CELE MAI FRECVENTE ÎNTREBĂRI ALE PĂRINȚILOR | Părinți CuMinți 38

preview_player
Показать описание
Care sunt principalele tehnici și soluții în gestionarea emoțiilor copiilor noștri? Ce ascunde comportamentul sfidător al copiilor? Cum să verbalizăm gândurile copilului? Cum îi învățăm pe copii să piardă? Cum gestionăm inhibarea emoțională a copiilor și cum construim conexiuni autentice?

Într-un nou episod Q&A al podcastului Părinți CuMinți, Oana Moraru și Simona Gherghe dau un răspuns celor mai mari dileme ale părinților din ziua de astăzi. Alături de Oana Moraru, specialist în parenting, fondator de școală, autor de cărți și mentor pentru foarte mulți părinți din România, vom descoperi care sunt tehnicile pentru gestionarea și soluționarea certurilor între frați. De asemenea, vom afla cum este afectat copilul de emoțiile părinților.

Cum îi ajutăm pe copii să vorbească cu încredere și ce facem atunci când copilul nostru se desconsideră constant, aflăm într-un nou episod al podcastului nostru.

0:00 - Intro
3:10 - „Când îți dorești doar fericirea propriului tău copil…”
6:05 - Cum putem monitoriza comportamentul copiilor
11:00 - Cum îți poți învăța copilul să-și gestioneze emoțiile
21:20 - Ce facem atunci când copilul se desconsideră constant?
25:00 - Paradigma victimă-agresor la copii
29:00 - Cum putem verbaliza gândurile copilului
30:48 - De ce să nu folosim etichete în relațiile cu copiii
32:30 - Cum este afectat copilul de emoțiile părinților
34:46 - Tehnici pentru soluționarea certurilor între frați
46:36 - Ce ascunde comportamentul sfidător al copiilor
51:50 - Cum învățăm un copil să piardă?
1:00:00 - Inhibarea emoțională a copiilor și conexiunile autentice
1:03:30 - Cum ajutăm copiii să vorbească cu încredere?
1:06:45 - Cum gestionăm comportamentul copiilor supradotați

#zunivers #podcast #PărințiCuMinți

ABONEAZĂ-TE PENTRU MAI MULTE PODCASTURI ZUnivers:

ZUnivers Podcasts ONLINE:

Oana Moraru ONLINE:

Simona Gherghe ONLINE:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

De fiecare dată când o ascult pe Oana Moraru, rămân uimită de câte poate cunoaște. Este genul de specialist pe care l-ai asculta ore întregi. Am dezvoltat chiar o mica dependență de podcasturile în care apare ea, de cunoștințele ei😁 Bineînțeles, Simona vine și aduce un plus valoare unic prin căldura ei și prin dorința constantă de a învața. Eu mă înclin și va mulțumesc pentru tot ce oferiți amândouă!

madalinavoicu
Автор

Oana Moraru, ne ungi pe suflet. De dai arpi. Sfaturile tale sunt asa de ancorate in realitate! Ne dai speranta si solutii la probleme zilnice.

Simona Gherghe - felicitari! Imi place foarte mult caldura vocii tale, naturaletea, calmul. Faptul ca stii sa asculti si sa adresezi intrebarile exact atunci cand trebuie. Felicitari!

V-am ascultat toate episoadele. Sunteti ca o pastila de up-lifting saptamanala.

Va rog sa nu va opriti din a face acest podcast. ❤

andreearostoian
Автор

Seriile acestea de podcast sunt cele mai valoroase materiale din online pentru părinți. ❤

lavinialala
Автор

Dna Oana esti Minunată
Imi vine să plâng când te ascult, pentru ca vad cât suflet pui când răspunzi la întrebările noastre !
Uite ca tehnologia care e atat de blată ajunge și casele oamenilor de la țară unde nu ati fi ajuns fizic în Niciodată!
Si sunt aici la fiecare episod, o mamă crescută la stâna de oi dar care e dornică să învețe și să fie ceea mai bună Mamă!
Iti multumesc din suflet pentru tot!

marioaramuresan
Автор

Prin diversitatea temelor abordate, naturaletea, transparenta si experienta voastra, ati reusit sa creati un podcast unic. Ori de cate ori accesez un episod al acestui format, simt ca imi iau ceva bun, care, constient sau nu, contribuie la cresterea mea.
Felicitari si la cat mai multe episoade!🥰❤️

Ronny
Автор

Am un bebelus si realizez ce mare responsabilitate este educatia unui pui de om. Va ascult cu asa mare drag si am invatat si inteles o multime de lucruri.
Dna Simona, va admir de mult timp, va multumim pentru efortul depus.
Dna Moraru, sunteti minunata!
Seara minunata!

Alina
Автор

Esti minunata, Oana! E o bucurie sa vad ca cineva vorbeste despre niste subtilități emotionale pe care le evitam, de obicei, pentru a nu rani sentimentele parintilor

ana-mariabarbuceanu
Автор

Un izvor de cunoștințe ce bine ca avem acuma de la cine să învățăm 🙏🏽doar să vrem

ALCE-cjxb
Автор

Felicitări pentru tot ceea ce transmiteți! Sunteți minunate! Oana Moraru, e uimitor cât de ușor și natural oferi soluții pe probleme zilnice, cum "traduci" știința pentru a fi ușor înțeleasă și aplicată de fiecare părinte! Mulțumim!

ginasfetcu
Автор

Am ascultat toate podcasturile, am 2 copii mici si imi sunteti de maare ajutor! Va multumesc!❤️

ilhansahiner
Автор

❤ prețuiesc fiecare episod nou apărut din acest podcast! Sunteți un duo formidabil, va potriviți foarte bine in dialog! Va ascult de fiecare data cu mare plăcere!
Mulțumim inca o data pt tot ce ne oferiți, sunteți foarte apreciate! ❤🎉

antonia-catalinaoancea
Автор

Fetita mea are 3 ani si de u
Un an am inlocuit basmele /povestitiile clasice cu povesti inventate de mine unde evidentiez o pila importanta o lectie de viata sau importante regulilor etc .fetita e fascinata si ma pune sa I spunde la 1 pana la 3 povesti in fiecare seara, Povesti scurte spuse slow motion ❤ chiar va recomand sa incercati, eu chiar ma surprind ca mereu improvizez si imi plac f mult 😊

familiabojinescu
Автор

Genial! Unul dintre cele mai bune episoade de parenting 🎉

dorinastinga
Автор

Minunate sunteti... nu ma satur sa va ascult și... sunt mămică experimentata.
Am 3 copii mari și sunt fascinată de subiectele tratate de voi, metodele propuse, punctele de vedere pe care le prezentați.
Superb dialog, de fiecare data.
Mulțumesc frumos și... ma inclin.
❤❤❤

diacoman
Автор

Foarte utile informațiile, mulțumim 🥰

PopescuIzabella
Автор

Multumim pt aceste informatii minunate!Sarbatori fericite!Va asteptam cu mare drag!🥰🥰

danaoprea
Автор

Va urmaresc cu drag si atentie! M ar interesa mult un podcast unde este abordat subiectul “tulburarea de opozitie”.

RafiPuzzle
Автор

Ieri am ascultat o prelegere a unei profesoare nemtoaice, Birkenbihl o chema, ea zicea ca atunci cand copilul face tantrum, este ptr ca adultul isi suprima ff mult emotiile. In relatii noi suntem ca niste vase comunicante si atunci cand intr-un vas se pune presiune in jos, adica unul isi suprima emotiile, in celalalt vas presiunea si nivelul lichidului va creste, adica celalalt va izbucni emotional. Solutia ei era fiecare sa isi exprime sutentic emotiile, astel situatia va fi echilibrata. Bineinteles ca noi mamele is suprima mereu emotiile, crezind ca ne crestem copii in armonie, dar se pare ca copii mostri au nevoie nu de liniste ci de autenticutate.

elenamanoli
Автор

VA IMPLOR DOAMNELOR AJUATI.MA CUM SA.MI AJUT SI SA CRESC COPILUL SUPRADOTAT, VA ROG DESCRIETI COMPORTAMENTUL DIFICIL AL LOR SI METODE DE AJUTOR PENTRU PARINTI! VA ROG

oanaivan
Автор

Fetita mea e ok la socializarea one to one. Dar cand vine vorba de grup, e socially awkward putin. Eu sunt la fel, si incerc sa nu proiectez asta asupra ei. Pe de alta parte sotul e social butterfly. Oare pot sa o ghidez cumva. Pot face ceva jocuri?
Noi suntem niste parinti cu o relatie buna acasa, fericiți, linistiti si niste parinti relaxati, cum mereu ne spun cei din jur.
Inclusiv la acest subiect nu imi dau seama daca ar trebui sa o las sa descopere singura sau sa o ajut din umbra. Dar cum? Menționez ca de bebelus a fost copilul care nu mergea la altii, care observa mai mult. Uneori am gresit si am "incurajat", alteori am lasat-o sa isi dea seama. Acum insa o vad ca pe o mica suferință a ei. Aveti un sfat si pentru noi?

stardust