Mihail Sorbu - Dezertorul | Teatru radiofonic

preview_player
Показать описание
#TeatruRadiofonic #TeatruAudio #MihailSorbu
--------------------------
Piesa de teatru radiofonic Dezertorul (1981), după Mihail Sorbu, este o comedie tragică.
Deși este plasată în timpul primelor zile de ocupație a Bucureștiului de către armata germană în timpul Primului Război Mondial, acțiunea piesei „Dezertorul” se concentrează asupra unei drame familiale cu impact minim asupra marilor evenimente istorice.
Sergentul Silvestru Trandafir, mobilizat pe front, nu mai suportă gândul că soția, Aretia, ar putea să îi fie infidelă în timpul absenței. Prin urmare, fugind din unitatea lui militară aflată în retragere spre Moldova, el merge să își vadă soția, în căsuța lor de mahala. Într-adevăr, aici el îl găsește pe un pretendent mai vechi la dragostea Aretiei, germanul Gottfried Schwalbe, aflat în București și înainte de război, în calitate de reprezentant al unei firme nemțești de mașini agricole.
Disputa dintre cei doi antrenează nu numai rivalitatea amoroasă, ci și pe cea politică, deși într-o mai mică măsură. Ofițerul german, asigurat cu santinela de la poartă, e stăpân pe sine și dorește să o păstreze pe Aretia, „prada lui de război”. Refuzând cu încăpățânare să accepte condițiile lui Silvestru (care se oferă prizonier în schimbul eliberării Aretiei), Gottfried Schwelbe este ucis de către acesta.
După ce speră că și-a pus familia la adăpost, trimițând-o în teritoriul liber, „dezertorul” se predă unei unități militare germane, și moare tragic, sub ploaia de gloanțe, adresând o ultimă imprecație ocupanților germani.

ÎNTREBARE: Stii in ce an a scris Mihail Sorbu această operă?
-------------------------
Distributie: Mircea Albulescu, Dana Dogaru, Victor Rebengiuc, Dorina Lazar, Virgil Ogășanu, Alfred Demetriu. În alte roluri: Ileana Serban, Gheorghe Pufulete, Nicolae Crisu, Ionut Dogaru.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

În fiecare seară, fără excepție, toată noaptea ascult teatru radiofonic.

tiotokay
Автор

Dupa o zi grea de munca si multe ganduri e ceva ce ma linisteste😘

biatricepopa
Автор

Aceste piese de teatru, îmi aduc aminte de momentele tinereții mele, când în fiecare luni seara, ascultam teatru radiofonic.Multumim pentru aceste minunate piese de teatru.

Dalhauti
Автор

Toată noaptea mă delectez cu teatru de cea mai buna calitate.
VA MULTUMESC foarte mult.

marilenaserban
Автор

Frumoasă piesă!!
Distribuția, este cea care dă plusvaloare !
Mulțumesc !! 👍🤗🙋

mioaravelicu
Автор

WaW Din ❤Și Adâncul Sufletului Îți Mulțumesc Ady Magdici și pentru această Capodoperă a literaturii Române Din ❤ Și Adâncul Sufletului Le Mulțumesc Marilor Actori Români Pentru Superba Interpretare
❤ Dedicație Specială Pentru
😪😪 👑 ❤ Și Sufletului Meu
😽 ❤Sentimentele Există ⚫️ Nu Sunt un Moft
😽🎅 Sărbători Plăcute cu Bucuriii și Realizări
😽 ❤ La Mulți Ani 🫱2️⃣0️⃣2️⃣5️⃣🫲 🎅
❤ Noapte-Bună Și Liniștită
Pe Mai Târziu‼️❗️ Oare❓️
Luni 🫴 3️⃣0️⃣Dec"2️⃣4️⃣😏😭😭😲

nutivasilescu
Автор

wikipedia spune că a scris piesa în 1917.

victoriaroman
Автор

Aretia incearcă să îl convingă pe german să renunțe . Dar el o considera prada lui de război . E adevărat că germanii au rechiziționat in timpul ocupatieii tot ce se putea de la automobile la clanțele de la uși . Nu știu cind a fost scrisă acesta piesa dar e posibil sa fie anul 1916 sau 1918 .

GeogeOprescu-khuf
Автор

De ce aceasta piesa nu e jucata în teatre? De ce vedem la teatru mizeriile lui Visniec? De ce tinerii actori sunt atât de zgomotoși, vulgari..? E o decadenta uriașă în teatre..

IlinaDraghici