Asya'dan Avrupa'ya Bilgeler: Dr. Genç Osman GEÇER

preview_player
Показать описание
Bu hafta Beytullah KOCABAŞ'ın moderatörlüğünde sayın Dr. Genç Osman GEÇER ile Milli Edebiyat dönemi üzerine röportaj gerçekleştirildi.

Bilimdili Akademisi Asya'dan Avrupa'ya uzanan bilgeleri mercek altına alıyor.

Bilimdili Akademisi her hafta yeni bölümüyle sizlerle, Söyleşileri kaçırmamak için kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Video Düzenleme: Hilal Çağlar

Bilimdili Derneği

Bilimdili, tarafından düzenlenen “Altay Halklarının Dilsel ve Tarihsel Köken Sorunları” adlı çalıştay, gerek içeriği gerekse kazı biliminden Sümer bilimine uzanan farklı dallarda araştırmalar yürüten bilim adamını bir araya getirmiş olmasıyla Türkiye’de bir ilk olmuştur.
Bilimdili, 18-24 Eylül 2017 tarihleri arasında, Seul Belediyesi’nin maddi katkılarıyla, Güney Kore’nin başkenti Seul’de Eurasia Culture Economic Institute ‘Avrasya Kültür ve Ekonomi Enstitüsü’ tarafından düzenlenen “Altay Kültür Festivali” adlı etkinliğe katılmıştır ve festivalin organizasyonuna katkı sağlamıştır.
Bilimdili, ayrıca 21-24 Mart 2019 tarihlerinde, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş anısına Girne’de düzenlenen I. Uluslararası Kıbrıs Araştırmaları Sempozyumunun düzenleyicileri arasında bulunmuştur. On dört ayrı ülkeden yüz yirmi katılımcının hazır bulunduğu sempozyum, bir taraftan Kıbrıs araştırmaları alanında pek çok çalışmanın ortaya çıkmasına vesile olurken diğer taraftan da bilim adamları ile sivil toplum kuruluşları, gençleri bir araya getirmesi ve kültürel yakınlaşma bakımından oldukça önemli bir görev ifa etmiştir.
Bilimdili’nin katkıda bulunduğu bir diğer önemli uluslararası kültürel faaliyet, 22-25 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen “17. Türk Dünyası Gençlik Günleri ve Kurultayı” olmuştur. Türk Halkları Konseyi ve Dünya Türk Gençler Birliği’nin işbirliği ile düzenlenen toplantıya Türk dünyasından pek çok devlet ve topluluktan temsilci katılmıştır. Kültürel tanıtım ve dialog yapılan organizasyonun ana temelini oluşturmuştur.
Bilimdili, bir taraftan gerçekleştiği bu bilim, kültürel faaliyetlerin yanında, düzenli aralıklarla gerçekleştirdiği kitap çekilişleri ile kitapseverler arasında bilimlik bilincin yerleştirilmesine katkıda bulunmaktadır. Bilimdili, aynı zamanda “Göçebe” adlı fikir, kültür, sanat ve edebiyat dergisi Billimdili’nin kardeş yayın kuruluşlarıdır.
Рекомендации по теме