MIKNATISLA MANYETİK ISITMA - DOĞALGAZA ALTERNATİF EKONOMİK ISITMA

preview_player
Показать описание
MIKNATISLA MANYETİK ISITMA - DOĞALGAZA ALTERNATİF EKONOMİK ISITMA

instagram: kerim_akarpat

Elektromanyetik indüksiyon, değişen bir alana maruz kalmış bir iletkenin üzerindeki potansiyel fark (voltaj) üretimidir.
Keşfi 1831 yılında Michael Faraday tarafından yapılmıştır. Joseph Henry, buna benzer bir keşif yaptı ancak, buluşlarını yayınlamadı.
Elektromanyetik ürünlenim, Franz Ernst Neumann’ın çalışmaları nedeniyle, Faraday ve Neumann’ın ürünlenim yasası olarak bilinmektedir. Faraday’ın ürünlenim yasası, elektromotor kuvveti üretmek için, manyetik alanın bir devre ile nasıl etkileşime gireceğini tahmin eden en temel elektromanyetik yasadır. Bu yasa, transformatörlerin, indüktörlerin ve birçok elektrik motorlarının, Jeneratörlerin ve selenoidlerin çalışma prensibidir. Maxwell-Faraday eşitliği, Faraday yasasının bir genellemesidir, ve
Faraday’ın demir halka cihazının bir diyagramı,
Elektromanyetik ürünlenim bağımsız olarak, 1831 yılında Joseph Henry ve Michael Faraday tarafından keşfedilmiştir. Bu ürünlenim, pil bağlandığı ve kesildiği zaman, manyetik akıda meydana gelen değişimden ötürü oluşmuştur. İki ay içerisinde, Faraday elektromanyetik ürünlenimim bazı belirtilerini bulmuştur..
. Faraday’ın fikirlerini, kendi nitel elektromanyetik teorisinin temeli olarak kullanan Maxwell, bir istisna ortaya attı. Maxwell araştırmalarında, elektromanyetik ürünlenimi diferansiyel denklemler olarak açıkladı ve bu denklemleri Faraday’ın yasasının orijinal versiyonundan az miktarda farklı olmasına ve EMF hareketini açıklamamasına rağmen, Oliver Heaviside Faraday yasası olarak adlandırdı. Heaviside’ ın modeli (Maxwel-Faraday denklemlerine bakınız.), Maxwell denklemleri olarak bilinen bu denklemlerin bugün tanınan şeklidir. Lenz’in yasası, 1834 yılında, Heinreich Lenz tarafından formül haline getirildi. Lenz yasası ‘devre boyuncaki akı’yı açıklamaktadır ve indüklenmiş EMF’nin ve elektromanyetik ürünlenims onucu oluşan akımın yönünü vermektedir.
#mıknatıs
#manyetikısıtma
#ucuzaısınma
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Bu tür çalışmaları sergilemiş ne güzel arkadaşımız. Maşallah. Bir tenekeyle kılıf yapıp tonlarca paranızı da almayı bilirler. Ne güzel bilgiyi uğraşmış denemiş ve yapmış. Helâl olsun. Bu tür sistemler geliştirilebilir. Çok daha düşük bir enerji ile sistem daha çok verimli hale getirilebilir..zincirleme sistemler ile harcanan gücün 4/2 su dahi geri kazandırılabilir. 2 hafta esmeyen rüzgarın yerini geri kazanılan enerji alabilir. İmkansız ilan hiçbir enerji yoktan var edilemez, fakat enerji dönüştürülebilir. Sürdürülebilir hale gelebilir.

fatihcaglar
Автор

Osmaniyede bir arkadaşım birkaç yıl önce bu projeyi yapmıştı, sonuç olarak; ısınan su kalorifer şebekesine verildiğinde çokta verimli olmuyor ve maalesef manyetik diski döndürmek için harcanan enerji oldukca fazla, ancak ve ancak rüzgar trübünü vasıtası ile döndürme işlemi sağlanabilirse nispeten kullanılabilir! Lakin o kadar yatırım ya da tasarım yaptıktan sonra direk elektriği üretip her alanda kullanabilmek daha mantıklı.

goksenakkus
Автор

Eğer daha fazla ısınmasını istiyorsan o boru yuvarlak şeklinde kullanma daha geniş bir şekilde yuvarlak şeklinde değil bu şekil daha fazla ısınabilir mümkün kadarı ise çok kalın olmamalı ve geniş olması lazım en azından mıknatısların yarısına kadar bu şekil mıknatısların etkisi daha fazla olur bu şekilde daha hızlı bir şekilde suyu ısınmaya hızlandırmış oluyor kolay gelsin çok yararlı videolar

ابراهيمالاحمد-شز
Автор

Abi aslında rüzgar gülünden direk ısıtma yapılsa daha verimli olabilir ve yenilebilir enerji kaynağı olur

sinankarabay
Автор

This is a well known Procedure to Boil Water. What is unknown is, why don’t we all use this system of Heating and Cooking instead of the systems already in use around Our World today? The Powers that are will not allow this simple Tech to come in between the use of what’s Old and Outdated for something so free for most and very Cheap for others that don’t want their Hands Dirty by Building such a system. Thanks for sharing your Hard Earned Knowledge with Me.😊

kennedy
Автор

motor çalışma sırasında harcadığınız elektrik enerjisini zamana bağlı olarak kaydedin. Aynı zamanda oluşan sıcaklık artışlarını kaydedin. malzeme ve geometrik bilgisini (ısınan bakır boru) ve bakır boru içerisindeki akışkanın hacim bilgilerini paylaşabilirseniz. Verim hesabı yapmınızda yardımcı olabilirim

fevzisahin
Автор

kerim kardeş kolay gelsin çalışmalarını beğeniyorum zaman buldukça izliyorum bende çalışmalar yapıyorum ama kaynak sorunu benim için sıkıntılı bi mıknatıs dünya para olmuş neyse boöyle gidersen sonunda bir şeyleri başaracağına inanıyorum ama dikkatli ol önce güvenlik sonra çılgınlık sonsuz döngü hassas konulardan biri toprak altında yani mağarada çalışabilen döngü üstünde çalışıyorum hiç bir enerji olmadan bir enerji üretmek günümüz teknolojisiyle mümkün gözükmüyor ama ben bir enerjiyi başka bir enerjiye dönüşüm için çalışıyorum başarılarının devamı dileğiyle hoş kal hoş ça kal sağlıklı ve mutlu olman temennisiyle :)

boortutkun
Автор

sıcak su radyotöre geniş boru ile gitmeli, daha dar boru ile bakıra dönmeli, randımanının artacağını düşünüyorum

Nergaall
Автор

Çok hızlı ısınmasını sağlıyor... Keşke sana sponsor olan birileri çıksa.. Neler katarsın bu ülkeye... Eline sağlık

futuristikdilettante
Автор

Çok verimsiz.

İndiksiyon fırını bunun verimli hali bir pompa ile indidiksiyonun içinden suyu geçirirseniz su ısınır

veya doğrudan rezistans kullanırsınız ki verimliliği %99-100 olan bir şey zaten. Bunlara gerek yok yani. Elektriği ısıya dönüştürmek dünyanın en kolay işi.

Isı pompası ise 4kat yani verilen enerjiden 4 kata kadar verimli çalışır (nasıl oluyor - ısı pompası ısı üretmez, dışarıdaki ısıyı içeri, içerdeki ısıyı dışarı alır yani transfere enerji harcarız)

YtHesap-vu
Автор

Başlangıç olarak çalışma fena değil güzel.Biliyormusun bilmiyorum, Türkmenistan da kırsal kesimde bu sistem çok yaygın mış.Elektrikler kesilince evdeki bütün lambaları yakacak elektriği üretiyorlarmış, yani sistem kendi elektriğini kendisi üretiyor.Tavsiyem bu sistemi bilen bir Türkmenistanlı bulun.

mustafasagol
Автор

Вентилятор приделай над магнитами
Чуть выше магнитов вентилятор, над вентилятором печка. Это придаст скорость нагрева помещения. КПД - коэффициент полезного действия можно увеличить за счёт ветра. Ставишь ветряную мельницу - ветер гоняет пропеллер - привод от ветра. Ветряная мельница при этом имеет редуктор увеличивающий скорость вращения.
В целом индукция увлекательная штука, вещь но тебе не хватит мощности этого устройства для обогрева дома в 300 квадратных метров потому что ты всеравно будешь использовать насос проточный для закачивания воды по трубам по батареям. К твоему изобретению во избежание травм и ожогов нужен расширительный бачок как в автомобиле, в противном случае давление и взрыв кипятка на коже. Очень неприятно знаеш. С жопы кожу на лицо пересаживать если.
За показ индукции тебе оценка 5
За показ несоблюдения техники безопасности 2.
Возьми пирожок. Молодец!

Виктор-мся
Автор

Değerli kardeşim eline emeğine sağlık.
Amerikada 40 lı yıllardaki basit lise deneylerini burada izlemeye çalışıyoruz. ÇOOK Geç kaldık çok.
Yanarım yanarım da ona yanarım :(

tarmveticarigelisim
Автор

Salam KERİM abi super olmuş
Merakımdan soruşuram mıknatısları büyütsün ve bakır boruyu çok dolaştırsan ve motorun devriyesin az etsen öylede su kızarmı🤔

cavadcavadov
Автор

Abi gelişmiş jet motor yaoım videosu ne zaman gelecek

LornAu_Arcos
Автор

Emeğinize zağlık.Bence manyetik ıstıtma daha verimli ve ekonomik geldi büyük çaplı ısıtmalarda enerji sarfiyata bakmak gerek. Hocam illaki düşünmüşsündür mesela bu dönen miknatisli kismi 4 veya 5 kat yapsan ve bir helezon bakır boru yapsan aralara radyatör le bakır arasına küçük bir su pompası koysan daha kapsamlı bir ısı elde edilir gibi.

mustafayilmaz
Автор

Müthiş bi kanal keşke üniversite dönemlerimde keşfetmiş olsaydım.. Başarılar.

muratvolkan
Автор

Hocam çalışırken dikkat edin saygılarımı sunarım kolaylık dilerim

suleymanpolat
Автор

Çok verimsiz bir ısıtma. Klasik yöntemler daha verimli

profezor
Автор

mevcut sistem dikey rüzgar türbini ile çalışır mı?

bu sistem su veya başka sıvı değil de yalnızca bakır boruların içindeki havayı ısıtır mı?

ve bu ısı, ısıyalıtımlı, kumla dolu büyük bir kabın içinden spiral bakır boru vasıtasıyla geçse ve borunun sonu açık şekilde olsa o ısı bir odayı ısıtır mı? tabi borunun diğer ucunda fan olmalı.

mecitsancak