EĞİTİM SORUNLARIMIZ - SÜPER GÜÇ ÜLKE OLMAK: EĞİTİM

preview_player
Показать описание
Eğitim sorunlarımız nelerdir? Türkiye'nin eğitimdeki en büyük eksiklikleri nerede yapıldı? Eğitim ayrılan bütçe...

Sosyal Medya:

Merhaba VideoEgitim Kanalımızda , ingilizce , almanca , rusça , rusca , yabancı dil, kişisel gelişim , beden dili, gezi , vlog , yazılım eğitimleri, autocad, excel , word , outlook , photoshop , yazılım , cv hazırlama ve benzeri bir sürü video paylaşıyoruz. Siz de VideoEgitim Ailesine katılın
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Hocam sahada aktif bir eğitimci olarak şunları söyleyebilirim.
1)Ders notu yüksek olanın zeki sayıldığı eğitim sistemini ciddi bir sistem ile değiştirmek
2)Okumak isteyen ile okumak istemeyenlerin aynı ortamda eğitim alma mantığını değiştirecek proje ve yaklaşımlar
3)Dersleri öğretmek yerine sevdirecek yaklaşımlar uygulamalıyız
4)Eğitimde teori bir yere kadar işler asıl olan sahada aktif olmaktır.
5)Gerek öğretmen gerek idarecilerin vasıf-donanım-atama kriterleri konusunda ciddi reformlar
6)Takip ve denetim mekanizması anlamında ciddi reformlar
Bu konularda yaklaşık 3 yıl boyunca hemen hemen her hafta twitter üzerinden gerek Cumhurbaşkanı gerek milli eğitim bakanını etiketleyerek kendilerine bu sorunlara yönelik çözüm önerilerimi sunmak istediğimi söyledim hatta bir kaç kez de bimer veya cimere yazdım ama sonuç alamadım ses çıkmayınca ben de vazgeçtim bireysel mücadeleme devam ediyorum.

tanerdemirkol
Автор

helal olsun tarafsız bir şekilde konunun can damarlarına değindiniz izlemeye devam edeceğim

meryemalanbay
Автор

tabletler kırılıp oyun yüklendi. neredeyse tüm sosyal medyalar engelliydi ama çocuklar araştırıp engellenmemiş bir site buldu. oradan iletişime geçmeye başladı. öğretmenler fatih projesi başladığında bilgisayar kullanmayı bile bilmiyordu. öğretmenlerin oturduğu apartmanda oturduğumuz zaman ben azıcık bir bilgisayar bilgimle hep yardımcı olmak zorundaydım. şimdi elektronik ortama geçildiği için sürekli internetten bazı şeyler yapmaları gerekiyor ve bunu yapamıyorlar. mesela kurs açacağında internetten başvurması lazım ve bir öğretmen bunu beceremediği için bu yıl kurs veremedi. benim çevremde gördüklerim bunlar. öğrenciler ebayı kullanmadı bile.

tugbareyhan
Автор

Türkiyede üniversite sayısı attıkça üniversitelerin kalitesi de düştü. Üniversiteler tabelalik üniversite . Tabela var kendi yok. Hocalarına gidip bakiyosun ya babası üniversite görevlisi yada siyasetçi. Akademik bilgileri berbat. Dertleri sana bi şey öğretmek, yada ortaya bi calisma koymak değil. Tezlerin çoğu çalıntı . Türkiyede çalıntı olmayan tez sayısı çok çok az. Ve malesef elinde çok fazla seçenek olmadığı için bu üniversitelere basvuruyoruz. Yüksek lisans bilim sınavına giriyorsun her şey harika, cikiyosun sonuçlar yayinlaniyor. Bakiyosun adın yok. En son canına tak ediyor cikiyosun hocanın yanına niye böyle diyorsun sözde hocanın sana verdiği cevap 20 kişi alınacaktı isimler zaten önceden belliydi. Madem öyle niye sınav yapiyorsun . Allah aşkına bu universitelerde egitim alan insanlardan ne bekliyoruz. Türkiyede en büyük sıkıntı eğitimi ticaret olarak görme diplamayi kağıt parçası iş kapsi olarak görme. Her tarafta üniversite, dershane, etüt merkezi açıldı. Ama kalite ortada. Bu yerlerde insanlar egitilmiyor yarış atı misali yaristiriliyor. Geçen gün bir lgs öğrenci sınavı kötü geçtiği için intihar etti. Kpss değil yks değil. Lgs ogrencisi yani çocuk 14 yaşında . Dahada kötüsü seçim dönemi olduğu için halktan tepki almamak için haber tv ye verilmiyor . Yazılı başında okuyorsun. Ya da orda burda duyuyosun. Daha çok şey yazmak istiyorum ama yazamıyorum malesef...

dermanuca
Автор

Not: Eğitim nasıl kurtulur kısmına değinmeyi unutmuşum... Eğitimi kurtarmak çok basittir... Yeter ki muradınız o olsun... Ben 5 yılda en az 2 milyon gencimizi şu vasıflarda yetiştirebileceğimiz iddiasındayım... 1- Çağımızın ihtiyacı olan bilgilere ömür boyu kalıcı bir şekilde sahip olması... (Matematik, fizik, tarih vb. bilgileri gündelik hayatta ne işe yaradığını bilerek öğrenmesinden bahsediyorum...) 2- Dünyanın her yerinde yapabilecek düzeyde bir mesleki beceri (Otomobil tamiri, Mobilya, vb.) 3- Dünyanın her yerinde kullanabilecek düzeyde İngilizce yeterliliği (İlgili olanlar birkaç dil öğrenebilir. İngilizce asgarisidir.) 4- Bilgisayar yazılımı ve donanımı bilmek (Örneğin bir mühendise yardımcı olacak kadar...) 5- Haftada 3 gün spor yapması (Ve böylece ömür boyu bir spor dalında becerisi olmasını sağlamak) 6- Bir sanat becerisine sahip olmak (Örneğin bir enstrüman çalmayı bilmek) 7- ''Okumayı'' ve ''Yazmayı'' bilmek (Ülkemiz okuma yazma bilen, fakat ''okumayı'' ve ''yazmayı'' bilmeyen üniversite mezunları ile dolu...) 8- İlk yardım becerilerine sahip olmak 9- Lise Mezunu olduğunda dünyanın her yerinde sürücü yeterliliğine sahip olmak... Bu dediklerimin olabileceğini de en fazla 30 günlük uygulama ile gösterebilirim... Bunları neden yazdım... Haluk Bey, lütfen bakış açımızı değiştirelim... O zaman bunları yapabileceğimizi görürüz... SANIRIM HERKESİN AKLINA ŞU GELDİ... BU VASIFLARDA ÖĞRETMEN MESELESİ.... İNANIN ÇOK KOLAY... HEM DE HAYAL EDEMEYECEĞİNİZ KADAR...

hachuseyinkebabc
Автор

Veriler gerçekten iç karartıcı. Çok güzel video hazırlamışsınız tebrik ederim. Ben 2003 yılında ticaret lisesinden mezun oldum. Gittiğim lisede blok ders uygulaması vardı. 2 ders sonunda 10 dakika teneffüs ve bahçeye çıkmak yasaktı. Sebebi de yandaki imam hatip lisesi ile kavga çıkıyormuş. Haftada en az 2 gün çıkışta döner bıçaklı kavga görürdük. 3 yıl boyunca bir kez bile bahçeye çıkamadık. Şimdi kim bu okula isteyerek gider? Şu an 30 yaşındayım ve gerçekten çok daha iyi bir eğitim almak isterdim. Biyoloji, kimya, fizik, matematik en sevmediğim derslerdi. İnsan yaşı ilerledikçe bunların önemini anlıyor. Çocuk yaşta anlayamıyor. Bu dersleri çocuk okula adımını attığı andan itibaren sevdirmek lazım. Ağaç yaş iken eğilir diye boşuna dememişler. Çocukların yönlendirilmesi çok önemli. Sistem bizi bu derslere yönlendiremedi, önemini anlatamadı, sevdiremedi. Biyoloji öğrensem ne olacak, kimya öğrensem ne olacak diye düşünürdük kafa o kadar basıyordu. Kabus gibi öğretmenler, kabus gibi okullar, kabus gibi ödevleri de es geçmek olmaz. Ben çocuklara bu derslerin çok farklı yollarla sevdirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu derslerin yanında haftada 1 saat resim, 1 saat müzik, 2 saat beden eğitimi dersi ile bu ülkeden ne ressam çıkar ne sanatçı çıkar ne de sporcu çıkar. Var mı? Yok. Öğretmenler de öğrenciler gibi sürekli sınavlara sokulup denetlenmeli. İşin profesyoneli değilim ancak eğitimde sil baştan bir şeyler yapılması gerektiği çok açık. "İnadına imam hatip açacağız" diyen devlet büyükleri ile maalesef ülkenin nereye gittiği ortada. Yanlış anlaşılmasın imam hatip düşmanı değilim bu kişisel bir tercihtir. Aile çocuğunu imam hatip lisesine yönlendirebilir, çocuk kendi gitmek isteyebilir ancak bunu siyasi malzeme haline getirirsen sonuçta her sıralamada sonunculuğa oynarsın. Yazmakla bitmez uzatmak istemiyorum. Bizden geçti genç kardeşlerime başarılar dilerim.

erl
Автор

Ne güzel bir video.. Umarım eğitim sistemimiz düzelir.. İnsanlarımız her anlamda eğitimli insanlar olur. 'Beyaz Zambaklar Ülkesinde' isimli kitabı okumanızı tavsiye ederim.

edellya
Автор

Hocam bazen diyorum ki kanalımız büyüsün milyonlara ulaşsın bazende diyorum ki böyle daha iyi çünkü özel hocamiz gibisiniz büyüyünce hocamızı kimseyle paylaşmak istemiyorum sadece bizim hocamiz olsun hep bizim hocamiz :))

dusenyaprak
Автор

Bu ülkeyi anca senin gibiler kurtarır heralde haluk reis <3
parti kur oy verelim

kadirgokselgunduz
Автор

Milli eğitim bakanı olasım geldi. Ben bile daha iyi yönetebilecegimi düşünüyorum. Herkes kendi işini yapsın. Ben bu sisteme inat okuyup silikon vadisinde bilgisayar mühendisi olarak ülkemi temsil edeceğim.

muffafaYoutube
Автор

Video için teşekkürler hocam.Bu sene ben de Pisa sınavına girdim.Malesef normal okul dersinden çıkarılıp pisa sanıyorlardı).Sınava tam girmeden ne yapacağımızı bile tam olarak bilmiyorduk.Sınava girdikten sonra 2. oturumda elektrikler gitti 1-2 saat öylece bekledik.Öğrenciler sınavı hiç ciddiye almıyordu.Hocalar ciddiye alır gibi davranıyorlardı.İnsan kendini eğitmeli önce çünkü incelediğim kadarıyla kimse çalışmayı kendini geliştirmeyi istemiyor.Okulda kitap okuduğumda bile neden okuyosun diye soranlar olmuştu.Sınıfta işini ciddiye alan bir öğrenci vardı o da test çözmekten neredeyse kafayı yiyecekti.

fdjyety
Автор

YouTube coplugunun aydınlığı sizlersiniz hocam sizleri yakından takip ediyorum Allah razı olsun :)

beytullahakyoll
Автор

Eğitim sorunlarımızı ekonomik ve sosyal yönden böylesine güzel analiz edeni görmemiştim. Keşke eğitim politikası yapıcıları sizin kadar bu duruma hakim olsaydı. Emeklerinize sağlık.

bariscambaz
Автор

Videolarınızı izledikçe çıldırıyorum ülkemin haline umarım en azından burdaki kitle gelecekdeki çocuklarını doğru eğitir.

dogukanergin
Автор

Bu nasıl bi anlatım bu nasıl bi araştırma 👏🏻👏🏻 lütfen eğitim bakanı ol Haluk abi içim karardı 😭

birradyolojist
Автор

Boşuna rap yapanlar sisteme karşı şarkılar yapmıyor. Her şey eğitimle alakalı en haklı videolardan biri olmuş

theniko
Автор

çok kaliteli videolarınız var hızınızı kesmeyin takipteyiz allah sizin gibi insanların sayısını çoğaltsın allaha emanet olun

ugurcansalihoglu
Автор

Bu tür videolar insanı egıtıp bilinclendırıyor. Anlatım sade ve herkesın anlayabilecegi düzeyde. Tesekkürler Haluk Tatar

seldaacar
Автор

Böyle bir eğitim sisteminde senin gibi nadide bir abimiz nasıl yetişti ben merak ediyorum seviliyorsun.Umarım gelecekte ki insanlarımız senin gibi yetişir.

halilefecaykara
Автор

Eğitim sistemini herkes gibi bizde çok eleştirdik ama sizi izledikten sonra hem daha farklı pencereler açıldı kafamda hem de daha bilimsel ve somut bilgiler edindim. Bu seri harika😊

muhammedkaraman
welcome to shbcf.ru