Java 19 - Örnek Soru Çözümü (Döngüler)

preview_player
Показать описание
// 100'den 1'e kadar olan teksayılar
// 0 ile 100 arasında hem 3'e hem de 7'ye bölünebilen
// 2 4 8 16 32 , 2'nin üsleri
// 1'den 5'e kadar 5'e tam bölünen sayılar
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

videoları kısa kısa yapmanız çok iyi olmus hocam elinize saglık

semih
Автор

Hocam elinize sağlık baştan beri takip ediyorum. Akıcı anlatımınız için teşekkür ederim. Bazen anlık hızlanmalarınıza yetişemiyoruz bilginize sunarım :)

bilisimares
Автор

EMEGİNE SAGLIK, 39 YAŞINDAYIM İŞSİZDİM, BAŞLADIK BU YAŞTA DESTEGİNLE

nahrezoo
Автор

Çok ders aldım yolun başındayım ama anlatım beceriniz ve bilgi birikiminiz ile "fark" yaratıyorsunuz

kagancevirici
Автор

matematik sevmeyenleri çarpanlarına ayıran yeni app'im ile gündeme bomba gibi düşmek istiyorum allahım ne güzel şeyyyy

gottfurz
Автор

kafama takılan şey çıktımızda terim sayısını hesaplayamadığımız kadar veri olucak terim sayısını bilemden döngüyü nasıl kısa tutacağız yada terim sayısını bilmememiz şartmı?

kingspytr
Автор

Hocam merhaba ....Acaba Instance Variable ve Loval variable kiyasladiginiz bir videonuz varmi ? Ben baktim ama bulamadim .Tesekkurler .

Dunyanindigerucu
Автор

Valla döngüyü basit tutup bastırmayı karmaşıklaştırma olayını anlatanlar arasında ilk kez sizde gördüm hocam ellerinize dilinize sağlık. Bu tip örnekleri nasıl öğrenebilirim, çünkü kod karmaşasını ve bir nebzede olsa kod stabilitesini sağlıyor.

mustafaunlu
Автор

hocam dongu kosulunun terim sayisi kadar tutuldugu metodolojiye ne isim veriliyor?

tunabozkurt
Автор

Hocam döngünün koşulunu basit tutup yazdığımızda koşulu belirlemek için işlemleri önceden hesaplayıp sınırı yazmamız lazım oda büyük işlemlerde pek mümkün olabileceğini düşünmüyorum. Bu yüzden döngü koşulunu basit tutup döngü içini karmaşık tutmak daha iyi olmaz mı? Açıklayabilirseniz sevinirim hocam.

serhatunal
Автор

Hakikaten ilk başlarda zor geliyor hocam neyi nerede nasıl yapacağımı karıştırıyorum en çokta sıraları kaçırıyorum işaretlerin ilk önce nerede kullanılacağını unutuyorum umarım düzelir

alidemirci
Автор

hocam 8.36 daki kısımda biz system.out'a i ile ilgili bir şey yazmadık yani o for ile başlayan yer var ya orası nasıl çalışmış oldu ?

enes-kkdo
Автор

Merhaba hocam, javascript öğreniyorum. Daha önce C#'da OOP'a kadar iyi gelmiş ondan sonra kopmuştum. Mesela döngüler, fonksiyonlar.. Bunların teorik bilgilerini öğrenip 3-5 örnek yaparak ne iş yaptığını anladıktan sonra yeni konuya mı geçmek daha iyi olur yoksa algoritma kitaplarında yer alan o konuya ilişkin bir çok örneği kitaba bakmadan yapana kadar yeni konuya geçmemek mi gerekiyor. Kitapta matematiksel çok örnek var. Daha matematiğini bilmiyoruz ki programlamaya anlatalım :)

Автор

Hocam Şimdi bir C# kaynağında okudum da:

Adım1: (int i=1)Kontrol değişkenimizin başlangıç değeri 1 olarak verilmiş.

Adım2: (i<=10) i değişkenimizin değeri koşulumuzla test ediliyor. “i” değeri 10 ve 10’dan küçük olduğu sürece döngü çalışacak.

Adım3: Koşul sağlandığı için döngü bloğuna girildi. Ekrana “i” değeri yani 1 yazdırıldı.

Adım4: (i++) Döngü bir kez çalıştıktan sonra i++ ile i değeri 1 arttırıldı. Yani 2 oldu.

For döngüsü javada da böyle mi işliyor hocam. Koşul kontrolü yazdırım ve daha sonra forun içindeki son 1++ çünkü eğer öyleyse do..while ile aynı ama değil gibi mi oluyor.

yorumcu
Автор

Abi şimdi bir şey yazıcam umarım anlatabilirim kendimi. Her şey güzel hoş. 2'nin üslerini hesaplarken 100e kadar 7 tane olduğunu biliyoruz ve i<7 yazıyoruz ama 2'nin 2500'e kadar kaç tane üssünün olduğunu bulmak için nasıl bir yol izilycez?

haklsntabi
Автор

Merhabalar Hocam, öncelikle bizlere bir şeyler öğretmek adına zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum. 0 ile 100 arasında hem 3'e hemde 7'ye bölünebilen sayıları yazdırmak adına şöyle bir kod yazdım;

System.out.println("0 ile 100 Arasında Hem 3'e Hem de 7'ye Bölünebilen Sayılar");
for(int i = 1; i<100;i++){
if(i % 3 != 0 && i % 7 != 0){
continue;
}
System.out.println(""+i);
}

fakat bu kodu bastırdığında aldığım sonuçtan anladığım kadarıyla if içerisinde kullandığım && kodu || olarak çalışıyor nedeni nedir? Cevaplayabilirseniz çok sevinirim. İyi günler.

onurgozcu
Автор

Hocam bu nasıl? public static void main(String[] args) {
// 100 den 1 e kadar olan tek sayılar

for(int i=50; i>0 ; i--){

System.out.println(""+ (2*i-1));
}
}

gorkemkara
Автор

Hocam for döngüsünü yapabiliyorum fakat, beynimi kemiren bir durum söz konusu.
Şimdi biz for(int a=1; //dedik ve a yı 1 e eşitledik devamında// a<100; //dedik a nın koşulunu da sunduk// a*=2 // dedik ve son olarak artımını da belirttik )

Şimdi hocam yazdırırken 2 nin üsleri olarak yazdırdık evet hatta ödevi sizden önce yaptığımda da yazdırabildim ama !

1
2
4
8... şeklinde çıkıyor sonuçta 1 sayısı bir 2 üstü değil ve döngümüzün artırım kısmında bloklar içerisindeki yazdıra daha varmadan biz a değerimizi a*=2 diyerek a ile de çarptık yani yazdırmaya gelene kadar ilk turunda a zaten 2 olmuş olmuyor mu yani 2 yazdırması gerekmiyor mu başlangıçta
Sırf o 1 i görmemek için yazdırmadan önce if(a%2==0) şartı koydum.

Yani bu for döngüsü çok rahat kullanabilmeme rağmen o ilk yazdırılan sayıyı anlamıyorum. For un işleyiş sırasının mantığı nedir hocam lütfen yardımcı olur musunuz. Odaklanamıyorum çünkü arıyorum arıyorum forun işleyişindeki yazdırma mantığını söyleyende yok bir günde 30 ders izlemekten mi yoksa hocam ya bir yardımcı olur musunuz lütfen.
Neden 1 ile başlıyor yazdırmaya. Forun yazdırma mantığı nasıl işler ?

yorumcu
Автор

kafa karıştırıcı matemaatiksel işlemlere gerek yok, kodları iyi öğrenelim ve uygulayabilelim yeterli. ne ya o öyle. 1 ile 3 'ü yaabildim. 2 ve 4 ü yapamadım

mehmetoruc
Автор

package pack;

public class Pack1 {
public static void main(String[]args) {
for( int i=99; i>=1; i= i-2) {
System.out.println(""+ i);
}
}

}

Mustafaysil