Emre Tezişçi - Silikon Vadisi ve Avrupa

preview_player
Показать описание
-----------------------------------------------------------------------------------------------
EMRE TEZİŞÇİ

1993 yılında Eskişehir’de doğdu. 2011 yılında Özel Atayurt Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra aynı yıl Koç Üniversitesi’nde Elektrik Elektronik Mühendisliği lisans eğitimine başladı. 2015 yılında Ericsson’da uzun dönem stajyer olarak çalıştı. 2016 yılında Koç Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, San Francisco, Hult International Business School’da Uluslararası İşletme yüksek lisans programına başladı. Aynı zamanda 2016 yılı içinde Kesişen Yollar Derneğinde, Kariyer Sohbetleri programında gönüllü olarak çalışmaya başladı.

Yüksek lisans eğitimini San Francisco ve Shanghai’da 2017 yılında tamamladıktan sonra Palo Alto’da Fyde isimli siber güvenlik startup’ında çalışmaya başladı. 2018 yılında ise yazılım ve reklam konularında faaliyet gösteren kendi şirketi olan ETCAC’ı kurdu. 2020 yılı itibarıyla Portekiz’de, Fyde’ın Porto ofisinde ve kendi şirketinde çalışmaya devam etmektedir.

Kesişen Yollar Derneğinde yönetim kurulu üyesidir. Kariyer sohbetleri ve mali işler ile ilgilenmektedir.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Hakkımızda
Kesişen Yollar Derneği, eğitim ve sosyal hizmet alanlarında Türkiye’ye yönelik çeşitli projeler geliştirmekte ve etkinlikler düzenlemektedir. Bu projeler ve etkinliklerdeki amacımız eğitimde fırsat eşitsizliğini azaltmak ve bunu yaparken de bambaşka dünyaları ve farklı hayat tarzlarını kesiştirmek, birbirimizden öğrenmek, esinlenmek ve birbirimize ilham kaynağı olmak. Her şeyin başı eğitim fakat biz bunun farklılıklara saygıyı, hoşgörüyü, empatiyi ve sosyal sorumluluk bilincini aşılayan bir eğitim olduğuna inanıyoruz. Bu inancı bizimle paylaşan ve bize destek olmak isteyen, etnik kökeni, inancı, siyasi görüşü, cinsiyeti, cinsel yönelimi ve yaşı ne olursa olsun herkesle ortak bir paydada buluşabileceğimize inanıyoruz.

Sosyal Medya ve İletişim

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

SORULAR:

(2:17) Yurt dışında yaşarken önceki yaşadığınız şehre-ülkeye oranla ekonomik ve sosyal koşullar açısından sizdeki etkileri nasıldı?
(7:03) Silikon vadisinde / Porto’da ortalama yaşam gideri ne kadar oluyor?
(9:37) Şu anda yaşadığınız şehir ile Türkiye’de yaşadığınız şehri karşılaştırdığınız zaman, genel yasam anlamındaki farklılıklar neler (trafik vs.) ? Bir karşılaştırma yapabilir misiniz ?
(11:19) Yurt dışında yaşamanın size ne gibi katkıları/sizden ne gibi götürüleri oldu?
(14:10) Bulunduğunuz yerde ırkçılıkla karşılaştınız mı ?
(15:59) Yalnız kaldığınız/hissettiğiniz zamanlar oldu mu ? Sosyal cevre edinme konusu kültür farkından dolayı bir sorun teşkil etti mi ? Ettiyse bu sorunları daha sonra nasıl çözdünüz?
(17:56) Yurt dışında, kültür farkından sebep bulunulan yere uyum sağlamak bu kadar zor ve caba gerektiriyorken, 3 işi beraber nasıl yürütüyorsunuz?
(20:08) Her şeyi bırakıp yurt dışında farklı bir hayata başlayınca insanın sosyal çevresi doğal olarak yok oluyor.Bazı insanlar da sosyal bir çevreyi sıfırdan kurmakta zorlanabiliyor. Firmalar yurt dışından yeni gelen çalışanların sosyal bir çevre kurması için herhangi bir yardımda bulunuyor mu?
(21:57) Bugüne kadar yurt dışında karşılaştığınız en büyük sorun neydi ? Bu sorunu nasıl aştınız ?
(26:46) Doktorayı bırakmaya nasıl karar verdiniz? Akademide neyin kendinize göre olmadığını, iş hayatının daha çok kendinize göre olduğunu nasıl fark ettiniz?
(29:17) Türkiye'ye dönmeyi düşünüyor musunuz?
(30:30) Yurt dışında okumanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
(34:03) Portekiz'de olmaktan veya Amerika'ya gitmekten pişman misiniz ? Ya da hiç pişman olduğunuz an/anlar oldu mu ?
(34:59) Genel olarak okuldan sonraki iş hayatında çalışma şartları nasıl ? Daha önce bulunduğunuz/yaşadığınız ülkelerle karşılaştırma yapabilir misiniz ?
(38:23) Hult 100% burs veriyor mu? Full burslu mu okudunuz Hult'ta? Bir de sakıncası yoksa GMAT skorunuz neydi?
(40:40) Yurt dışında yüksek lisans için okul araştırırken kendimize en uygun yeri ve okulu bulmak için araştırmalarımızı ne şekilde yapmalıyız ? Bu araştırma sürecinde verebileceğin tavsiyeler nelerdir ?
(42:39) Gönüllü çalışmaların günlük hayatta ve yurt dışındaki farklı kültürlerden farklı insanlarla iletişime geçme konusunda katkısı oluyor mu ? Oluyorsa ne gibi bir katkı sağlıyor?
(43:58) Amerika'da üniversitelere master başvurusunda bulunurken diğer başvurulardan sıyrılmak adına neler yapılabilir? GRE puanına dikkat etmek yada TOEFL? Ekstra projeler mi yapmalıyız üniversitede?
(47:02) Sence çalışmak için Avrupa vs Amerika karşılaştırması nedir ? Avrupa'dan mezun olan insanların USA geçiş süreci nasıl?
(49:02) Ortalamanız kaçtı?
(49:22) Eğer geçmişe dönüp henüz şu an olduğunuz yere gelmemiş kendinize tavsiye verme şansınız olsaydı neler söylerdiniz ?