Αυτό το νέο drone παρουσίασαν οι Πακιστανοί σε έκθεση

preview_player
Показать описание
Στην αζερμπαϊτζανή έκθεση ADEX 2022, η κρατική πακιστανική αμυντική εταιρεία DGIS επιδείκνυε το μη επανδρωμένο drone Shahpar-II και τις βόμβες GP-1000lbs Series Bombs

======================
Κεφάλαια:
0:00 - Εισαγωγή
00:34 - Το Περίπτερο της GDIS
01:19 - Το Drone Shahpar-II

-----------------
Το Περίπτερο της GDIS
Η GDIS (το όνομα της οποίας στα ελληνικά μεταφράζεται σε "Βιομηχανικές και Αμυντικές Λύσεις) επίδειξε επίσης κάποιες από τις βόμβες της σειράς GP-1000lbs Series Bombs. Οι βόμβες αυτές, οι οποίες σύμφωνα με την ονομασία τους ζυγίζουν 1.000 λίβρες (δηλαδή 450 κιλά), μπορούν να μεταφερθούν από τα τυπικά συστήματα καταστολής του ΝΑΤΟ και των χωρών που υπέγραψαν το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

Να αναφέρουμε επίσης πως βρέθηκε στο περίπτερο της πακιστανικής εταιρείας μία ομάδα αρκετών Αζέρων εκπροσώπων. Το Αζερμπαϊτζάν, όπως και το Πακιστάν, πρόσφατα αγόρασε τα drones τύπου Akinci των Τούρκων.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης επισκέφτηκε το πακιστανικό περίπτερο της GDIS ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, όπου του εξήγησαν σύντομα τα όπλα που παράγει εντός των πακιστανικών συνόρων η εταιρεία.

Το Drone Shahpar-II
Το Shahpar-II αποτελεί ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV), σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την GIDS. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Shahpar-II είναι ένα μεσαίου υψομέτρου και μεγάλης αυτονομίας drone, το οποίο όπως προαναφέραμε επιδεικνύει μέγιστη διάρκεια αποστολής 14 ωρών. Το μέγιστο υψόμετρο πτήσης φτάνει τα 6 χιλιόμετρα.

Στην πραγματικότητα το πακιστανικό UAV είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση του προηγούμενου Shahpar-I, το οποίο σχεδιάστηκε και παράχθηκε από την ίδια εταιρεία. Η οπλισμένη έκδοση με την μειωμένη αυτονομία μπορεί να μεταφέρει όπλα μέγιστου βάρους 60 κιλών.

Η μη οπλισμένη έκδοση έρχεται με σχεδιασμό αρθρωτής ατράκτου που παράγει βελτιωμένο αεροδυναμικό αποτέλεσμα. Κάποια από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του drone είναι το αυτόνομο σύστημα προσαπογείωσης, το σύστημα αυτόματου πιλότου και η ευελιξία, το λογισμικό διαχείρισης, οι ζεύξεις δεδομένων και ο διαθέσιμος εξοπλισμός. Αυτά τουλάχιστον αναφέρει η πακιστανική εταιρεία, η οποία σχεδίασε το όχημα για αποστολές εύρεσης στόχου, παρακολούθησης, διάσωσης και κατασκοπείας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

-----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#Shahpar-II
#ADEX2022
#Πακιστάν

==========
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Ολες οι χωρες αναβαθμιζουν η δημιουργουν στολους με UAV, μονο εμεις μενουμε πισω.

ΑρηςΧαραλαμπους