Starten met online ondernemen zonder geld & slechts 4 uur per week!

preview_player
Показать описание
Veel mensen willen graag online ondernemer worden, een eigen zaak starten, maar doen het uiteindelijk niet door twee drempels: geen geld en geen tijd.

En ook hoef je echt niet fulltime aan de slag gaan als online ondernemer. Natuurlijk, wanneer je 40 uur besteedt aan jouw online onderneming, gaan de ontwikkelingen een stuk sneller dan wanneer je 1 uur per week eraan besteedt.

Maar vergis je niet dat heel veel mensen een online onderneming starten terwijl ze nog een vaste baan hebben, in de avonduren of in de weekenden. Met 4 uur per week kun jij echt al je online onderneming opzetten.

Hoeveel kapitaal heb je nodig?

Wanneer je start met online ondernemen wil je uiteraard zo snel mogelijk resultaten zien. Dat kan ook wanneer je geld uitgeeft aan marktbewerking. Met het inzetten van advertenties via Facebook of Google kun je al vanaf dag 1 klanten werven en dus klinkende resultaten realiseren.

Het hoeft echter niet, er zijn ook andere manieren om een publiek op te bouwen zonder advertentie-uitgaven. Met SEO kun je namelijk zonder enig kapitaal verkeer realiseren naar je site. Je hebt hier wel geduld voor nodig en je zal heel duidelijk moeten definiëren wat je niche is.

Hierbij is het ook van groot belang dat jij je consequent richt op het creëren van content. Als je hier een bepaalde vorm van regelmatigheid in hebt, bouw je binnen een jaar aan een fatsoenlijke site op met behoorlijk wat content en dus ook verkeer.

Site maken

Je site kun je zelf eenvoudig maken met WordPress. Dit is een gratis CMS en is vrij eenvoudig om onder de knie te krijgen. Hierbij kun je kiezen uit diverse gratis templates zodat je helemaal geen geld hoeft uit te geven aan je site. Je logo kun je gratis zelf maken in een programma zoals Canva.

De enige kosten die je hebt zijn voor het registreren van je domeinnaam en de hosting van je site. Bij veel hosting partijen kun je als starter aan de slag voor één of een paar euro per maand in het eerste jaar.

Wanneer je echt geen zin hebt om je site te bouwen en een logo te maken, dan kun je dit natuurlijk ook uitbesteden. Voor een paar tientjes vind je talloze mensen die een prachtig logo voor je kunnen maken en voor vanaf honderd euro kun je al je site laten bouwen, afhankelijk van de wensen die je hebt. Deze kosten zijn daarom ook nog steeds te overzien.

Hoeveel tijd heb je nodig?

Je kunt al met 4 uur per week starten als ondernemer. Wanneer jij start met een zoekwoordenonderzoek in jouw niche, kun je jouw contentkalender maken voor de komende 52 weken. Op deze manier hoef je verder niet meer na te denken over de onderwerpen en hoef je alleen nog maar content te creëren.

In 4 uur tijd kun je jouw artikel schrijven, redigeren en online publiceren. In het begin voelt dit misschien wat raar, aangezien je nauwelijks bezoek aantrekt en je wellicht twijfel je of je wel op de goede weg bent. Maar je zult zien dat na enkele maanden het verkeer aantrekt.

Wanneer schrijven je niet zo vlot afgaat, zou je een AI-chatbot ter ondersteuning kunnen gebruiken. In dit geval zou ik adviseren om zelf de deelonderwerpen rondom jouw artikel vast te stellen en de chatbot vervolgens te gebruiken om het onderzoek voor jou te doen. Dat maakt je leven een stuk gemakkelijker, en het is (voorlopig) nog gratis ook.

Heb je helemaal geen zin om content te creëren, dan kun je dit uiteraard ook uitbesteden. Dan heb je wel wat meer kapitaal nodig om te starten, maar je kunt al voor enkele tientjes een blog laten schrijven. Op deze manier hoef je nauwelijks tijd te besteden aan het opzetten van jouw startup.

Meer tijd?

Wanneer je meer tijd hebt om jouw online onderneming op te zetten, dan zou ik nog meer content schrijven. Schrijf dan twee artikelen per week in plaats van één en dan heb je na een jaar een prachtige kennisbank in jouw niche met ruim 100 artikelen. Dan begin je echt wel een autoriteit te worden in jouw niche.

Maar je zou ook kunnen beslissen om een ander (social media) kanaal op te zetten. Zo zou je jouw blog kunnen omzetten in een vlog welke je op YouTube plaatst. Op deze manier laad je niet één maar twee kanalen en zorg je er direct voor dat je niet afhankelijk bent van één kanaal.

Je kunt ook kiezen voor social media kanalen zoals Facebook, Instagram of TikTok. Ik zou in het eerste jaar echter niet voor meer kanalen kiezen (maximaal twee) aangezien jij je ook moet focussen.
Рекомендации по теме
visit shbcf.ru