Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε δανειολήπτες με ελβετικό φράγκο

preview_player
Показать описание

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Εγώ ως εγγυητής σε δάνειο με Ελβετικό, (θέλοντας σε ευρώ) είχα ρωτήσει την τράπεζα γιατί όχι σε άλλο νόμισμα και αν υπάρχει ασφάλιστρο κινδύνου για την ισοτιμία να πληρώσω μου είπαν:
Ότι δανείζονται φτηνότερα σε Ελβετικό και για την ισοτιμία μου είπαν ότι αν ανέβει πάρα πολύ θα έχει γίνει κάτι τρομερό όπως πόλεμος οπότε δεν θα υπάρχει σωτηρία !
Όχι μόνο δεν ενημέρωναν για τους κίνδυνος αλλά σε σπρωχναν σε ελβετικό Φράγκο γιατί πέραν μπόνους!!!

arisaris-
Автор

Επιτέλους ας δώσει μια λύση η κυβέρνηση!!

dimitrisdimitris
Автор

Είναι διττή η παραβίαση του Αρείου Πάγου .
1. Δόθηκε ερμηνεία σε θεμελιώδεις διατάξεις της Οδηγίας 93/13 διαφορετική από όσα έχει κρίνει το ΔΕΕ, δηλαδή δεν συμμορφώθηκε με το ενωσιακό δίκαιο
2. Αποφάσισε ότι για την ερμηνεία αυτή δεν υφίσταται υποχρέωση αποστολής προδικαστικών ερωτημάτων, δηλαδή δεν εφάρμοσε την υποχρέωση που είχε να στείλει προδικαστικά ερωτήματα κατά παράβαση του άρθρου 267 ΣΛΕΕ

Ακόμη φάνηκε ανακόλουθος ως προς την απόφαση 16/2013 ΟΛ.Α.Π. σύμφωνα με την οποία: «η άρνηση ή η παράλειψη του εθνικού δικαστηρίου να κρίνει την εκκρεμή σε αυτό υπόθεση με βάση την ερμηνεία που δόθηκε στο ενωσιακό δίκαιο από το Δικαστήριο της Ένωσης συνιστά παράβαση του δικαίου αυτού».

Επίσης με την ίδια απόφαση επαναβεβαίωσε τη θέση της θεωρίας και της νομολογίας σύμφωνα με την οποία και η προδικαστική απόφαση του ΔΕΕ είναι επίσης δεσμευτική για το εθνικό δικαστήριο που υπέβαλε το ερώτημα, αλλά και για όλα τα δικαστήρια που τυχόν θα δικάσουν στη συνέχεια την υπόθεση (αφού μόνο έτσι εξυπηρετείται ο σκοπός της ενιαίας και ομοιόμορφης εφαρμογής του ενωσιακού δικαίου, γιατί αλλιώς αποδυναμώνεται και το κύρος του ΔΕΕ.

Ήταν επιβεβλημένη η κατάθεση της καταγγελίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον ΣΥΔΑΝΕΦ, όχι μόνο για τους παραπάνω λόγους, αλλά κυρίως για τις συνέπειες που προκαλεί με τη στάση του ο Άρειος Πάγος για πρόκληση διάστασης στη σχετική νομολογία εντός της Ένωσης, αφού έχουν ερμηνευτεί διατάξεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας διαφορετικά από το ΔΕΕ και από τα ανώτατα δικαστήρια άλλων κρατών.

Με άλλα λόγια ο ανώτατος εθνικός δικαστής πρέπει, εάν έχει την παραμικρή αμφιβολία, να επιλέγει την οδό του προδικαστικού ερωτήματος αντί να διακινδυνεύει την ενότητα της ερμηνείας και της εφαρμογής του ενωσιακού δικαίου.

Με τη συμπεριφορά του αυτή «αυτοαπαλλάχθηκε» από την υποχρέωση που του επιβάλλει το άρθρο 267 Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να εξετάσει την παραμικρή «εύλογη αμφιβολία» αναφορικά με την ερμηνεία των επίδικων διατάξεων.

Ίσως δεν έγινε αντιληπτό. Η μάχη δεν τελείωσε όπως και σε όλα τα κράτη συνεχίζεται δικαστικά με προδικαστικά ερωτήματα στο ΔΕΕ.
Εκκρεμούν 3 συλλογικές αγωγές να εκδικαστούν στον Άρειο Πάγο με προδικαστικά ερωτήματα. Η μάχη δίνεται στα δικαστήρια. Εκεί παίρνονται οι αποφάσεις.

athina
Автор

Χωρίς σύνταξη 61 χρόνων άνθρωπος με 30 χρόνια ΙΚΑ ταποτε οσε. Ζητω ο ερτογαν εαρ Σπάρτακος Καλαμάτα

ΗλίαςΑνδρινόπουλος-μζ
Автор

στην ελλαδα το μονο που ισχυει ειναι το λαδωμα

kostantinosrammos