Τα Panzer επιστρέφουν!!!

preview_player
Показать описание
Οι Γερμανοί επιστρέφουν στα Panzer, τα βαριά άρματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου!!!
Αν και υπήρχαν και τα τεράστια Tiger των 55 τόνων, τα Panzer των 45 τόνων ήταν η κύρια αιχμή του δόρατος του Γ’ Ράιχ.
Χαρακτηριστικά τους το μέγεθος, μα πιο πολύ το βάρος, που έδειχναν ξεκάθαρα την αμετροέπεια των Γερμανών, γεγονός που συνετέλεσε, μεταξύ των άλλων, στην ήττα τους.
Σήμερα, στα μέσα μία ενεργειακής κρίσης, επανέρχονται με εξίσου τεράστια ενεργοβόρα οχήματα!
Μίας ενεργειακής κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν, προσπαθώντας να γίνουν το ενεργειακό κέντρο της Ευρώπης, το κέντρο διανομής του Ρωσικού φυσικού αερίου.
Και παρόλη την έντονη αυτή κρίση, δεν προχώρησαν σε λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά, όπως συνήθως, προσπάθησαν να επιβάλλουν τη δική τους λανθασμένη άποψη.
Σήμερα όλος σχεδόν ο κόσμος σχεδιάζει και παράγει αυτοκίνητα με μέγεθος και βάρος που επιβάλουν τα ηλεκτρικά και υβριδικά συστήματα μετάδοσης.
Το περιορισμένο βάρος απαιτεί λιγότερη ενέργεια για να κινηθεί.
Το περιορισμένο μέγεθος εξασφαλίζει περισσότερο χώρο για να κινηθεί και να παρκάρει, κυρίως μέσα στις πόλεις, όπως μας δίδαξαν εδώ και πολλά χρόνια οι Ιάπωνες.
Και εδώ έρχονται οι Γερμανοί, που αντίθετα με σχεδόν όλους τους υπόλοιπους, αυξάνουν το μέγεθος και περισσότερο το βάρος των αυτοκινήτων τους.
Και στοχεύουν σχεδόν αποκλειστικά σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που απαιτούν τεράστιες μπαταρίες λιθίου, το οποίο για να παραχθεί «τραυματίζει» σοβαρά το περιβάλλον.
Και δεν είναι μόνο αυτό.
Ένα αυτοκίνητο 2,5 τόνων – μέσο Γερμανικό ηλεκτρικό SUV – χρειάζεται για να κινηθεί τη διπλάσια ενέργεια από ένα μέσο υβριδικό αυτοκίνητο των 1.500 κιλών.
Με δεδομένο ότι τα αυτοκίνητα σήμερα κινούνται μεταφέροντας έναν, το πολύ δύο, επιβάτες, η υπερκατανάλωση αυτή είναι σχεδόν καταστροφική.
Και εξυπηρετεί τίποτε παραπάνω από την ανάγκη των ιδιοκτητών τους να προβληθούν.
Σίγουρα υπάρχουν και μη γερμανικές εταιρείες που κάνουν το ίδιο.
Αλλά μιλάμε για μεμονωμένες καταστάσεις, μικρής συνήθως παραγωγής, που αναφέρονται σε Super Sport, υπερπολυτελή ή πολύ εξειδικευμένα αυτοκίνητα π.χ. ασφαλούς μεταφοράς υψηλών προσώπων.
Αντίθετα στη Γερμανία και οι τρεις μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες BMW, Mercedes και Volkswagen – Audi ακολουθούν την πολύ ζημιογόνα για τον πλανήτη πολιτική.
Και ας μη μένουμε μόνο στα ίδια τα αυτοκίνητα, την υπερκατανάλωση υλικών, τις μπαταρίες, το πόσο πιο δύσκολα οι μεγαλύτερες αυτές ποσότητες μπορούν να ανακυκλωθούν.
Τα πιο βαριά αυτοκίνητα θέλουν πιο μεγάλα ελαστικά, πιο αποτελεσματικά φρένα, πιο ισχυρά οδοστρώματα και τόσα άλλα που φορτίζουν περισσότερο το πολύ επιβαρυμένο περιβάλλον του πλανήτη μας.
Χωρίς καμία διάθεση πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι και πάλι φανερό ότι η αλαζονεία και η αδιαφορία των Γερμανών, μα περισσότερο των Γερμανών κατασκευαστών, απειλεί να προκαλέσει μία ακόμη ήττα.
Μόνο που αυτή τη φορά θα είναι παγκόσμια ήττα και ουχί μόνων των Γερμανών.
Рекомендации по теме