Fenomenoloji / Nitel Araştırma Yöntemleri - Dr. Zeynep Kurnaz

preview_player
Показать описание
Nitel Araştırma Yöntemleri Seminerleri
Nitel Araştırma Yaklaşımları - Fenomenoloji

#nitelaraştırmalar #nitelaraştırmayöntemleri #zeynepkurnaz
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

çok iyi anlatmışsınız yöntemde tıkanmıştım

seyma
Автор

Çok teşekkürler .övecek kelime bulamıyorum .süper video.farklı yönden bakmamı sağladı sorgulama ve öğrenme sürecimde.

ibrahimgoktasimtihanda_
Автор

Sosyoloji Derneği'nde Maxqda eğitimi almıştım sizden Aralık 2019'da ❤ aradım buldun sizi, yine çok işe yaradı bu video. Var olun hocam 🙏✨

tuğçeağören
Автор

Teşekkür ederiz hocam sayenizde dersi sıkılmadan dinliyorum ve çok verimli oluyor benim için enerjiniz mükemmel ❤️🤗

huriyekarahan
Автор

Özellikle mali sosyoloji alanındaki araştırmalar için farklı bir literatür sağlayabilir, çok teşekkür ederiz hocam. Emeğinize sağlık...

gozde
Автор

Hocam öncelikle katkılarınız için çok teşekkür ederim. Birinin kendi vaktinden ödün vererek topluma bir şey katma çabası bence takdire şayan bir şey. Hocam, katılımcıyla iki defa görüşmek gerekir demiştiniz. Her iki görüşmede de aynı soruları mı sormak lazım? Yoksa Fenomeloji'de veri toplama yöntemi olarak yapılandırılmamış görüşme yapıldığı için her görüşmede farklı sorular mı soruluyor?

halilkarl
Автор

Paranteze alıp kabul ettim canımm ❤ sevgiler🎉

atillatogan
Автор

Hocam fenomonoloji araştırma sorularında desteğinize ihtiyacım var

tugcevural
Автор

Değerli Hocam, Web üzerinde nitel araştırma yöntemlerine ilişkin en net, en yararlı derslerden birini yürütmüşsünüz; kutlarım. Bununla birlikte kullanılan mecranın sınırlayıcılığı mıdır, bilgiye ve bilimselliğe ilişkin girdiğimiz korkunç iklimin bir tezahürü müdür, bilemiyorum; ama meselenin felsefi bağlamına ilişkin anlattıklarınız feci indirgemeler içeriyor. Bu yazdıklarımın anlattıklarınızın işlemselliği, işlevselliği, hatta sonuçları bakımından bir bağlayıcılığı yok; fakat öğrencilerin Husserl ve Heidegger'in bilimsel yöntemlere ilişkin burada sunulanlar gibi sözleri asla etmediklerini (yaşasalardı, felsefelerinin bilimsel yöntemlere bu tarzda bağlandığını görmenin onları güldüreceğini/kahredeceğini), niteliksel araştırma literatüründe kendilerine atfedilen bu tarz önermelerin en iyi ihtimalle "fenomenoloji" etrafındaki kavramları alan araştırmalarına uygulamak isteyenlerin zorlamalarından ya da fazlasıyla sığ ve aceleci "niyet okuma"larından kaynaklandığını bilmeleri gerekir, diye düşünüyorum.

cebra
Автор

hocam fenomolojik sorularda direkt deneyiminiz nedir diye mi sorular hazırlanmalı yoksa işbirlikli öğrenme yönteminin uygulandığı derslerde nasıl hissetiniz? yani burada fenomon teknik mi yoksa katılımcıların bilmediğimiz hisler mi?

Osmanloji
Автор

hocam ben bir araştırma yapıyorum, psikolojik okuryazarlıkla ilgili. Psikoloji deyince aklınıza gelen ilk 10 kelimeyi yazınız ve yazdığınız her bir maddenin psikolojiyi ne kadar temsil ettiğini 1-7 arasında puanlayınız. Bu da fenomenolojik desen mi oluyor?

berfinnurtanyldz