Diyabet (Şeker Hastalığı) Tedavisi Öyküleri - Kenan Dursun

preview_player
Показать описание
6 Haziran 2012 tarihinde İleal İnterpozisyon Ameliyatı olan Kenan Dursun'un Yeni Hayatı.

Metabolik Cerrahi ve Obezite Ameliyatları hakkında detaylı bilgi almak için diğer videolarımızı izleyebilirsiniz.

Birçok farklı önemli hastalığın oluşumunda birincil neden olarak karşımıza çıkan Tip 2 diyabette tedavi ilkelerine tam olarak uyulması büyük önem taşır. Uzun süre yüksek seyreden kan şekeri; kardiyovasküler sistem, böbrekler ve gözler başta olmak üzere tüm vücutta kalıcı hasarlara yol açtığından diyabet teşhisi konulan bireyler derhal diyabet eğitimi almalı, diyetisyen tarafından uygun görülen beslenme programına tam olarak uymalıdır.

Bizler tip 2 diyabet hastalarını ameliyat yöntemleri kullanarak tedavi etmekteyiz. Buna Metabolik Cerrahi denilmekte. Tip 2 diyabetin klasik tedavi algoritması eğitim, diyet, egzersiz ve ilaç kullanımıdır. Ancak, tüm bu tedavilere rağmen hastalık bazen ilerleyici bir seyir gösterir. Hatta yoğun insülin kullanımına rağmen istenilen sonuçlar alınamaz. İşte bu durumda Metabolik Cerrahi etkili bir tedavi alternatifi olarak gündeme gelmelidir.

Dr. Alper Çelik 26.02.1975 yılında Aksaray’da doğdu. İlkokulu İskenderun Namık Kemal İlkokulu ortaöğrenimini İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıbbiye eğitimine başladı. 2000 yılında Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde genel cerrahi ihtisasına başladı ve 2004 yılında ihtisasını tamamladı. Alper Çelik 2005 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde önce öğretim görevlisi, sonrasında Yrd. Prof. Dr. olarak öğretim üyeliği yaptı.

2007 yılında Prof. Dr. Fumio Konishi’nin davetlisi olarak Japonya Saitama Medical Center of Jichi Medical University’de clinical and research fellow olarak çalıştı. Bu sürede iki adet araştırma projesi tamamladı ve aynı dönemde Dr. Kazunori Kasama ile çalışma ve araştırma yapma imkanı buldu. 2008 yılında öncelikle Brezilya Sao Paolo Sao Camilio Hospital’de Dr. Ricardo Cohen ve Dr. Louis Berti ile çalışma olanağı buldu. Sonrasında Hindistan’da Dr. Muffazal Lakdawala ve Dr. Suren Ugale ile çalıştı.

Dr. Alper Çelik 2009 yılında askerlik görevini Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde tamamladı. 2010 yılında önce İtalya Genova’da IFSO dönem başkanı ve Obesity Surgery Dergisi’nin Şef Editörü Prof. Dr. Nicola Scopinaro’nun yanında BPD (Biliopankreatik Diversiyon) ameliyatının eğitimini aldı. Aynı yıl içinde Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ndeki görevinden ayrılarak Universal Hospitals bünyesindeki Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde Yrd. Prof. Dr. olarak çalışmaya başladı. 2015 yılında Ulusal Obezite Veritabanı’nı kurdu. 2016 yılında Profesör Doktor ünvanına layık görüldü.

Metabolik Cerrahi alanında çalışmalarını sürdürmekte olan Dr. Alper Çelik şu ana kadar yurt içi ve yurt dışından gelen 6000'den fazla hastayı ameliyat etmiştir.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Benim eşimde tip 1 hiç de zorlanmıyor yediklerine dikkat edip hesaplı insülin kullanıyor . En mühimi Diabet doktoruna gitmek lazım

haticetezcan
Автор

Arkadaş nedense bu konularda en önemli şeyi söylemeyi unutuyorsunuz bu tip operasyonlar tip2 diyabetliler içindir şu an için tip1 ler için değil…

brs
Автор

tamamda.10 yıl sona garantı varmı?soñrada boyum 1/56 kılom 70.ben amelıyat olup bılerınmı?

гулжанрози
Автор

Bir aydos şeker hakl girder almıyor çok rahatım almasam başlı olur komaya girermiyim

pakizebozkurt
Автор

Amelïyat bazılarina Ito gelmiyor burda arkadaşın eşi oldu tekrar başladı

nimetterece
Автор

Lütfen herkes okusun.Bir buçuk ay içinde birden bire on kilo kaybettim görme bozuldu arkadaşıma şeker testi yaptık sonuç korkutucu 500 çıktı aç karna 400 açil hastaneye geldim. Söyleyeceğim tek şey düzenli beslenme canınızı kurtarın.

orhanakca
Автор

Çok salakça bir video yapmayın bunları kamdırmayın insanları

cuneytgurel
Автор

Can boğazdan beslenmesini engel olup, daha ölçülü dengeli beslenmek, şekeri yasaklamak sadece meyvelerden almak, ekmepi en aza indirmek gibi porsiyonları küçültmek, hareketli olmak yürüyüş nedenleri ortadan kaldırabilir!

gulsenbuyukcam
Автор

bende 10 sene seker hastaligini cektikten sonra ameliyat oldum 10 sene insülün vurundum kolay bir ameliyat degildir ameliyattan sonrasida kolay degil kusmalar karin gurultulari öyle böyle degil anladigim su ne seker ne normalsiniz ameliyattan sonra öyle sekeriniz normal insanlardaki gibi hemen inmiyor 250 260 falan bulabiliyor öyle kolayda inmiyor ve hatta bazen yardimci tabletlerle pangreasinizi calistirmak durumuna geliyorsunuz 3 aylik degerler cikiyor.2 sene sununda memnunmusunuz diye sorsaniz evet derdim en azindan dogal yoldan sekerim iniyor vucudun ürettigi insülünle tabiki faydalari cok organlara zarar vermez gibi gibi tekrarlarmi seker evet tekrarlayabilir ben bunu anladim doktorumun söylemlerinden

pleyermichaela