemde pratik bir arada teşekkür ederiz

ercanozdemir
Автор

elinize emeğinize salık. İlave etmek istediğim turbolu araçlarda ilk çalıştırma gaz vermeden yapılmalı, klasik alışkanlıklar sürücülerde devam ediyor... ilk çalıştırma da yağlama arkadan geliyor, soğuk havalarda çok daha önem arz etmekte bu.

meftunhazer
Автор

Turbo 5000 ile 8000 devir arası çalışmaz.50000-80000, bazı araçlarda devir gibi çalışır

kadiryuregir
Автор

Kolay gelsin videoda aracı stop etmeden 1 dk çalıştırın dediniz lakin start-stop olan araçlar ışıkta trafikte vs durmak durumunda ve durunca da malum motor hemen duruyor. Start-stop turbolu araçlar için problem yaratir mı

serhatbetin