Cum poți să-ți antrenezi creierul să transforme suferința în oportunitate

preview_player
Показать описание
Un educast de zile mari, care face să-ţi stea mintea-n loc! Sau, mai bine zis, să tureze la maxim motoarele minţii! De ce? Pentru că invitatul lui Ştefan Mandachi este cu totul special: dr. Costin Dămăşaru, psiholog şi cercetător în neuroştiinţe, fondatorul Veruvis - metodei de antrenament personalizat al creierului, pentru a atinge, de la caz la caz, fie vindecarea, fie performanța într-un anume aspect.
Subiectul central al întâlnirii este CREIERUL UMAN – modul lui de funcţionare şi a minţii, precum şi tipurile de antrenament mental potrivite pentru a atinge succesul în viață și în afaceri. Educastul este o oportunitate rară şi de excepţie, atât prin volumul informaţiilor, cât şi prin valoarea acestora, tratând subiecte precum:
Gena antreprenorului – la ce se referă şi cum poate fi „activată”.
Schimbarea mentalităţii, de la angajat la antreprenor.
Cum îţi poţi descoperi vocaţia de antreprenor.
Ce se ascunde sub refuzul antreprenorului de a seta obiective de business.
De ce creierul nostru nu învață din greșelile altora şi nu asimilează uşor informaţiile valoroase gratuite.
Zona de confort şi ieşirea din ea
Strategii eficiente pentru gestionarea echipelor și motivarea angajaților.
Printre altele, de aceea discuţia dintre cei doi protagonişti ai educastului este cu totul fascinantă şi greu de rezumat în câteva cuvinte... şi aşteaptă să o urmăreşti integral!
Iar dacă te-a prins, trimite educastul mai departe şi lasă aici un comentariu cu ideea cea mai importantă pentru tine, aflată cu această ocazie!
#neurostiinta #antreprenoriat #veruvis
00:00 – 10:29 Mandorla
Mandorla este un concept inventat de invitatul educastului, explicat în acest fragment, alături de modul în care a apărut acest concept, în ce constă metafora minţii şi cum a ajuns invitatul să „scrie un manual de instrucţiuni pentru creier, pe limbajul creierului, în mod personalizat”.
10:30 - 13:53 Zona de confort
De ce sunt antreprenorii tentaţi să rămână în zona de confort şi cum poate fi antrenat creierul prin neuroplasticitate.
13:54 – 26:12 Schimbarea mentalităţii
Cum se poate trece de la mentalitatea de angajat la cea de antreprenor de succes şi cum poate afla cineva dacă este potrivit pentru a deveni antreprenor sau nu.
26:13 – 31:07 Traumele transgeneraţionale
Cum şi de ce transmite creierul traumele transgeneraţionale şi cum se poate ieşi dintr-o traumă transgeneraţională.
Tot aici, exemplul „prietenului imaginar”- brandul Spartan.
31:08 – 38:38 Gena antreprenorului
Dacă şi în ce mod este legată gena antreprenorului de traumele transgeneraţionale şi în ce constă antrenamentul creierului pentru a fi depăşite cu succes.
38:39 – 45:15 Antreprenorul
Cum se raportează invitatul la antreprenoriat şi la antreprenor, de ce este ideal să nu-ţi doreşti bani, ci să devii cel mai bun, cum se poate ajunge la aceeaşi lungime de undă în business şi de ce este de dorit acest lucru.
45:16 – 49:08 Pierderile financiare
Cum se raportează invitatul la pierderile financiare masive şi ce ar spune cuiva care tocmai a pierdut imens de mulţi bani.
49:09 – 53:04 Vocaţia
Cum îşi poate găsi cineva vocaţia (mai ales de antreprenor) şi în ce constă cea mai mare capcană de business.
53:05 – 57:11 Lecţiile
Aici găseşti explicaţiile pentru refuzul creierului de a învăţa din greşelile altora şi a asimila informaţiile gratuite.
57:12 – 1:00:54 Visurile măreţe
Cum să îţi setezi corect visuri măreţe pe care creierul tău să le poată accepta şi să poată găsi soluţii spre împlinirea lor.
1:00:55 – 1:02:31 Lăcomia
Aici găseşti explicaţia pentru lăcomia creierului de a tot acumula bani, putere şi succes.
1:02:32 – 1:10:10 Echipa
Cum poate fi motivat angajatul şi echipa pentru a face performanţă, cum ar trebui să se petreacă o concediere corectă şi de ce unii antreprenori atrag resursa umană nepotrivită pentru afacerea lor – se discută aici.
1:10:11 – 1:14:23 Obiectivele
Ce se ascunde sub refuzul antreprenorilor de a-şi scrie obiectivele de business.
1:14:24 – 1:19:59 Sindromul impostorului
De ce apare „sindromul impostorului” la antreprenori şi cum poate fi vindecat.
Tot aici apare explicația burnout-ului la antreprenori.
1:19:58 - 1:24:12 Exerciţiu
Cum poate fi disciplinat şi antrenat creierul pentru a face performanţă şi a ieşi din tiparele neproductive de gândire.

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Oricare citesti acest mesaj vei reusi, Dumnezeu este cu tine, Dumnezeu este mereu cu noi, nu vreau sa sune cliseic dar asa este si trebuie sa lucram in relatia cu el si atunci vei invinge, am trecut si eu prin greutati, vicii, neputinta si necredinta, dar Dumnezeu a facut in asa fel incat sa mi se intample toate astea la o varsta frageda pentru a nu le repeta in viitor. Amin

davex
Автор

Ce tare: noi e fapt când ne naștem nu suntem tabula rasa. Ce fain ca se tot demonstrează lucrurile acestea și la nivel de știință să îi mutim pe comuniștii psihologi care nu au înțeles nimic din ce au studiat și o tot țin cu ideile ca acești copii trebuie îndreptați și dați pe calea cea bună, ce mentalitate de traumă să ai să gândești așa.

Eu_
Автор

Buna seara. Este fix ceia ce am trăit eu. Trebuie să cazi pină în beznă că să realizezi cît de puternic ești. Mulțumesc Doamne că exist în ziua de Azi.

Tarameaaici
Автор

Bis, bis!! Îl urmăresc de mult timp pe Damasaru, insa aici ai scos din el aur cu întrebările tale. Felicitări!

SenniaSonia
Автор

Genial! Sunt atât de recunoscător că am avut ocazia sa interacționez cu Costin. Este una dintre cele mai interesante și importante arii care trebuie studiate de noi toți. Mulțumesc, Ștefan Mandachi, pentru că atunci în fața tuturor oameni atât de înțelepți.

alexandruobrejan
Автор

Dr.Costin Damasaru este genial. Fiecare prezenta in potcasturi are ceva nou, interesant. Jos palaria pt el si Mandachi. ❤

Ela-fupz
Автор

Ce interesant face analogiile cu părțile noastre interioare. La exemplele cu spartan.

Foarte tare.

Eu_
Автор

Avem nevoie de cat mai mulți oameni de genul .. să ne învețe să ne regăsim să putem vorbi cu noi înșine să ne găsim inteligența să ne explice pașii de urmat pentru cunoașterea de sine … eu de multe ori nu mi pot răspunde întrebărilor de sine … nu mi găsesc cuvintele suficiente nu știu de unde să încep … și ce aș vrea de fapt să fac uneori dau vina pe social media, jocuri de noroc sau alte vicii din trecut si caut să mă îndrept … de la un comportament vulcanic needucat dar uneori dau gres… nu am suficiente informații sau cuvinte etc .. tot respectul m am abonat sper să mai vedem episoade de genul

MadalinIonutNegurita
Автор

Ce frumos explică despre părțile din noi. Ce atragem este parte din noi, ce trebuie rezolvată. Dacă atragem probleme, oameni cu probleme avem de rezolvat în noi acele părți care atrag aceste probleme. Dacă e de bine înseamnă ca suntem pe drumul cel bun și creștem.

Eu_
Автор

Ce fain spune despre Isus. Ce facem noi cu partea frumoasă când vine pe pământ. Ce am făcut noi… foarte faină analogia, pfaiii….


Câte nu știm noi ca oameni, cat de mult nu ne cunoaștem .

Eu_
Автор

Omul ăsta e super tare la nivel de țară. E fain cum explică neuroștiința ajutat prin tehnicile sale. E fain cum explică și principiile din psihologie. Combină explicațiile psihologice cu neuroștiința. Ce explică el combate orice principii retarde comuniste după care ne am ghidat generații după generații.


Și faptul ca în școli copii sunt învățați în the box, să nu își pună întrebări, sa fie reprimați, să răspundă doar când au voie, să tocească după dictarea unui adult ce a tocit si el la rândul său și stau toți în aceeași cutie de informații limitate este foarte periculos pentru o populație deschisă și informată. Este foarte periculoasă metoda actuală de învățământ de la noi din țară, ca în care are bazele principiilor comuniste sovietice și de aici nimic bun nu iese, doar viitori adulți bolnavi cu probleme comportamentale și mentale precum putinisti, sosoance sau simioane și etc.

Ce se întâmplă la nivel de educație la nivel tradițional clasic cum copii trebuie să stea și să răspundă în formate predefinite stabilite de unii adulții limitați de la catedră este foarte periculos. Mediul unde nu se creează interacțiune și sesiuni de întrebări este fff periculos iar părinții care merg închiși la ochi vor avea de suferit cu copiii lor. Pe lângă asta nici programa și nici materiile nu sunt făcute calumea să deschidă mintea spre conexiuni, legături, spre întrebări, deschidere, ci doar toceala în formate și în tipare și reproducerea la virgulă ceea cd este foarte periculos pentru o dezvoltare sănătoasă a minții.


Până să am copil nu am realizat metodele astea pentru ca eram îndoctrinată și închisă antrenată din sistem, și d da așa din principiile comuniste, fără sa pun întrebări, tipar clasic, să învăț să tac și să nu pun la îndoială, sa tocesc, sa readuc la indigo, sa vânez note după toceala in format reținută, sa mă îmbolnăvesc sa vânez performanță și să nu caut nimic doar sa merg cu ce mi s-a livrat și indus din sistem.

Eu_
Автор

m-am uitat la toate podcast-urile cu domnul Costin, am ajuns si aici 🙏

marianc
Автор

Imi doream sa mai dureze inca vreo 5 ore exceptional!!

florincatruna
Автор

Mulțumim că lași invitatul să vorbească! Mulțumim pentru invitații de calitate!

iusti.m
Автор

Îmi place sa cred ca lucrurile bune, de calitate, serviciile și asa mai departe nu au nevoie de reclama la nesfarsit.

ionrazvan
Автор

Această discuție e de pus la alarma de la telefon, atâtea informații valoroase 😊

temeaalinacorina
Автор

Cred că dragostea este mai puternică decât ura, doar că ura este mult mai ușor de folosit și perpetuat. Dragostea se naște mai greu, cu efort chiar, iar oamenii sunt comozi și preferă să rămână în ură.🎉❤ Mulțumesc pentru conștientizare! Construiți dragoste și întrețineți dragostea!

biancavrinceanu
Автор

Chiar m-am gândit zilele astea cum de nu ai scos podcast cu el😁urmaresc acum cu cea mai mare placere👏

mihaianton
Автор

Mulțumesc Cosmin 🙏
Mulțumesc Ștefan 🙏

Metadan-hri
Автор

Omul e super deștept, bravo lui ca și-a depășit problemele interioare
Dar asta nu poate înțelege doar cineva care se confruntă cu probleme interioare
Totul e foarte simplu dar în același timp cel mai complicat

LivingmyDream