Arduino Dersler - Bölüm 3: Kontrol Yapısı - Arduino While Uygulaması

preview_player
Показать описание
Arduino Temel Seviyeden İleri Seviyeye Uygulamalı Dersler - Bölüm 3: Kontrol Yapısı

While Uygulamasından bahsedilmektedir.

Türkiye'nin Maker Platformuna hoşgeldiniz. Amacımız Makerlar, 3 boyutlu yazıcılar ile ilgilenler ve STEM eğitimine meraklı olanlar için pratik ve gerekli olan bilgiler paylaşmaktır.

Tabi bunları yaparken üreten kişilere, ürettiklerini satabilecekleri bir platform oluşturmak. Yola çıktığımızda Ar-Ge ekibi olarak gerek ülkemizde gerekse dünyada prototip üretiminin çok pahalıya mal olması bizi bu çözüme sürüklemiş oldu. Bu durumun önüne geçebilmek için plastik üretimde, metal üretiminde ve PCB üretiminde 3D Printerlardan destek almak, maliyetlerimizi aşağı çekmede bize yardımcı oldu.

Entegrelab; gerek ürettiğiniz ürünlere satarak, gerekse tasarladığınız ürünleri ürettirerek ortak bir bir payda da ihtiyaçları olanların buluştuğu ortak bir noktadır. İyi Seyirler.

Editörlerimizin tavsiye ettiği diğer videolar:

Sosyal Medya Ağlarımız:

Dijital eğitmenimiz Oğuz Kırbıyık kimdir?

OĞUZ KIRBIYIK


ROBOTİK, OTOMASYON, ENDÜSTRİ 4.0, EĞİTİM ve DANIŞMANLIK


İstanbul Teknik Üniversite’sinde Kontrol ve Otomasyon Mühendisliğinden başarılı bir şekilde lisans ve yüksek lisans eğitimi aldıktan sonra aynı bölümde Doktora çalışmalarımı devam ettirmekteyim. TÜBİTAK’ta elde ettiğim iş tecrübesi ve AR-GE yeteneği ile birlikte girişimci olmaya karar verdim.



Robotik, Otomasyon, Endüstri 4.0, Internet of Things, Tarımda Robotikleşme ve Dijitalleşme ve Eğitmenlik
Gelecekte tüm sistemlerin otomotik bir şekilde faaliyete geçeceğini ve bu noktalarda çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu alanlar günümüzde de adını sıkça duyduğumuz Nesnelerin İnterneti, Robotikleşme ve Makineler Arası Haberleşme yani Endüstri 4.0. Bu alanları gözeterek ele aldığım çalışmaları Tarım dikeyinde yoğunlaştırarak çalışmalarıma devam etmekteyim.

Tüm bu çalışmalara yoğunlaşırken Doktora dersim olan Otonom Robotik Sistemlerde hocamız Sebastian Thrun’un 1998 yılında yazdığı makaleden bahsetti. Sebastian Thrun ismini ilk kez duymuştum ama benim doktorayı bırakmama sebep olan şey Sebastian Thrun’un 20 yıl önce yazdığı makaleyi biz daha yeni öğreniyorduk ve en az bu sistemlerden 20 yıl gerideydik.

O gün çalışmalarımı tamamen Tarımda Robotikleşme ve Otonom Çapa Robotuna evirmeye karar verdim.

Tüm bu süreçler devam ederken girişimci olmanın zorluğunu görmüş oldum.

Girişimcilikte hayatıma yansıyan;
Ekonomi – Para en büyük güç. Kazanımlarımı yeni Ar-Ge yatırımlarına harcayarak katma değerli ve yenilikçi fikirler ile yeni projeler oluşturmaya çalışıyorum.

Eğitim – Bildiklerimi öğretmeyi, bilmediklerimi de hiç çekinmeden bilen kişilere danışarak öğrenmeyi öğrendim.

İletişim – Ne kadar çok insana dokunursam kapılar o kadar geniş açılmaya başladı.

Aktif Olarak Ben Ne Yapıyorum?

Eğitim
Sanayi sektöründe Siemens TIA Portal eğitimleri ile lise ve üniversite öğrencilerine gömülü sistemler, C, C++ ve Arduino eğitimi vermekteyim.

Рекомендации по теме