SpinLaunch Uzaya Sapanla Roket ATACAK !!??

preview_player
Показать описание
Uzaya çıkmak için illa büyük roketlere ihtiyaç yok. ABD'li SpinLaunch firmasının çok daha pratik ve çılgın bir fikri var: Roketleri sapan gibi uzaya fırlatmak! Nasıl mı?

#spinLaunch #nasa #rocketscience

Adreslerim:
Instagram: ayhantarakci
Twitter: @AyhanTarakc
Facebook: Donanımcı Baba
TikTok: ayhantarakciofficial

Kaynakça:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Bu sistem uzay konuşlu, mesela yörüngede veya Ay üzerinde çok efektif olur. Vakum ortamı gerekmediği ve düşük yer yerçekimi zayıf olduğu için daha hafif malzemeler ile inşa edilebilir. Özellikle Ay veya Mars üzerinden kimyasal yakıt kullanmadan uzay aracı fırlatmak için çok etkili olabilir.

bahadrgergin
Автор

Uzay bilimlerini senden dinlerken resmen atmosferde süzülüp geri geliyorum hocam ağzına sağlık ...

metropol_tilkisi
Автор

Tebrikler hocam harika video. 2.Dünya savaşı dosyaları, Junkers Ju 87 Stuka hakkında video bekliyoruz. 🙏🙌 Sevgiler 🤎

oguzhan_vuran
Автор

Fırlatma kolu döndürülürken sistemin titreşim oluşturmaması için fırlatma kolunun diğer ucuna ağırlık aktarılması gerekiyor. Sistemin sürati arttıkça bu ağırlığın artırılması gerekiyor. Bunu bir şekilde hallederler. Ama roket fırlatma kolundan ayrılınca, fırlatma kolunda ağırlık kalmadığı için diğer uçtaki ağırlığın da ani bir şekilde anlık olarak aktarılması gerek. Bunu nasıl hallettiklerini aklım almıyor. Bir kanadı kırılan rüzgar santralinin aynı anda diğer kanatlarının da kırıldığı videolar var. Burada sürat rüzgar gülünden çok daha fazla. Ciddi bir mühendislik.

Yvz.Yvz.
Автор

Dünyada inşa edilemeyecek kadar büyük uzay araçları, bu yöntemle modüler olarak LEO'ya yerleştirilip uzayda inşa edilebilir. Aynı ISS gibi...

GokhanAksu
Автор

Uzay artık kapı komşumuz inanılmaz heycan veriyor bu gelişmeler …👍

dundarzenkin
Автор

Fırlatılan füzelerin armosferi kirlettiği unutulmamalı. Ayrıca uzaya faydalı yük göndermek çok zor. 200kg'lık faydalı yükü göndermek için yaklaşık 20tonluk bir fırlatıcı gerekli olur.
Bu geliştirilen sistem çok iyi olmuş.

cem
Автор

Bence zekice bir yöntem. Hem diğer firmalardan daha ucuz, hem de onlardan çok daha çevreci. Umarım başarılı olurlar. Merak içindeyim.

Valorantinposeti
Автор

Başlığı görünce aklıma direkt "Jules Verne - Aya Yolculuk" kitabı geldi. Orda da devasa bir topla aya içerisinde bir kabin olan top mermisi fırlatılıyordu :))

x-xk
Автор

Hocam o hızda maruz kalınacak G kuvvetine hiçbir canlının dayanabileceğini zannetmiyorum o yüzden insanlı uçuş hayal bile olamaz bu sistemle

ahmetaker
Автор

O aletin içine insan koyup uzaya göndermeye kalkarsanız uzaya gidecek olan şey insan değil insan pudingi olur :)
Onun dışındaki yükler için gayet mantıklı bir yöntem.

IamApTaL
Автор

Bu tip çalışmaların bizim ülkemizde olmaması ne kadar acı verici bir durum. Delirmemek elde değil.

yin-yang
Автор

Lise Fiziğinin önemi (Temsili), Mühendislik dediğimiz de kompleks problemleri basite indirgemek değil midir zaten :)

behzatc.
Автор

Etkin ve kaliteli anlatim icin tesekkur ederim. Cocukkken ruyamda tankerlerin denizde karsi kiyiya spin yontemi ile gonderilisini gordum (1981) Buna ait bir calismayi daha sonra hic duymamistim. Ilk defa buna benzer bir calismaya tanik oldum. Ayni ruyada insanlarin korkunc bir virus salgini ile toplu olumleri vardi ve bu olaylar o ruyayi benim icin unutulmaz yapti.

yusufarabac
Автор

binlerce g merkezcil ivmeye dayanıklı olması gerekir fırlatılacak şeylerin. sadece sıvı ve bir takım mekanik parçalar fırlatılabilir.

birdost
Автор

Abi eğer fırlatma rampasının çıkış kısmını 30-45 derecelik açı yapabilirlerse müthiş bir silaha dönüşebilir, resmen balistik füze

cans
Автор

Peki hocam vakumlu ortamda 7 bin km hiza cikmis bir cisim aniden atmosfer ortamina ciktiginda duvara carpmis gibi olmazmi?

volkanarda
Автор

Bununla insan göndermek için o aletin çapını çok büyütmeniz lazım.

kadir_kurtdemir
Автор

Vay be ilk defa şimdi gördüm böyle tasarımı ama geliştirme versiyonunda gene maliyetleri milyon dolarlara çıkar

mehmetgunes
Автор

Su karmasik cekilmez dunyada guzel bir ayrintisin. Emeklerin icin teskkurler..

huseyinsen