Πόσο καλό είναι το κινέζικο stealh μαχητικό J 20;

preview_player
Показать описание
Για πολλούς φαίνεται να βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τα F-22 και F-35
----------------------
Τα μαχητικά πέμπτης γενιάς έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά: χαμηλή παρατηρησιμότητα, την ικανότητα να πετούν σε υποηχητικές ταχύτητες χωρίς την χρήση μετακαυστήρα και το πιο σημαντικό πολύ εξελιγμένα ραντάρ, ηλεκτρονικά και υπολογιστικά συστήματα για πλήρη επίγνωση στο πεδίο της μάχης.

Θεωρητικά, ένα πέμπτης γενιάς μαχητικό είναι σχεδόν αόρατο σε αεροπορικά αμυντικά συστήματα εδάφους και σε άλλα αεροσκάφη, και μπορεί να ανιχνεύσει και να επιτεθεί απειλές από μακριά.

Σήμερα, οι περισσότερες μοντέρνες αεροπορίες πετούν τα τέταρτης γενιάς επιθετικά αεροσκάφη. Αυτή η γενιά περιλαμβάνει τα αμερικανικά F-16 και F/A-18, τα ρωσικά Su-30, τα ευρωπαϊκά Typhoon, τα γαλλικά Rafale, τα σουηδικά Gripen και άλλα.

Τεχνολογικά, αυτής της γενιάς τα αεροσκάφη χρονολογούνται από την δεκαετία του '70 και του '80, αν και τα περισσότερα έχουν δεχθεί αρκετές αλλαγές μέχρι και σήμερα.

Πώς όμως το J-20 ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα αεροσκάφη; Αρχικά, το J-20 είναι σίγουρα το καλύτερο μαχητικό της κινεζικής αεροπορίας, αλλά αυτό δεν αποτελεί και τεράστιο επίτευγμα. Τα αμέσως επόμενα είναι το J-10 που ξεκίνησε να αναπτύσσεται την δεκαετία του '80 και το J-11, ένα κινεζικό Su-27 που πέταξε για πρώτη φορά την δεκαετία του '90.

Αν και αναβαθμίστηκαν αρκετά μέσα στα χρόνια, το J-10 και J-11 είναι οριακά τέταρτης γενιάς μαχητικά. Σε αερομαχίες εναντίων αεροσκαφών του ίδιου τύπου και με καλύτερα εκπαιδευμένους πιλότους (όπως τα ταϊβανέζικα F-16 ή τα ιαπωνικά F-15), τα κινεζικά αεροσκάφη θα τα έβρισκαν 'σκούρα'.

Οπότε, η κινεζική πολεμικά αεροπορία χρειάζεται το J-20. Σύμφωνα με την Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Ερευνών της Ουάσινγκτον (CSIS), το J-20 είναι ένα εξελιγμένο stealth μαχητικό πολλαπλών ρόλων το οποίο μπορεί να επιχειρεί σε ρόλους αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
--------------
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Όσο και να μην θέλουμε να το δεχτούμε η Αμερική είναι τουλάχιστον 20 χρονιά μπροστά σε αυτόν τον τομέα!!!

antonismene
Автор

Αντιγραφη του Αμερικάνικου ειναι! Απλα οι Κινεζοι βαλαν ηλεκτρονικά απο αλλες αντιγραφές! Κοπυ παστε που λεγε μια ψυχη...

agelec
Автор

μηκος μαγαλυτερο τον 2 τα αλλα ειναι μικροτερα?Τουλαχιστον σκεφτειτε τι γραφετε η διαβαστε πριν το

OSAKHS
Автор

Δε γνωριζετε αλλα γνωριζετε.
Μμμμμ...🤔🤔🤔

stamossaros
Автор

Έμπαινε Κίνα έμπαινε και ας τους να λένε

kostakiskonstantinou