Tüm yönleriyle Gayrimenkul Yatırım Fonları

preview_player
Показать описание
Türkiye gayrimenkul sektörü açısından yeni bir "yatırım" enstrümanı olarak beliren "Gayrimenkul Yatırım Fonları" konusunu tüm yönleriyle Omurga Portföy Genel Müdürü Oğuz Kösebay ile konuştuk.

Gayrimenkul sektörü özellikle son dönemde yeni finansman enstrümanları ile tanıştı. "Gayrimenkul Sertifikası" gibi "gayrimenkul finansmanı" ile ilgili başlıklara ek olarak, konunun yatırım boyutu da "Gayrimenkul Yatırım Fonları" ile kamuoyu ve finans çevrelerinin gündemine girmeye başladı. Yeni hukuki düzenlemelerle birlikte de Gayrimenkul Yatırım Fonları'nın işleyiş mekanizması netlik kazandı. Gayrimenkul Yatırım Fonları konusunu tüm yönleriyle Omurga Gayrimenkul Portföy Yönetim Şirketi Genel Müdürü Oğuz Kösebay ile konuştuk.

Gayrimenkul yatırım fonları 2017'de faaliyete başladı



Soru: Türkiye GYF'lerle yeni tanışıyor? Kısaca anlatabilir misiniz, Gayrimenkul Yatırım Fonu Nedir?

Oğuz Kösebay: Gayrimenkul Yatırım Fonları, yatırımcıların kolektif olarak, birleşerek, gayrimenkule yatırım yapacakları bir platform. Bu platformların kurucusu portföy yönetim şirketleri ya da bizim gibi gayrimenkul portföy yönetim şirketleri. Bunların tebliğini SPK çok yeni düz enledi. 2014 yılı Temmuz'unda devreye girdi. 1 yıldan bu yana ve çoğunlukla 2017 yılı başında, çok sayıda fon izinlerini aldı ve böylece GYF'ler kurulmuş oldu. Bunlar menkul kıymet fonlarına çok benziyor. Sadece portföyde, varlık olarak TL, döviz ya da hisse senedi değil, gayrimenkul bulunuyor. Dolayısıyla bir yatırımcı GYF'nin bir payını satın aldığında, portföy içindeki tüm gayrimnekulün kira getirisi ve değer artışına ortak olmuş oluyor. Yatırım fonu niteliğiyle sadece bitmiş ürüne yatırım yapılabiliyor. Nitelikli yatırımcı tanımı var. Sadece bunlar yatırım yapabiliyor. Bu tanım da 1 milyon TL'lik varlığı olan herkesi kapsıyor.

Aktif haldeki 7 GYF'nin büyüklüğü 1.8 milyar TL'ye ulaştı

Soru: Şu anda Türkiye'de kaç fon izin almış durumda? Kaç tanesi aktif? Bunların büyüklüğünde bahsedebilir miyiz?

O.K: Şu ana kadar 27 fon izin aldı. Bunların şu anda 7 tanesi aktif, ihraç edilmiş durumda. Yatırım yapılmaya hazırlar. Baktığımızda, bunların 1.8 milyar TL'lik büyüklüğüne ulaştığını görüyoruz.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Logo tasarımı bir şirketin ya da bireysel bir yapılanmanın izlenimini ve özelliklerini görsel
manada yansıtan bir çalışma çeşididir. Logo tasarım, ticaretin ilk zamanlarından bu yana;
bir markanın, ürünün veya hizmetin gücünü rakiplerinden ayırt etmek için kullanılmıştır.
Ürünleri farklı kılmak adına üzerine yapılan işaretler, simgeler logo tarihinin temelinin
atılmasında büyük bir etken olmuştur. Logonuz yok veya yeni bir logoya mı ihtiyacınız var?
Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ArelLogoTasarim
welcome to shbcf.ru