Ζαχαρίας Μίχας: Το επόμενο βήμα για Ελληνικό Οικοσύστημα Αμυντικής Καινοτομίας

preview_player
Показать описание

Τονίζει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν ήδη αρκετές ελληνικές εταιρείες αμυντικών συστημάτων που αποτελούν κεφάλαιο οι οποίες θα πρέπει προφανώς να ενσωματωθούν στη διαδικασία.

Επί χρόνια ελληνικές προτάσεις για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων δεν αξιολογούντο για τη χρησιμότητα τους για τις ΕΔ, για την καινοτομία και εν γένει για την πιθανή δυνατότητά να συμβάλλουν στην αύξηση του ποσοστού ελληνοποίησης των εξοπλισμών και στην ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας.

Η Ελλάδα παρότι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές οπλικών συστημάτων και με υπαρκτά θέματα ασφαλείας δεν κατάφερε να αναπτύξει τον σοβαρό πυρήνα αμυντικής βιομηχανίας που είχε, αντιθέτως απαξίωσε και αυτά που είχε ήδη καταφέρει.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
PERSONAL INTERVIEW - REPRODUCTION IS NOT ALLOWED

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Μακάρι να αναπτύξουμε την αμυντική βιομηχανια, θα μου έκανε εντύπωση όμως γιατί τα συμφέροντα είναι υπέρ των αγορών έτοιμων από το εξωτερικό για προφανείς λόγους.
Ο κ. Μιχας είναι απόλυτα σωστός. Σωστά, αρχίζουμε από τις υπάρχουσες εταιρείες, τα επιτελεία ενθουσιάζονται από τις προτάσεις και μπλοκάρουν τα πάντα για προφανείς λόγους, δεκαετίες γίνεται αυτή η δουλειά. Το πλαίσιο δεν είναι απαραίτητο, μόνο για να γίνεται τζερτζελές και για το ειδένε. Δεν αποφέρουν χρήματα κύριοι, χίλιες δυό δικαιολογίες και καθυστέρηση. Οι Τούρκοι είναι πατριώτες.

ΑλεξανδροςΒραχνος
Автор

Ο Νόμος πρέπει να έχει γενικό πλαίσιο. Η χαρτογράφηση και προκηρυξη θα ειδικεύσει το τι τελικά θα περάσει σε στάδιο παραγωγής ενσωμάτωσης και πιστοποίησης.

ΕυάγγελοςΒολίκας-νι
Автор

Κύριοι αφού έχετε δίκιο και οι δύο. Ο Ζαχαρίας μιλάει για την δομή της νομοθέτησης. Όντως αν δεν υπάρξει η χρηματοδότηση (πώληση), η νομοθέτηση μόνη της, θα έχει αποτέλεσμα θεωρίας.
Προσωπικά προσθέτω οποιαδήποτε και τα πανεπιστήμια για να κλείσει η τριάδα της επιτυχίας. Υπάρχει ένας τεράστιος θησαυρός εκεί. Όποιος δεν μένει ανεκμετάλλευτος, φεύγει έξω. Αν κάτσει μέσα θα ξεχάσει και αυτά που ξέρει, η θα κάνει άσχετη δουλειά για να ζήσει.Το χάσιμο είναι τριπλό. Ένα γιατί φεύγουν, ένα για την υπανάπτυξη, ένα για την μη στήριξης της ενδοεργασίας υψηλού οικονομικού επιπέδου.
Αυτό που μη τι άλλο, θα μπορούσε να φέρει πίσω και τα Ελληνόπουλα που διαπρέπουν έξω (μικρά και μεγάλα), αλλά και γιατί όχι και ξένους ανθρώπους που βαρέθηκαν τα έξω. Αν υπήρχαν οι συνθήκες θα ήθελαν να βάλουν και λίγο θάλασσα στην ζωή τους, με εγκατάσταση εμπειρίας έστω και λίγων χρόνων, οχι σαν τουρίστες μόνο για λίγες μέρες. Τουλάχιστον αυτοί που αγαπούν την Ελλάδα.
Αυτή η τριάδα σε βάθος 10 χρόνων θα ανοίξει ορίζοντες.
Μην ξεχνάμε και την ανάγκη για στελέχη υψηλόβαθμου προσωπικού, που έρχεται ταχύτατα ταυτόχρονα στον τομέα της ενέργειας. Αφου οπου νανε θα πηδήξει από την ελληνική γη και το αέριο και το πετρέλαιο.
Γιατί να αποκλείουμε "ραγιαδικα", οτι δεν θα μπορούσε να ξαναέρθει ενας νέος χρυσός αιώνας σε αυτό τον τόπο ;

YouTubTopMusic
Автор

Άλλαξε την μουσική Λαμπρό !!! Μένουμε σε σπίτια και είναι πολύ έντονη

spyrosb