Voor een baby naar België, heeft dat zin?

preview_player
Показать описание
Eén op de zes mensen heeft vruchtbaarheidsproblemen. Opvallend is dat duizenden Nederlanders alsnog zwanger proberen te raken in België. Waarom? En leidt die Belgische vruchtbaarheidszorg écht tot meer zwangerschappen?

Dit is een reportage van: Lune van der Meulen en Silvia Geurts

#zwanger #baby #Nieuwsuur

Meer video’s? Abonneer, zet je belletje aan en laat een reactie achter.

Bij Nieuwsuur vind je elke zaterdag een nieuwe video. We geven verdieping en context. We controleren de macht. Respectvol en kritisch. Bij Nieuwsuur zie je indringende verhalen die je raken en aan het denken zetten.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Deze video werd afgelopen zaterdag al geüpload. Toen was er kort iemand in te zien die dat liever niet had. Inhoudelijk is er niets veranderd aan deze video. We zijn benieuwd wat je ervan vindt, laat het hieronder weten👇

nieuwsuur
Автор

Je voelt volledig het verschil aan tussen de Belgische artsen en de Nederlandse artsen. De Belgen werken met mensen en kijken naar wat goed is voor het individu. De Nederlander kijkt naar cases en het groepsbelang (kosten/baten, in belang van verzekeraars). De toon is volledig anders, hij wordt bijna boos op mensen die naar België gaan, ipv dat hij zegt: "ik geloof er niet in, maar als het mensen helpt of als ze er een beter gevoel van krijgen, oké"

sdtok
Автор

Eindeloos in de auto zitten :'D hoever kan België mogelijk zijn?

joostdejongh
Автор

Ook precies hetzelfde met het HSCT procedure en MS. Veel Netherlanders moeten naar het buitenland omdat het niet is goedgekeurd. Deze behandeling bestaat al 15 JAAR.

__Wanderer
Автор

Mijn ervaring met Nederlandse zorg is ook schokkend. Iets heel anders maar toch: ik kreeg vorig jaar een diagnose MS na een heftige aanval waarvan ik nu blind van ben in een oog. Het process was zeer slordig. Tijdens deze aanval kreeg ik prednisolon en een volder van "wat nu met MS" die half af was en geschreven in 2017 met de text "draft/concept document" - dit was zelfs voor mijn official diagnose. Ik kreeg NUL informatie over behandelings- opties en werd naar mijn official diagnose maanden later uit het kantoor geschopt na 10 minuten. Het vervolg gesprek kwam pas een maand of twee later en zelfs daar NUL hulp van een MS verpleegkundige, zijn voltijdbaan om mensen zoals mij te helpen. Daar ook geen info van behandelingen ontvangen en werd behandeld als een peuter. Alsof de MS verpleegkundige dacht dat ik al dement was of mentale problemen had. Ik ben programmer met een MSc in Geophysics. Een vervolg gesprek die ik had werd door een jr. medewerker opgevangen terwijl hij op vakantie was, uiteraard was ik hier niet over geïnformeerd en kreeg ok ook weinig nuttige info van de jr. medewerker. Sinds een jaar geleden heeft mijn MS verpleegkundige mij niet een keer gebeld / ge-contact om te zien hoe het nu met me gaat, je beland in een zwart gat. Het is echt schokkend hoe weinig deze mensen om de "mens" zorgen. Puur een nummer en ja, voor een groot deel - zoek het maar zelf uit.

__Wanderer
Автор

Heeft zeker zin! In België deden ze veel meer onderzoeken

mireillevossen
Автор

In nederland hoef je geen zorg op te zoeken. Het enigste wat je kan krijgen is een schouderklopje, een paar pillen en een peperdure verzekering

falloutboy
Автор

Leuk hè, wij zorgen ervoor dat er meer Nederlandertjes worden geboren ❤️ Win-Win 💝

kristine
Автор

Was deze video niet al eerder live gezet?

leendertvd
Автор

Nederlandse zorg slaat nergens op. 9/10 krijg je parecetemol en krijgt te horen dat je thuis even moet uitrusten. In het buitenland krijg je tenminste goede onderzoek.

zorakornev
Автор

Doktoren zijn niet alles wetende. En deze mensen vertrouwen zo erg erop, diep triest.

NourKLI
Автор

Pas op met welke Verzekeringsmaatschappij je verzekerd bent, veel van deze organisaties zijn bezit door Amerikaanse bedrijven met die mensen-rechten schrijdende "protocols" van hun. Nederland gaat langzaam naar het Amerikaanse zorgsysteem. Waar mensen zich letterlijk BLUT betalen aan zorgkosten die (nu nog) vergoed kunnen worden.

bryanvonstase
Автор

vanuit een mensleijk en dus emotioneel oogpunt snap ik dat veel mensen bereid zijn om operaties en IVF, etc. te ondergaan om een biologisch eigen kind te krijgen. Maar is het rationeel gezien niet logischer om ipv naar België naar een adoptie centrum/weeshuis te rijden om alsnog een kind te krijgen. Gaat het om het belang van dat 50% van je genen doorgegeven wordt of om de zorg en liefde die je een kind wil geven. Ik ken persoonlijk geen een ouder met een adoptief kind, maar ik heb er geen twijfel bij dat adoptieve ouders hun kind volledig als eigen zien. Nu als jonge man heb ik eigenlijk een slecht beeld van de IVF cultuur en opties in NL en het adoptie process, maar toch vind ik het soms opvallend als mensen met een kinderwens na mislukte IVF behandelingen opgeven en niet over gaan op een adoptie process.

erikvoitus
Автор

Nederlandse zorg is slecht....
Zo dra jij geld kost.

Profeetje-tafelkleedje
Автор

Nieuwsuur, maak nou eens een filmpje over de invloed van micro vetbolletjes van die massale spuitjes op de voortplantingsorganen.
Hier zijn officiele onderzoeken van die in 2018 gepubliceerd zijn.

Pelsluisje
Автор

Goede video maar erg jammer dat op 1:42 en andere delen van de video gesproken worden over vrouwen, terwijl niet elke vrouw een baarmoeder heeft en iedereen die een baarmoeder heeft, is een vrouw. Je kan better zeggen hoe het is: iemand met een baarmoeder.

robinfierce
Автор

Jonge mensen willen alles en wel metéén. Verwende decadente sneeuwvlokjes. O, wat zijn we allemaal bijzonder en uniek! En we willen allemaal hetzelfde. Hoezo uniek?

caskraker