Dağ Tepe Dolaşıp Ağaçları Aşılıyor

preview_player
Показать описание
Manisa'da, deri sektöründe uzun yıllar çalışarak, emekli olduktan sonra doğup, büyüdüğü Saruhanlı ilçesi kırsal Hatıplar Mahallesi'ne yerleşen 3 çocuk ve 6 torun sahibi Hüseyin Uzun (66), son 4 yıldır dağ tepe gezerek, doğada kendiliğinden büyüyen ahlat ağaçlarına meyve fidanları aşılıyor.
Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, (DHA)-

Haberin detayları için linke tıklayınız:

YouTube kanalımıza abone olun:


Sosyal Medya Adreslerimiz
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Maşallah amcamıza.Helal olsun.İyi kalpli insan ❤️

savcibey
Автор

Hüseyin amca ellerin dert görmezin, amel defterin sevapla dolsun inşallah 🙏

citalivehobileri
Автор

Ormandaki Yabani Meyve Ağaçlarına Aşı Yapılmalı mı?
Yabani meyve ağaçları, birçok meyve çeşidinin atasıdır ve ormanlarımızın ekolojik olarak en değerli ağaç türleri arasındadır. Yabani meyve ağaçlarının ekolojik önemi ve biyolojik çeşitliliğe olan katkısı çok yüksektir. Yabani meyve ağaçları aynı zamanda ormandaki bozulmamış bir doğal döngü için de önemlidir, çünkü bunlar arılar, kuşlar ve vahşi hayvanlar için bir besin kaynağıdır ve yarasalar olmak üzere diğer birçok hayvan türlerinin saklandığı yerler olarak kullanılır.
Bugün, yerli yabani meyve ağacı türlerinin büyük bir bölümünün doğal popülasyonları sınırlıdır. Bu ağaçlar küçük gruplar veya tek tek ağaç olarak bulunabilir. Yabani meyve ağaçları ülkemizin nesli tükenmekte olan odunsu bitkileridir. Bu bağlamda ister bir proje kapsamında isterse de gönüllü olarak insanların orman içerisinde bulunan yabani meyve ağaçlarının aşılanma çalışmaları hem orman ekosistemine ve hem de bu endemik türlerin kaybolmasına yol açacaktır.
Ormanın ve orman sakinlerinin buna ihtiyacı yok. Ormanları tıpkı bir bahçe gibi kullanmayalım. Binlerce yıldır orman ekosistemine adapte olmuş yabanı meyve ağaçlarına dokunmayalım. Bu işlemler orman ekosistemine ve ağaç türlerinin genetik çeşitliliğine geri dönüşü olmayan zararlar verir.
Ülkemizde Sürdürülebilir Orman Yönetimi’nin görevi ormanlarındaki meyve ağaçlarının çeşitliliğini incelemek ve nadir bulunan ve bilinmeyen çeşitlerin güvenliğini sağlamaktır. Bu türlerin koruma stratejisi, doğal yabani meyve ana bitkilerinin tanımlanması, saptanması ve korunmasını, vejetatif çoğalmasını ve genetik olarak çeşitli tohumların üretilebileceği tohum bahçelerinde yetiştirilmesini içerir. Bu tohumlardan veya vejetatif olarak yetiştirilen fideler, daha sonra ormanda planlanan yerlere veya ağaçlandırma sahalarına dikilir.
(Orman Müh. Ayhan KÜYÜK)

muhtelifmeseleler