Çok Sesli (Senfonik) Eseri Çok Seveceksiniz Mutlaka İzle Enstrümantal BAYATİ PEŞREV Piyano Düzenleme

preview_player
Показать описание
Hiç Piyano İle Gerçek Çok Sesli Eser Dinlediniz mi? Çok Farklı ve Özel Bulacaksınız. Sizin için Bu eseri Çok Sesli Düzenleme yaptım.
Unutulmayan En Güzel, Enstrümantal Müzikler, En Güzel Romantik -Duygulu Enstrümantal Müzik Eserlerimizi, Komalı Piyano ve Türk Müziği Sazları (Kanun) ile Hiç Dinlediniz mi?
Genç Piyanist, " BEYATİ PEŞREV Şehzade Mehmed Seyfeddin OSMANOĞLU Bestesi,” Eserini Kuyruklu Komalı Piyano ile İcra Etti.
Kanun Üstadı, Büyüleyen Tınıları ile Esere Renk Kattı.
Hiç Piyano İle Osmanlı ve Türk Saz Eserleri Dinlediniz Mi?
Eserleri Dinleyince Çok güzel ve Farklı bulacaksınız. Ümit ederim Seversiniz. Yorumlarınızı bekliyorum.
Piyano ve Nota Düzenleme: GY (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Devlet Konservatuvarı, Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi, Piyano Bölümü Lise 2. Sınıf Öğrencisi,
Genç Piyanist GGYY, 15 Yaş (2012 Yılı) Piyano Çalışma, Prova, Performans ve Konserleri
Klasik Türk Müziği-Musiki Eserleri Piyano - Kanun: 4
Video Çekim - Oluşturma Tarihi: 3 Ekim 2012
ÇOK SESLİ MÜZİK NEDİR?
Bir topluluk içinde, kendi sesini kaybetmeden ‘Çok Sesli’ olabilmek hassas bir formüldür. Bir anlamda müzik, matematik ve toplum iç içedir.
Çok sesli müzik yapmak yaşamda insanca var olmaya benzer. Kendi renginde ve sesinde, yanındakini kollayarak, rol çalmadan ama sonuna kadar ben buradayım duruşuyla müzik yapmak esastır her iki alanda da. Çok katmanlı ve coşkulu bir demokrasi ortamı, koro müziğinin ve toplumun ortak paydasıdır.
Latince “Chorus”, İtalyanca ve İspanyolca “Coro”, İngilizce “Choir” sözcükleriyle ifade edilen ve dilimizde “Koro” olarak karşılık bulan bu terim, tek ve çok sesli müzik yapıtlarını seslendirmek üzere bir araya gelen seslendirici-yorumcu topluluğu anlamında kullanılmaktadır. Toplumda ne yazık ki çok sesliğinin karşılığı uzun zamandır yok. Konu müziğe gelince, koronun tek sesli olanına aşinayız. Peki, birbirinden farklı ve bambaşka seslere sahip insanlar hangi motivasyonla bir araya gelir ve bir müzik eserini aynı anda dört farklı sesle söylemek için uğraş verir?
Türkiye’de çoksesli müziğin geçmişine baktığımızda, kız çocuklarına okuma zorunluluğunu getiren padişah II. Mahmut ismiyle karşılaşırız. Kitap okurken ve yemek yerken iskemleye oturan ilk padişah olma unvanına sahip olan II. Mahmut döneminde, mehterhane kapatılmış ve 1828′ de Giuseppe Donizetti’nin önderliğinde mehterhane’nin yerine batı formatında bando okulu olan Muzika-i Hümayun kurulmuştur. İlk çoksesli koro ise II. Abdülhamit döneminde kurulmuştur. Gerçek batı müziği ve çokseslilik anlayışı, konservatuarın kuruluşundan sonra Cumhuriyet dönemiyle gelmiştir.
Eski Mısır yaşamında ulaşılan uygarlık düzeyi, müziğinin de gelişmiş olduğunu göstermektedir. Kanıtlar, eski Mısırlıların 7 sesli gam kullandığını, koroların unison (aynı ses) söylediğini göstermektedir. Batı, Ortaçağı yaşarken ve ilk çokseslilik adımlarını atmıştır. Efsaneye göre, Zeus tanrısının 9 kızından biri Terpsicore koro şiiri ve dans tanrıçasıdır. Koro müziği operadan farklı olsa da, zamanla koro operalarda geniş bir yer tutmaya başlamıştır. Aynı zamanda senfonilerde de yer almıştır. Beethoven’ın 9. Senfoni’sinden sonra birçok korolu senfoni yazılmıştır. Çoksesliliğin gelişmesi, birkaç ses ve çalgının bağımsızca ve uyumlu akışı karmaşık bir armoni yapısı gerektirir. Çalgı eşliği olmaksızın sırf insan sesinden oluşan ‘a cappella korolar‘, benzer renkteki birbirine eşit dört sesten oluşur. Koro yapıtlarında bu armonik doku yoğunlaşır ve farklı seslerin uyumu büyük bir ses zenginliğine dönüşür.
Sahnede başarılı bir performans sergilemek müzikle uğraşan herkes için paha biçilmez bir andır. Ancak buzdağının görünmeyen kısmı aylarca süren ve bir yaşam tarzı haline gelen prova sürecidir. Bu süreç öyle eğlenceli ve yapıcıdır ki, müziğin büyüsüne kapılır kapılmaz yazılı olmayan bir dizi koro kanunu gönüllü olarak kabul edersin. Bu ortak yaşam alanında başta bir şaşkınlık süreci yaşanması olasıdır, ancak süreci deneyimleyince herkesin nasıl sabırla birbirine dönüştüğüne hayret edersin.
Nefesini gerektiği gibi kullanmak ve diyafram nefesi almak temeldir. Tepeden tırnağa vücuduna ve yüzüne yansıyan bir koro duruşu vardır. Ancak mesele asla sopa yutmuş gibi durmak değildir ve zamanla doğru duruş bir refleks haline gelir. Ses açma egzersizleri, entonasyon, toplu ses eğitimi önemlidir. Sonra eserin deşifre edilmesi yani çalışma süreci başlar. Buraya kadar olan kısım işin standart ve teknik kısmıdır. Koronun bel kemiği olan şefine kendini teslim ettiğinde, zaman içinde gerçekten yol kat ettiğini görürsün. Bunlar çok sesli müziğin olmazsa olmazı, ama hepsinden öte bu oluşumun içinde beni heyecanlandıran şey yaşanan sihirli dönüşümdür. İster kompozitör ol ister doktor ister mühendis ya da öğrenci. Hiç fark etmez. Müzik yaparken tüm kimliklerden sıyrılıp ortak bir amaç için birbirine kenetlenmek ve güvenmek temel esastır.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Cok sevdigim bir eser, Piyano ile çok güzel olmuş. hayırlı olsun. teşekkürler

Piyano-Piyanist
Автор

Cok sevdigim bir eser, Piyano ile çok güzel olmuş

PiyanoMuzik
Автор

Çok Sesli (Senfonik) Eseri Çok Seveceksiniz Mutlaka İzleyin lütfen

Piano.Piyano
Автор

Enstrümantal BEYATİ PEŞREV Piyano Düzenleme

Piano.Piyano