Κανόνες τονισμού στα αρχαία /Μακρόχρονα - Βραχύχρονα/ Λήγουσα - Παραλήγουσα - Προπαραλήγουσα

preview_player
Показать описание
Το συγκεκριμένο Βίντεο μου το έχετε ζητήσει πάαααααρα πολύ- και με το δίκιο σας!

Οι κανόνες τονισμού είναι ουσιαστικά το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε στο μάθημα των Αρχαίων και συνήθως γράφουμε και ένα τεστάκι μόλις ολοκληρωθεί η διδασκαλία τους!

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, αλλά πριν μάθετε τους κανόνες θα πρέπει να κατέχετε και ακόμα δύο πράγματα:
- τον διαχωρισμό φωνηέντων σε μακρόχρονα, βραχύχρονα και δίχρονα
- την ονομασία των συλλαβών (λήγουσα, παραλήγουσα, προπαραλήγουσα_

Τα παραπάνω καλύπτονται σεε αυτό το βίντεο, όπως και οι πρώτοι τέσσεερις κανόνες τονισμού, οι λεγόμενοι βασικοί κανόνες.

Δείτε το προσεκτικά! Καλή απόλαυση!!!
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Μπραβο σου κανεις ωραιο μαθημα τα λες και πολυ αναλυτικα τα καταλαβα ολα

ΓεωργίαΚαπελλέ-φλ
Автор

Ότι καλύτερο έχω δει!!! Τώρα μάλιστα!!! Ο γιος μου θα τα καταλάβει και με μεγάλη ευκολία. Ευχαριστώ πάρα πολύ

ΚατερίναΣκαπέτη
Автор

Είστε ότι καλύτερο αν δεν είχα εσάς δεν θα είχα καταλάβει τους άλλους !!!❤

EvelinaKaremanai
Автор

Η κόρη μου είναι φέτος Α γυμνασίου...τώρα αντιμετώπισε μια δυσκολία με τους τόνους...βρήκαμε το βίντεο σας και αυτή τη στιγμή κάνει μόνη της τονισμό σε άσκηση που έχει και τα εξηγει...πόσο αναλυτικά και κατανοητά ήταν όλα σε αυτό το βίντεο...σας ευχαριστούμε ❤❤❤

ΛιτσαΚανια
Автор

Αυτό το βίντεο είναι το πιο χρήσιμο από όλα τα άλλα που έχω δει!!

ΝικολαοςΤσουνακης-χψ
Автор

Υποδειγματική επεξήγηση και ξεκάθαρη. Εύγε!

HELLENIC_DYNAMITE
Автор

Σας ευχαριστώ τόσο πολύ κυρία σας παρακαλώ μην διαγράψετε ποτέ αυτό το κανάλι σας κυρία σας ευχαριστώ πραγματικά ο Θεός να σας ευλογά σας ευχαριστώ που με βοηθήσατε κυρία Βίβιαν!

ScepticValk
Автор

Σας ευχαριστώ πάρα πολυ αύριο έχω τεστ στα αρχαία και είμαι διαβασμένη!

Θωμ
Автор

Τα έμαθα καταπληκτικά ευχαριστώ πολύ.Ειχα μια μεγάλη δυσκολία νε με τους τόνους και τα είπατε απίθανα.Ευχαριστω παρά πολύ γσι την βοήθεια σας💕💕💕

faniskotsopoulos
Автор

Με βοηθησε παρα πολυ αυτο το βιντεο 😢😢😢😢😢

ΑλέξανδροςΜακρής-ηε
Автор

Τώρα βρήκα αυτό το βίντεο και θα ήθελα να το είχα βρει νωρίτερα.Είχα κενά στους τόνους και πάντα προσπαθούσα να τους θυμάμαι πιο παπαγαλία και πιστεύω πως θα με βοηθήσω πολύ.Πολύ ωραίο !!!

kalliapouliasi
Автор

Κανε και ενα βιντεο μεντα πνευματα😢🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

ΕλένηΖερβάκη-ρβ
Автор

Εκανες ενα λαθακι, στο τελος που ελεγες αυτα με τις ασκησεις ειπες <βαζεις περισπωμενη γιατι εχουμε βραχυ προς μακρο και βαζουμε περισπωμενη οταν εχουμε μακρο νε μακρο> ΟΧΙ μακρο με μακρο οξυνετε. Αλλα δν πειραζει τα πες ολα τελεια❤

ΕλένηΖερβάκη-ρβ
Автор

Συγχαρητήρια για τις εύκολες επεξηγήσεις σας!
Ωστόσο δεν μαθαίνουμε "αρχαία", αλλά αρχαία ελληνικά - πιστέψτε με έχει τεράστια διαφορά αυτή η αποσαφήνιση· διότι εμείς δίνουμε αξία σ’ αυτά με τα οποία ασχολούμαστε: "αρχαία" είναι και τα αγάλματα, "αρχαία" είναι και ενδύματα, "αρχαία" είναι και τα χρόνια. Όμως "αρχαία ελληνικά" είναι η γλώσσα μας κατά μία παλαιά εποχή.
Ούτε μαθαίνουμε πολυτονικό σύστημα για να γράψουμε τεστ και να πάρουμε βαθμό. Μαθαίνουμε μία μορφή της γλώσσας που κανονικά είναι πολυτονική.
Συνεχίστε τη δημιουργική προσπάθεια και αναμένουμε νέα βίντεο!

ΓΙΑΝΝΗΣΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-γη
Автор

Ευχαριστώ πάρα πολύ αύριο έχω τεστ στα αρχαία με τούς τόνους και αυτό πιστεύω πως με βοήθησε πάρα πολύ ξανά σας ευχαριστώ!!!!

EmanuelHaxhi
Автор

Μπορείς να κάνεις ένα βίντεο με το πώς κλίνονται στην α β γ συζυγία τα αρχαία ελληνικά ουσιαστικά

Anastasia-mv
Автор

Πολύ χρήσιμο βίντεο, πραγματικά. Θέλω να κάνω μια παρατήρηση από την εμπειρία μου με μαθητές που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τα αρχαία. Μαζί με τους βασικούς κανόνες τονισμού πρέπει να εξηγούμε στα παιδιά κάποια πράγματα για την προφορά και για ποιους λόγους άρχισαν να χρησιμοποιούνται οι τόνοι και τα πνεύματα κατά την ελληνιστική περίοδο. Αλλιώς τα παιδιά θα αποστηθίσουν απλά τους κανόνες αλλά δεν θα τους κατανοήσουν ποτέ. Έχω συναντήσει πολλές φορές μαθητές Γ΄ Λυκείου που ποτέ κανείς δεν τους έχει εξηγήσει τι σημαίνει περισπωμένη ή δασεία, τι σημαίνει βραχύ και μακρό στην προφορά. Η αντίληψη ότι δεν τα διδάσκουμε για να μην μπερδέψουμε τους μαθητές είναι εντελώς λανθασμένη. Απεναντίας, αν δεν τα διδάσκουμε τους μπερδεύουμε πολύ περισσότερο και θέτουμε τις βάσεις για παρανοήσεις που θα τους κυνηγούν μέχρι το τέλος του σχολείου. Εγώ τους τα εξηγώ ήδη από το πρώτο μάθημα .

rizoskaiafas
Автор

Σασ=ς εθχαριστω παρα μα παρα πολυ για το συγκεκριμενο βιντεο αυτο. Αυριο γραφω διαγωνισμα και αγχονομουν αλλα με το βιντεο αυτο ξεπερασα το αγχος. ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΗΗΗ

TheBloxPredator
Автор

Γεια σου και παλι θελο να σου ζιτισο μια χαρη μπορεις να μου κανης ενα βιντεο με μαθηματικα γιατι δησκολευομε στης εξησοσοης και ο καλύτερος φαν σου μου αρεσουν τα βιντεακια παραπολη και οταν τα βλεπο τα βιντεακια σου σαν να μου διευκολύνει την ζωη μου

OdyStore-luxl
Автор

Τελειο το βιντεο. Μηπως μπορειτε νσ κανετε και με τα πνευματα

annadarzenta