'M'n kinderen moeten zonder eten naar school'

preview_player
Показать описание
Suriname maakte de afgelopen jaren een forse economische groei door, maar in korte tijd is de stemming totaal omgeslagen. Sinds eind vorig jaar zit het Zuid-Amerikaanse land in de zwaarste recessie sinds de jaren tachtig, toen de huidige president Desi Bouterse er na een militaire coup ook de scepter zwaaide.

De afgelopen jaren groeide de economie met gemiddeld 4 procent per jaar. Dit jaar krimpt de economie volgens officiële cijfers met 2 procent. Maar deskundigen houden rekening met een krimp van zeker 5 procent. De inflatie is ondertussen opgelopen tot 46 procent per jaar.

De Surinaamse dollar daalt snel in waarde. In de winkels zijn de prijzen soms in korte tijd verdubbeld, omdat veel levensmiddelen worden geïmporteerd en in euro’s of dollars moeten worden afgerekend. Ook de prijzen voor brandstof en elektriciteit stijgen. De crisis heeft grote gevolgen voor de allerarmste Surinamers.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

het is gewoon schandalig dat dit nog steeds voorkomt want een land zoals Suriname moet zich hiervoor heel diep schamen

geertvansinderen
Автор

sad. Hopen dat met wat hulp het wel lukt deze kinderen een beter toekomst te bieden door voldoende onderwijs te laten genieten.

RickyMahabir
Автор

dit kan toch niet in Suriname, waar we met zo, n 1/2 miljoen inwoners zijn. werkelijk heel triest niet voor deze alleen maar er zijn nog meer mensen die zo slecht hebben.

cyrillachman
Автор

dit is gedaan door bouta en niemand anders

remrem
Автор

Ja he nu pinaren ze meer dan t verleden.vergeleke met de tijd van nu.en slechte gezondheidzorg

jovankarijo
Автор

Wat triest man echt zielig voor die arme mensen😞 armoede armoede hoelang gaat dat duuren voor die arme mensen?

tubilisionsztugba
Автор

Ik denk dat er hier sterk sprake is van een 'verergerde' weergave dan het feitelijk is. Als Surinamer die bijkans 20 jaar in Suriname heeft vertoefd, ben ik ervan overtuigd dat beide gezinnen redelijke kansen om zich heen hebben die zij onbenut laten. (grond, tuinbouw, zelfvoorzienend bezig zijn). Ook vraag ik mij af in welke mate hygiene een link heeft met een crisis. LET OP: Er is zeer zeker nu in Suriname een financiële tegenslag, en een groot deel van de bevolking kampt hiermee, maar dit is mijns inziens programma makerij. Een belangrijk punt waarmee ik het volledig eens ben, is het voorbeeld van de huisarts, dat zo'n crisis doorwerkt tot in de kleinste bezigheden van de dag (voeding voornamelijk). Men is gauw geneigd om de crisis te laten reflecteren in hun voedingspatroon, het huishouden, en de algehele dagbesteding (onnodig & verkeerd bezuinigen op voeding, het dragen van gescheurd/ oude kleding, het huishouden en hygiene).

atish.sewmangel
Автор

Dieren kunnen in het bos eten vinden, waarom deze mensen dan niet ?

ericcartman
Автор

Ze hadden nooit onafhankelijk moeten worden, hetzelfde voor curacao. Hoe kan je als land een economie werkende krijgen met een half miljoen mensen en een criminele regering?

kakgevaarlik
Автор

Ga tuinieren man.een plantage land wat 5 keer groter is dan Ned .met 600.000 bewoners .Tropisch
Vruchtbaar .Je kan 3 keer oogsten
Zonder ijs en vorst.😊

renekuipers
Автор

Plant iets? Vruchtbare grond?Jullie slapen?blikjes sardien? terwijl je kan vissen? hmmz

Jblah
Автор

Triest dan moes je niet zoveel kinderen maken he of helemaal geen kinderen. Want als je het al zo moeilijk heb waarom zou je dan nog iemands leven moeilijker maken

lilray