Γιατί κλαδεύουμε την άγρια βλάστηση κατά την άνθηση

preview_player
Показать описание
Αυτό το βίντεο θα σας κάνει να δείτε το κλάδεμα με άλλο μάτι! Κάθε αγρότης και αγρότισσα μπορεί να καταλάβει από που προέρχεται το νερό στην καλλιέργειά του/ της αρκεί να εφαρμόσει το κατάλληλο σύστημα και τις σωστές πρακτικές διαχείρισης, καθώς το νερό δεν έρχεται μόνο από σωλήνες κι απ' τη βροχή. Οι Dayana Andrade και Felipe Pasini εξηγούν πώς μπορεί το κλάδεμα να βελτιώσει τις φυσικές διεργασίες, και μας διαβεβαιώνουν ότι οι βιολογικές δραστηριότητες είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για τη γεωργική εκμετάλλευση.

Πολλά ακόμη βίντεο σχετικά τη γεωργική εκμετάλλευση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας ή στο κανάλι μας.

Αποστολή μας είναι να ενθαρρύνουμε τους αγρότες σε όλη την Ελλάδα να στραφούν προς την αναγεννητική γεωργία.

Η Αναγεννητική Γεωργία στην Ελλάδα είναι μια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία The Southern Lights από το 2021.

\\

This video will change the way you think about trimming! A farmer is entitled to understand from where water in his/her system can come from when the correct systems and management practices are set in place: it’s not just from pipes and rain. Dayana Andrade and Felipe Pasini talk about the relationship between trimming and the optimization of natural processes, ensuring biological activities that highly benefit a farming operation.

We thank Life in Syntropy for sharing their knowledge.

Many more videos informing your farming operation can be found on our website or in our channel.

Our mission is to support farmers all over Greece to transition their practices into regenerative ones.

Get in touch with us:

Want to support our work? Consider making a donation to us:

Regenerative Farming Greece is an initiative enabled by The Southern Lights Non Profit Organisation since 2021.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Σωστα πολυ καλο βιντεο.. Αλλα απορω γιατι δεν χρησιμοποιουν και χορτοφαγα ζωα για να κανουνε αυτη την δουλεια, εφοσον με αυτο τον τροπο αφηνουν και κοπρια η οποια ειναι το ποιο σημαντικο για υγειες χωμα.

Εσεις μπορει να κανετε ολα αυτα μια ζωη για να καλυτερεψετε το χωμα σας. Και μετα εγω μπορω να γεμισω απλα το χωραφι μου με κομπρια να γινει μαυρο το χωμα, και αμεσως εχω καλυτερο χωμα απο το δικο σας. Χωρις ολο αυτον το κοπο και χρονο. Εγω δεν ειδα ποτε στην φυση ανθρωπο να καθετε να κανει αυτη την δουλεια. Αυτη ειναι η φυσικη δουλεια για χορτοφαγα ζωα. Καλο ειναι να τα ξερουμε αυτα εννοειτε, αλλα οχι αν ο σκοπος μας ειναι να αφερουμε τα ζωα απο την γη.

wearebacteria
Автор

Η καλύτερη λύση είναι τα πρόβατα και η αγελάδα

Organicfarmkarydi
Автор

Έστω ότι θερίζουμε τον Ιούνιο τα ξερά χόρτα. Μετά το έδαφος θα μείνει γυμνό, μέχρι τον Νοέμβριο που θα συντελεστεί η νέα βλάστηση, διότι το καλοκαίρι εδώ στα Δωδεκάνησα, με 35 βαθμούς κελσίου καθημερινά, δεν επιβιώνει τίποτα και ειδικά χωρίς αρκετό τακτικό πότισμα. Άρα, αυτές οι μέθοδοι μπορούν να επιτύχουν μόνο στα βόρεια κλίματα, όχι στην νότια Ελλάδα.

mzarakis