▪️ Ποιο είναι το νόημα της ύπαρξης μας;

preview_player
Показать описание
Από τα αρχαία χρόνια ο άνθρωπος αναρωτιέται για το νόημα της ύπαρξης του.
Υπάρχει κάποιο βαθύτερο νόημα, κάτι περίπλοκο που δεν βλέπουμε, δεν κατανοούμε ή μήπως η απάντηση είναι απλή;
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Είστε γοητευτικότατη και με το στυλ σας και μόνο με κάνατε να νιώσω όμορφα😊...εγώ είμαι ένας συνεπής μοιρολάτρης και ταπεινός ερασιτέχνης αστρολόγος😁...μου "μυρίζει" ωροσκόπος Λέοντας...θα συνεχίσω να σας παρακολουθώ...εκπέμπετε όμορφα κύματα...και είμαι πολύ περίεργος ποιο είναι το ζώδιο σας...ευχαριστώ και καλημέρα🙏

stefanosdimitriadis
Автор

Όπως διευκρίνισες στα σχόλια Τζοβάνα έχεις κυρίως ’’γη’’ και λίγο ’’αέρα’’. Το γεγονός αυτό ίσως μας βοηθήσει να αλληλοσυμπληρωθούμε, διότι έχω 7 πλανήτες στον ’’αέρα’’ και 1 μόνο στη ’’γη’’.
Εφόσον από τόσο νωρίς σε απασχολούσε τόσο ξεκάθαρα και επίμονα το συγκεκριμένο ερώτημα γύρω από το βαθύτερο νόημα της ζωής, είναι ενδεικτικό ότι μπορούμε να μοιραστούμε κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία γύρω από την «αυτογνωσία», την εξέλιξη, την ελευθερία κτλ.
Όλα όσα βιώνουμε και όλα όσα απορρέουν από τον Πνευματικό κόσμο είναι μεταξύ τους ενιαία, διότι είναι ενιαία η Πηγή από την οποία προερχόμαστε.
Αλλά λόγο ασυνειδησίας, την οποία προκαλεί στην ύπαρξή μας ο φυσικός Νόμος της Λήθης όπως μας εξήγησαν από την αρχαιότητα, το πνεύμα μας ξεκινάει από σχεδόν μηδενική βάση τις έρευνές του μέσα στην υλική πραγματικότητα.
Προκειμένου να καταλάβουμε ποιο θα μπορούσε να είναι το νόημα της ζωής, χρειάζεται να ξέρουμε ποιος είναι ο απώτερος προορισμός της ύπαρξής μας.
Από εκεί προσδιορίζεται για ποιο λόγο το πνεύμα μας έρχεται στο υλικό επίπεδο.
Είναι σχετικά γνωστό ότι η απόκτηση συνείδησης είναι ο βαθύτερος λόγος για τον οποίο βιώνουμε όλα τα υπόλοιπα πάνω στη Γη.
Ωστόσο εκείνο που δεν είναι ακόμη γνωστό, είναι για ποιο λόγο δεν έχουμε συνείδηση του εαυτού μας πριν την ενσάρκωση, ενώ οι φυσικοί Νόμοι που διέπουν την πνευματική και την ψυχική μας ζωή, εξυπηρετούν τον απώτερο αυτό προορισμό της ανθρωπότητας και κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.
Π.χ. το προνόμιο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ και της ομιλίας δεν θα είχαν κανένα σκοπό, εάν δεν ερχόταν το πνεύμα μας στη Γη για να ερευνήσει και μέσο της έρευνας ν’ αποκτήσει εκείνο που του έλλειπε νωρίτερα.
Που είναι πάντοτε δηλαδή η απόκτηση συνείδησης.
Πολλοί είναι οι δρόμοι που εξυπηρετούν τις ανάγκες των τριών μας υποστάσεων, αλλά δεν ικανοποιούν πάντοτε τις ανάγκες τελειοποίησης της ύπαρξής μας.
Δεν μπορούμε ν’ αποκτήσουμε συνείδηση του ΕΑΥΤΟΥ μας, χωρίς να φροντίζουμε να ικανοποιούμε τις βαθύτερες ανάγκες εξέλιξης του εσωτερικού μας κόσμου.
Για ν’ ανακαλύψουμε που μπορεί να βρίσκονται οι ανάγκες εξέλιξης της ψυχής και το πνεύματός μας, αφετηρία για όλους μας αποτελούν τα φυσικά σφραγίσματα του έμφυτου χαρακτήρα μας.
Μέσο τον οποίων καθορίζονται οι φυσικές ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΕΙΣ κάθε ανθρώπου.
Π.χ. καθώς αναρωτιόσουν τόσο επιτακτικά και από τόσο μικρή ηλικία για το βαθύτερο νόημα της ζωής, το γεγονός αυτό το προκαλούσε κατά πρώτο η θεϊκή σπίθα που υπάρχει μέσα στον εσωτερικό μας κόσμο, σε συνδυασμό με τις ’’ενστικτώδης’’ αντιδράσεις τις οποίες καθοδηγεί στο πρώτα χρόνια της ζωής μας εκείνο που ονομάζουμε έμφυτος χαρακτήρας.
Μετά την ενηλικίωση ωστόσο, το πνεύμα μας καλείται από τη ζωή να επεκτείνει όλο και περισσότερο τον ενσυνείδητο ΕΛΕΓΧΟ του εαυτού μας, της συμπεριφοράς μας και όσων βιώνουμε μέσα στο μυαλό και την ψυχή μας.
Για ν’ αποκτήσουν ανάλογη αξία οι έρευνες που φροντίζουμε ν’ αναπτύξουμε στο πέρασμα των χρόνων και ν’ ανοίξει παράλληλα ο δρόμος που οδηγεί προς την κατάκτηση της «αυτογνωσίας» και της προσωπικής εξέλιξης του καθενός από εμάς, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ν’ απελευθερωθεί βαθμιαία όλο και περισσότερο το πνεύμα μας από την επιρροή των δύο άλλων υποστάσεων, οι οποίες επειδή δεν έχουν τίποτα το εσκεμμένο, το πνεύμα μας οφείλει ν’ αναλάβει κάποιο διευθυντικό ρόλο από τη φύση του απέναντι σε όσα απορρέουν από το σώμα και την ψυχή μας.
Για να εκπληρώσει σωστά το διευθυντικό του ρόλο το πνεύμα μας, χρειάζεται οι έρευνες προς τον εσωτερικό μας κόσμο να στηρίζονται στις κατάλληλες βάσεις.
Με σκοπό να εκπαιδεύονται παράλληλα οι ψυχονοητικές μας λειτουργίες με όσο γίνεται πιο υγιής, διαφωτιστικούς, έγκυρους και απελευθερωτικούς τρόπους.
Οι πολυάριθμοι τομείς στη δραστηριότητα των ανθρώπων δεν πρέπει να μας μπερδεύουν.
Να μην μπερδεύουμε δηλαδή κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, με τις γενικότερες ανάγκες εξέλιξης του ΕΑΥΤΟΥ μας, χωρίς την ικανοποίηση των οποίων πηγαίνουν στα ’’χαμένα’’ όλα τα υπόλοιπα που βιώνουμε, ακόμη και όταν εκπληρώνονται σε κάποιο φαινομενικά ικανοποιητικό βαθμό ορισμένα επιμέρους αποτελέσματα στην οικογενειακή, την επαγγελματική και την κοινωνική μας δραστηριότητα.
Είναι πολύ σημαντικό να διευκρινιστεί ότι ο σκοπός μας δεν βρίσκεται ποτέ μέσα στην οριοθέτηση κάποιων συγκεκριμένων αποτελεσμάτων, αλλά στο εάν και κατά πόσο οι ανάλογες ’’ζυμώσεις’’ του εσωτερικού μας κόσμου εξυπηρετούν τις βαθύτερες ανάγκες τελειοποίησης του εαυτού μας.
Π.χ. είναι γνωστό ότι ορισμένοι καλλιτέχνες παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένοι στον τομέα τους, στην προσωπική τους ζωή παρασύρονταν σε λανθασμένες κατευθύνσεις, όπως είναι η αυταρχικότητα, ο αλκοολισμός, η υποχόνδρια συμπεριφορά, το τοξικές ουσίες, η μισαλλοδοξία και η αλαζονεία.
Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται ότι μπορούν ν’ αλλάζουν κατά πολύ τα ’’κριτήρια’’ στα οποία στηρίζει το πνεύμα μας τις έρευνές του και τα οποία είναι δυνατό να μας βοηθήσουν ν’ αλλάξουμε ριζικά το γενικότερο πλαίσιο των πεποιθήσεων μέσα από τις οποίες εκπαιδεύονται να εξασκούνται οι ψυχονοητικές μας λειτουργίες.
Αυξάνοντας με γεωμετρική πρόοδο τα οφέλη και τα ευεργετικά αποτελέσματα που είναι δυνατό να μας προσφέρουν οι προσπάθειες που καταβάλλουμε.
Για αρχή μέχρι εδώ, ήδη σκιαγραφήθηκαν αρκετά σημεία ενδεικτικά για όσα θα μπορούσαμε να μοιραστούμε σταδιακά όσο θα περνάει ο καιρός, μόνο εάν και εφόσον συμβαδίζουν οι διαθέσεις και αναζητήσεις μεταξύ μας. Καλές συλλήψεις

nikosiatrou