Üniversite okumak lazım mı?

preview_player
Показать описание
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Üniversite açılan şehirlerde kütüphane ve kitap kültürü inkişaf etmiyor; Cafe, bar sektörü gelişiyor. Bu terslikte bir iş var.

fatihgumus
Автор

İşte ben bunu yaptım. Oğlum öğretmenlik kazandı, 1 yıl okudu da fakat kendisi hem ortamın bozukluğunun etkisi hem atanma durumlarından keskin bir dönüş yaparak oto sanayiye girmek istediğini söyledi. Bende eşimde sonuna kadar destek olduk çünkü ortamından dolayı, başka bir şehre, bilmediğimiz gençlerle olması fikri bizi rahatsız ediyordu çünkü gerçekten üniversitelerde çok fazla genci kaybeden ailelerin pişmanlıklarına şahit oluyorduk. Oğlumuzun bu kararı alması ne yalan söyleyeyim benide babasını da rahatlattı. Şimdi 3 yılda elektro mekanik ağırlıklı olarak şanzıman ustası oldu ve ekmeğini kazanıyor. Zorlanmadı mı elbette çok zorlandı fakat işin ağırlığından değil, eski kafa cahil ustaların hödük tavırlarından. İşten soğudu, geri adım attı, gitmek istemedi fakat bu noktada kararının arkasında durması gerektiğini, bu kararı alırken bu süreci yaşayacağını baştan ona anlatmıştık. Fakat patronlar gerçekten korkunç. Mesai diye bir şey yok, sabah 8 den akşam 12 ye kadar çocuğu çalıştırıp mesai dahi vermiyorlardı. Acemi olduğu için usta olana kadar sabretmesini öğütledik fakat usta olduktan sonra hakkını araması gerektiğini söyledik. Şimdi hakkını söke söke alıyor. Kendi iş yerini açmayı ve bu sistemi kökten değiştirmeyi planlıyor. Bakalım Allah Kerim. Buradan bu vesile ile özel sektördeki iş verenlere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gençlere karşı tutumlarınızı gözden geçirin. Zalimlikle de iş öğretebilirsiniz, babacan olarakta. Siz zalim olursanız çalışanınız asla kendi işi gibi sahiplenmeyecektir. Sizi sadece basamak olarak kullanacak, görmediğiniz her saniye sizi aldatacaktır. Babacan olursanız onun gönlünüde kazanırsınız, elbette hataları da olacaktır gençtir, cahildir. Hakaret etmeyin, öğretin. Almak isteyen vermeyi bilmelidir. Allah aşkınıza gençleri mesleklerden soğutmayın, sevdirin. Zorlaştırmayın kolaylaştırın. Severek yapılan meslekle, zorla vazife olarak görülen meslekten aynı verim alınabilir mi?

zeynepcicek
Автор

İnşaatçı arkadaşım iyi bir seramik ustasının aylıj geliri 120 bin civarı diyor. Hiç üni. ye gitmemesi gereken gençler mezun.. Çoğu bölümün kapatılması lazım.Hayal kırıklığı yaşayan sonuçta o gençler oluyor.

cahitozendi
Автор

Yüzde 100 katılıyorum.. Sırf üniversiteyi değil tüm hayatını toplum beğensin diye yaşıyor insanlar.

hlagün
Автор

Çooook doğru kendi ellerimizle çocuklarımızı bu hallere getirdik yeterki üniversite okusun ne olursa olsun dedik 😔

_Sahra_
Автор

Hocam sonuna kadar haklısınız. Ne yazık ki bilhassa kadınlar el alem ne der diyerek yaşıyor.

lastbreath
Автор

Hocam mühim bir konu mesleki eğitim. Usta çırak arası koptu. Berber tesisatçı boyacı ve sair çırak bulamıyor. Bazı meslek grupları son safhada bitik. 25 yıldır Almanya da yaşıyorum. Bu adamlar çok önem veriyor meslek sahibi olmaya. Sizi de severek takip ediyorum YouTube den

bunyaminunlu
Автор

%100 katılıyorum. Ebeveynler gereksiz üniversitelere çocuklarını göndermemesi gerekirken devletin de gereksiz üniversiteleri kapatması lazım.

SuiIuris-byml
Автор

Ekrem Buğra hocam sevgiler ve saygılarımla ❤

emrepnar
Автор

Hocam ağzına sağşık gerçeker acıdır. Şöyle bir bakıyorum üni. Okuyan kişilere hep bi egoları var şurayı okudum şunu biliyorum bunu biliyorum ama malesef eğitim sistemimiz bile kötü sağlık sektöründe olsuğu gibi iyi çalışmalar sn. Hocam 👍☝️🤲

erdalsekmen
Автор

Ne kadar güzel anlatmış hocamız. Hem de spikerin durmadan araya girmesine rağmen. Sayın Ekrem Buğra EKİNCİ, Rabbim ilminizi, ömrünüzü, gayretinizi ve gücünüzü artırsın. Âmin!

sadisygn
Автор

Zamanımızın en hatalı düşüncelerinden. Eğitimle alâkalı videonuz aklıma geldi hocam. Teşekkürler.

cemcnkr
Автор

Herkesin üniversiteye gitmesi gerçekten de gereksiz.

Adalet_devletin_temelidir.
Автор

Bunun için meslek liselerinin çok iyi işler duruma gelmesi lâzım. Buna teşvik lâzım. Tüm yaşananlar, bu üniversite olayı filan hep algı. Aşağılık kompleksi diye düşünüyorum. Devletin ve iktidarın mesleki liselere çok önem vermesi gerekiyor.

bdr.
Автор

Üniversiteler Büyük şehirlerde açılmalı ve kontenjanlar ihtiyaca göre belirlenmeli. Mezun olan da açıkta kalmamalı.

aydn
Автор

Keşke kızım üniversite okumasaydı! Liseden sonra bir mesleğe atılır veya evlenirdi. Üniversiteye gitmeyen ikinci kızım öyle yaptı ve iki torunum var şimdi.

Ama üniversiteyi bitirenler öyle mi? Önce bitirdiği bölümle ilgili bir işe girmek ve kariyer yapmak istiyor. Ancak üniversite mezunlarının pek azı bu hayâllerine kavuşabiliyor, diğerleri serseri mayın gibi ortalıkta dolaşıp duruyor.

Üniversite mezunu kızım 37 yaşına geldi. Okul hayatı gayet başarılı geçtiği halde hâlâ düşündüğü gibi ne bir işe girebildi, ne atanabildi. Tabii böyle olunca evliliği de kaldıkça kaldı ve bu yaşa geldi. Bir işe girememenin yarattığı hayâl kırıklığı ile evlilik düşüncesinden de soğudu.

Allâh tabiatta bir denge yaratmış, her canlının bir vazifesi var. Herkes illa da üniversite okuyacak diye bir kaide mi var?

soylememlazim
Автор

Şu devirde ünüversite vırt zırt zaten bizim üniversiteler Amerika’da ilkokul düzeyinde fazla okuyup kafamızı karıştırmanın bir anlamı yok

turanterkesli
Автор

Birde uzak ilçelere üniversite yapma mevzusu var muhtemelen ilçe gelişsin diye ulaşım o kadar sıkıntı oluyor ki eryaman da yaşıyorum kampüs çubuk da

fatmasahin
Автор

Avrupa’da düz lisede zorlanırsın sen diye meslek liselerine yönlendiriliyor çocuklar liselerin devamında iki senelik daha üst eğitim alabiliyorlar mesleğinde daha ileri eğitim alsın diye ve bu çocuklar bir öğretmenden ve bir hemşireden daha iyi paralar kazanıyor

yagz
Автор

İşsizliği düşürme yöntemi diyorlar. (Gizli işsizlik) Geçenlerde bir yerde okumuştum.

muratht