(Ahmet Sonuç) JAHREİN'in TUTUKLANMA VAKASI

preview_player
Показать описание
Sosyal medya fenomeni Jahrein mustehcenllik (TCK 226) maddesi altında tutuklandı. Konu hakkında biraz araştırma yapıp sizlerle görüşlerimi paylaşmak istedim. İyi günler

#jahrein
#sondakika
#haber

SOSYAL MEDYA HESAPLARIM:

.
.
.
.

Merhaba arkadaslar, kanalimiza hosgeldiniz!
Yillardir Amerika Birlesik Devletlerinde sehir polisliginden, eyalet polisligine, eyalet polisi olay yeri inceleme detektifliginden, federal istihbarat seviyelerinde gorevler yaptim, ve dogal olarak, tecrubelerimden dolayi, bir cok inanilmaz olaylarla karsi karsiya kaldim. Bu kanalda amacim, bu hatiralarimi ve bazi tecrubelerimi sizlerle paylasmaktir, ve bununla beraber hem eglenmek, ve emde egitmektir! Umarim Hosunuza gider!
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Duygularinizi elinizden geldiğince bir kenara bırakıp, sizce bu yasa çiğnendi mi?

AmerikaliAynasiz
Автор

Rahmetli babam Ünsal YARARBAŞ, 15856 sicil numaralı hâkimdi. 33 yıl hâkimlik yaptı. Bu 33 yılın 30 yılında hukuk hâkimliği, 3 yılındaysa tapu-kadastro hâkimliği yaptı. 1962 yılı Ankara Üniv. Hukuk Fakültesi mezunuydu (10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, emekli Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Tufan Algan, sınıf arkadaşlarındandır).
1970’li yılların başında Kayseri-Bünyan Adliyesinde çalıştığı dönemde, yine aynı adliyede çalışan Asliye Ceza Hâkimi tarafından kendisine iftira atıldı. İftira “Hemşerisini kayırdı” iftirasıydı. Durum, Hâkimler Yüksek Kuruluna (hâkimlerin terfi ve atamalarını yapan kurum) iletilince, durumun araştırılması için bir müfettiş hâkim atandı. Müfettiş bey Kayseri-Bünyan Adliyesine geldi. Şikâyete konu olan dava dosyası önüne kondu. Üzerine, mahkeme hâkimi olarak babamın verdiği karar kondu. En üste de Yargıtay’ın (Turkish Supreme Court) verdiği onama kararı kondu. Müfettiş, hepsini inceledi, hatalı, eksik ya da kasıtlı bir şeyler aradı ama bulamadı. Raporunu yazdı. Bünyan Adliyesinden ayrılmadan önce de babamın çalıştığı ofise uğrayıp yazdığı raporu gösterdi ve “Endişelenecek bir şey yok hâkim bey, içinizi ferah tutun” deyip Bünyan’dan ayrıldı.
Buraya kadar her şey yolunda gibi görünse de terfi dönemi geldiğinde babama hak ettiği terfiyi vermediler, ki isabetli karar oranı çok yüksekti. İsabetli karar oranları babamın ortalamasının altında olan meslektaşları yüksek bir terfi almıştı. Babam durumu Hâkimler Yüksek Kurulu’na bildiren bir dilekçe yazdı. Dilekçeye verilen cevap hakaret ağırlığındaydı. Babamın tansiyonu fırladı, bir gözü kapandı. Ankara Göz Bankası Hastanesinde bir ay tedavi gördü. Kapanan gözü, %20 kalıcı hasarla tekrar görmeye başladı.
Hâkimler Yüksek Kurulu ve Savcılar Yüksek Kurulu kararlarına yargı yolu yasal olarak kapalıydı. Haklı olduğunuzda bile hakkınızı aramanızın yolu yoktu. Babam bu durum üzerine “Kanun nedeniyle madem ben onları dava edemiyorum, o halde onlar beni dava edecek” dedi. Bir daktilo satın aldı. Yargıtay Kararları Dergisinde (Yargıtay yayınlar) ve Adalet Dergisinde (Adalet Bakanlığı yayınlar) Kurul aleyhinde hakaretin, aşağılamanın bini bir para, iki sene boyunca makaleler yazdı. Hâkimler Yüksek Kurulu üyeleri çok öfkelenmelerine rağmen babamı dava etmediler. Bunda, babamın çok başarılı bir hukukçu olması ve eğer dava açarlarsa davayı kaybetme risklerinin olduğunu görmeleri büyük etkendir. 1974 yılına geldiğimizde, babamın tayini Elâzığ’a çıktı. Görev bölgesine gitti, iş başı yaptı. Tam bu sıralarda, meclis içerisindeki bir gurup hukukçu milletvekili Hâkimler Yüksek Kurulu ve Savcılar Yüksek Kurulu kararlarına dokunulmazlık sağlayan kanun maddesini “Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırığını” sebep gösterip Anayasa Mahkemesi’nde iptal davası açtı. Anayasa Mahkemesi, başvuruyu haklı buldu ve kanunu iptal etti. Bu durumda babam Danıştay’da dava açabildi. Davanın sonuçlandığı 1980 yılının temmuz ya da ağustos ayına kadar, dava inişli-çıkışlı, bol Bizans oyunlu, hoş sürprizli devam etti.
Bizans oyunu, Yüksek Hâkimler Kurulu’nun davayı zaman aşımına uğratıp düşmesini sağlamaya yönelik girişimleriydi ve hepsi de babam tarafından savuşturuldu. “Hoş sürpriz”e gelince, davanın bitmesine yaklaşık iki sene kala, babamı Bolu Adliye’sinde bir hukukçu arkadaşı ziyaret eder. Adam müfettiş hâkimdir. Adam “Yahu, senin sicilinde ‘hemşerisini kayırdı’ notu var” der. Babam Bünyan’daki olayı hatırlar duruma itiraz eder, müfettiş raporunu gördüğünü söyler. Arkadaşı, çantasından bir fotokopi çıkarır. Bu fotokopi sayfaları babamın sicil dosyasının bir kısmıdır. “Al, kendi gözlerinle gör” der. Babam, gözlerine inanamaz. “Müfettiş raporunu atlamışlar” der. Arkadaşına teşekkür eder. Hemen, Kurulun yanıtlaması için durumu anlatan bir dilekçeyi Danıştay’a gönderir. Danıştay dilekçeyi aldığında “Çam devirmişsiniz, savunmanızı yapın” diye Hâkimler Yüksek kuruluna emir gönderir. Adamlar emir yazısını aldıklarında, arşivi açıp bakarlar, müfettişin babam hakkında yazdığı olumlu raporu görürler. Raporu atlamışlardır. Önce, “Biz ne yaptık” paniği yaşarlar ama sonra ört bas etmeye karar verirler. Babam, ört bas edilmesine izin vermedi. Danıştay’da mürafaa duruşması istedi. Bu şu demek “eteğimdeki taşları dökeyim ondan sonra karar verin”. Babam, mürafaa duruşmasında kurulun üzerinden silindir gibi geçti. Adamlara hakaretle yüklendi. Hatta, mahkeme başkanı bundan rahatsız olur ve “meslektaşlarınız hakkında daha saygılı cümleler kuramaz mısınız” diye babamı uyarır. Babam da “az bile söylüyorum, çok daha ağırını hak ediyorlar” cevabını verir.
Mürafaa duruşması dağılır. Öğleden sonra mahkeme kararını açıklar. Babam “Oy Birliği” ile davayı kazanmıştır. Bu başarısından dolayı meslektaşları babama “Mahallenin Delisi” lâkabını taktılar.
Dava öncesi süreç ve dava süreci yaklaşık on sene süren bir hukuk mücadelesi babamın sağlığını çok olumsuz etkiledi. Babamı 2009 yılında kalp krizinden kaybettik.
Babam insanlara şunu gösterdi, haklıysanız ve direnebiliyorsanız, size haksızlık yapan kurumun yasal olarak dokunulmazlığının bulunması durumu “kâğıttan kaplan” durumudur…

rifattarkyararbas
Автор

tarafsız objektif bakış açınla seni izleyen insanları bu kadar güzel aydınlattıgın için teşekkürler erdal abi

Kozmik_Kose
Автор

abim risk almamış, Türkiye'deyken yorum yapmamış tutuklanırım diye..

osmanemirakyuz
Автор

Gayet tarafsız ve objektif ayrıca konuyu aydınlatan bir yorumlama olmuş. Mükemmel. 🙏

ciyradyl_official
Автор

Kadir Hoca’dan buraya geldim. Broadway’den AMG’ye geçmiş gibiyim.

hso
Автор

Kara para akla 8 ay yat, onu söyle 3 yıl at. Tabiki de suçlar cezasız kalmasın ama böylesi komedi şekilde uygulanan cezalar yüzünden ülkede hukukun temeli sarsıldı

parthenia
Автор

Adalet herkese lazım olan kutsal bir değerdir.

zurtafixXL
Автор

“Çamur at izi kalsın.”
“Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.”
Bu iki atasözü toplumun bakış açısı ve önyargıları hakkında yeteri kadar fikir veriyor zaten.
Allah herkesi kuru iftiradan korusun.

Ciddiyetle
Автор

Önemli bir kısmı kaçırmışsın. Jahrein ile ayrı olarak aynı gün tutukladıkları BAŞKA BİR KİŞİ (pungent nickli) twitterdaki bir sesli sohbetde "kendi kızım 16 yaşına geldiğinde ırzına geçeceğim ve bundan sonra arkadaşlarıma ikram edeceğim" dedi ve hem antalya emniyet müdürlüğü hem bütün televizyon medyası sanki bu ikisi birlikte bu sohbeti yapmış gibi algı oluşturdu.

witchkinq
Автор

Erdal abi bu insanların 100 yıllık cehaletini YouTube videoların ile gidermeye çalışıyorsun valla helal olsun, azmine hayranım umarım amacına ulaşırsın 🙏🏻🙏🏻

NUMANXMA
Автор

1. Önden Kelepçeleme:
Daha düşük risk taşıyan kişiler için tercih edilir. Şüpheli genellikle kaçma eğiliminde değilse, çevreye veya kendisine zarar verme olasılığı azsa önden kelepçe takılır.
Fiziksel durumu (örneğin hamilelik, yaşlılık, sağlık sorunları) göz önüne alınan şüphelilere önden kelepçe takılır.
Önden kelepçeleme, şüphelinin ellerinin önünde bir araya getirilip kelepçelenmesi anlamına gelir, bu da kişiye belirli bir hareket özgürlüğü sağlar.
2. Ters (Arkadan) Kelepçeleme:
Yüksek risk taşıyan şüphelilere uygulanır. Şüphelinin kaçma, direnme veya çevreye zarar verme riski varsa, eller arkadan kelepçelenir.
Bu yöntem, kontrol altına alınması gereken ve tehlikeli olarak değerlendirilen kişilere karşı kullanılır. Arkadan kelepçeleme, hareket kabiliyetini daha fazla kısıtlar ve kaçma olasılığını azaltır.
Kelepçelemenin Amacı:
Kelepçeleme işlemi, şüphelinin kolluk kuvvetlerine karşı direnmesini önlemek ve kamu düzenini sağlamak için yapılır.
Ters kelepçeleme genellikle daha yaygındır çünkü kişinin hareket alanını daha fazla kısıtlar ve güvenlik risklerini minimuma indirir.
Bu iki yöntem arasındaki seçim, kelepçelenecek kişinin durumu ve oluşturduğu potansiyel tehlikeye göre yapılır.
Şeklinde söyleniyor ancak ne kadar uygulanıyor o şaibeli Erdal hocam saygılar

LegasovXL
Автор

Teşekkürler video için. Hukuk bir gün hepimize lazım olur. Ben "Jahrein bizim filmde konuk olacak" dediğimde bikaç kişi "olmaz öyle şey, duymadın mı chat odalarında küçük kızlara küfrediyormuş" demişlerdi.

efe_aydal
Автор

yeni evin hayırlı olsun. Arkadaki neon yazıda güzel olmuş

Bayrak
Автор

Bu analetik bakış açısını herkes yapsaydı, şimdiye çok ilerlerde olmuş olurduk.

ylmaz
Автор

Erdal abi Jahrein kendisi gidip teslim oluyor, ayrıca Jahrein ifade verdikten sonra avukatı öğreniyor ki zaten karar çoktan verilmiş ve tutuklu yargılama yapmışlar. Olay kısacası üstten gelen emir ile medayaya sunulan bir göz dağı verme. Kendisinin tutuklanma sebebi bile şuan ortada yok, gerekli dosyayı savcı hazırlamamış bile.

acheusvevo
Автор

Sevilecek birisi değil ama adalet herkese lazım. Bu şekilde tutuklanma kabul edilemez.

Tarik
Автор

abi netice olarak bu yayınları izleyen bir suru çocuk var ve bu adamları örnek alıyorlar sadece bu şahıs değil sosyal medya da aile yapısını bozacak her türlü yayinciya bı ayar çekilmesi lazim

yusufdemir
Автор

Abi ses az geliyor, mikrofonu veya volümü yükseltir misin ?

Furkanbaşbuğ-bi
Автор

Geyik muhabbeti ne kadar çirkin bile olsa tutuklanmayı gerektirmez. Ortada eylem yok. Tutuklayacaklarsa Ensar vakfinda tecavuze ugrayan cocuklar icin bir defadan bir sey olmaz diyen dönemin Aile bakanını tutuklasınlar ya da çocuk yaşda kızla beraber olan herifi korumak için küçüğün rızası vardı diyen o bakanı tutuklasınlar.

vga