filmov
tv
Στο Δρόμο της Ελπίδας - Πρόσφυγες στην Ελλάδα του σήμερα

Показать описание
Πέμπτη 19 Νοεμβρίου έως Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015
Έκθεση Φωτογραφίας
"Στο Δρόμο της Ελπίδας" -
Πρόσφυγες στην Ελλάδα του Σήμερα
της Δήμητρας Στασινοπούλου
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα
της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας
Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου
Είσοδος Ελεύθερη
Από την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, στις 20:00 και οι δύο εκθεσιακοί χώροι του ΙΜΚ θα γεμίσουν με έγχρωμες φωτογραφίες από το μεγάλο οδοιπορικό των προσφύγων στη Μυτιλήνη, την Κω, τη Λέρο, την Αθήνα, την Ειδομένη. Θα γεμίσουν με την τυχαία και στιγμιαία αποτύπωση ανθρώπων τσακισμένων, οι οποίοι είτε με βλέμμα θολό είτε με μία σπίθα αισιοδοξίας και ένα κρυφό χαμόγελο, αντιμετωπίζουν το φακό, που αποκαλύπτει τελικά την ελπίδα για ζωή. Για μία παρένθετη πατρίδα. Μανάδες με παιδιά, ηλικιωμένοι, νέοι, όλοι σαν όλους μας, ελπίζουν ότι ίσως να μπορέσουν και πάλι να ονειρεύονται τα βασικά: ζωή, ασφάλεια, δουλειά, παιδεία, ειρήνη, μέλλον.
Στα εγκαίνια της Έκθεσης την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, στις 20:00 έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν ξεχωριστές προσωπικότητες της κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της χώρας που έχουν ίδια γνώση του προσφυγικού θέματος:
ο κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνος για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΕΚΠΑ, "Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας" και ιδρυτής του ελληνικού τμήματος των Γιατρών του Κόσμου, ο κ. Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, η κ. Μαρία Σιούνα - Δημητρακοπούλου, πρ. μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και οι καλλιτέχνες - συνεργάτες του ΙΜΚ, Γιώργος Κοτανίδης ηθοποιός και Κάρμεν Ρουγγέρη σκηνοθέτις.
Η Δήμητρα Στασινοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Μετά τις σπουδές της εργάστηκε για είκοσι χρόνια στον τραπεζικό τομέα και αργότερα στην οικογενειακή επιχείρηση στη Ρουμανία. Με τη φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά τα τελευταία χρόνια. Το Δεκέμβριο του 2005 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Ρουμανία της Καρδιάς μου, για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο UNESCO. Από τότε, η αγάπη της για τα ταξίδια σε μοναδικές γωνιές του πλανήτη και η ανάγκη της να μοιράζεται τις εικόνες που τη συνόδευαν επιστρέφοντας, την οδήγησε στην έκδοση βιβλίων για το Μπουτάν, την Ινδία, τη Βιρμανία και τους Παπούα στη Νέα Γουινέα. Φωτογραφίες της έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.