Despre Vointa

preview_player
Показать описание
Acesta este primul clip din proiectul pe "Despre Tine". Ne propunem ca prin acest proiect sa parcurgem impreuna cu voi pasii spre succes. Daca aveti intrebari le puteti posta in sectiunea de comenturi si noi vom raspunde in clipul urmator.

-Vointa este foarte importanta in cadrul procesului de dezvoltare personala. Ea reprezinta capacitatea de a transforma intentia in actiune, chiar daca apar dificultati in atingerea scopului initial.
Imbunatatirea vointei este cea mai scurta cale pentru a obtine o viata mai buna. Sa ai vointa, uneori conteaza mai mult decat sa ai un IQ mare pentru a obtine rezultate bune la scoala, sau o carisma dezvoltata pentru a obtine un post de conducere, ori o empatie puternica pentru o viata de cuplu implinita.
-O vointa dezvoltata te poate asigura ca vei trai mai sanatos, vei fi mai fericit, vei darui si vei primi mai multa iubire si daca sa zicem ca bogatia este ceea ce cauti, tot vointa te va ajuta sa ajungi acolo. Trebuie doar sa o folosesti in favoarea ta.

Poti sa iti antrenezi creierul pentru a obtine un control mai bun asupra vointei. Vointa se poate asemana cu un muschi, care prin exercitii simple dar regulate se dezvolta si se fortifica. Insa asa cum un muschi oboseste dupa antrenamente si vointa slabeste in putere si are nevoie de o perioada de regenerare inainte de a putea fi refolosita.

-Un prim pas pentru dezvoltarea vointei ar fi
#1 -- MEDITATIA
-Expertii in neurologie au demonstrat ca meditatia ajuta la formarea de noi conexiuni intre neuroni, care ne imbunatatesc puterea de concentrare si ne ajuta sa ne controlam impulsurile. Meditatia creste fluxul de sange care circula in cortexul pre-frontal, la fel cum printr-un antrenament fizic creste fluxul de sange din muschi, ceea ce duce la dezvoltarea acestuia.

#2. Un alt pas important in dezvoltarea vointei este Respiratia
-Atunci cand suntem stresati, vointa scade, dar o putem regenera folosind o tehnica pe care cercetatorii au numit-o OPRESTE-TE SI PLANIFICA. -- Aceasta tehnica consta in incetinirea ritmului respirator pana la 4-6 respiratii pe minut, ceea ce reprezinta pauza pe care trebuie sa ti-o oferi, iar apoi urmeaza planificarea, punct in care trebuie sa iti stabilesti prioritatile si cum alegi sa ajungi la obiectivul propus.
Daca te supra soliciti incercand sa iti folosesti vointa pentru mai multe lucruri in acelasi timp, aceasta va scadea dramatic, deoarece este o resursa care poate fi folosita pentru cate un obiectiv in parte.

#3 -- Exercitii
Pentru imbunatatirea si antrenarea vointei putem face cateva exercitii simple in fiecare zi. Cu ajutorul acestor exercitii vom scapa de obiceiurile negative si vom implementa obiceiuri bune.
Iata niste exercitii foarte simple dar cu o importanta deosebita.
Daca esti dreptaci, incearca sa schimbi mana pentru obiceiurile zilnice. De ex: Scrie cu mana stanga timp de 5 minute in fiecare zi, iar in cazul in care esti stangaci foloseste mana dreapta. Foloseste cealalta mana atunci cand te speli pe dinti sau formeaza-ti un obicei in a citi in fiecare zi cate un numar de pagini, daca esti o persoana care nu prea citeste, ori fa-ti un program de exercitii fizice daca sportul lipseste din viata ta. Incearca sa inlocuiesti
activitatile neproductive cu activitati care sa te ajute in viata de zi cu zi. Foloseste timpul liber pe care il ai pentru a invata cate ceva nou in fiecare zi. Acest lucru iti va intari vointa si astfel o vei putea folosi atunci cand ai nevoie de ea.

#4 -- Nu te supra solicita
In loc sa iti propui sa faci mai multe lucruri odata care iti vor solicita vointa, planifica-ti timpul in asa fel incat sa iti atingi scopurile pe rand, in functie de importanta acestora, lucru care se incadreaza in "managementul timpului" chestiune pe care o vom trata mai pe larg intr-unul din clipurile urmatoare.
Pentru a demonstra ca vointa este o resursa finita care se consuma, cercetatori din America au facut un experiment social. Acest experiment este unul foarte simplu. Unei persoane i se dadea o ciocolata si era rugata sa astepte 10 minute inainte sa o manance. Dupa aceasta etapa, fiecaruia dintre cei supusi testului, li s-a dat un puzzle foarte dificil. Experimentul a aratat ca cei care au reusit sa foloseasca vointa pentru a nu manca ciocolata au renuntat la puzzle inainte sa il rezolve, iar cei care au mancat ciocolata l-au rezolvat. Acest lucru demonstreaza ca cei care si-au irosit vointa pentru a nu manca ciocolata, nu au mai avut destula vointa pentru a termina puzzle-ul.

#5 -- Nu fi prea dur cu tine.
Pentru a-ti atinge obiectivele, trebuie sa iti pastrezi vointa captata, motiv pentru care nu trebuie sa fii prea dur cu tine, nu trebuie sa te critici si cel mai important, trebuie sa ai incredere in fortele proprii.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

bravo! un lucru foarte foarte bun. cred ca este cel mai bun clip realizat de romani pe care l-am vazut pe youtube. Felicitari si va multumesc foarte mult!

eduardo-cristianneamtu
Автор

Baieti, felicitarile mele, atat pentru initiativa, cat si pentru prezentare! :)

alexandraciobanu
Автор

eu am o problemä foarte mare cu vointa....nu gäsesc nici o motivatie anume care sä mä determine sä merg mai departe, sä intreprind ceva...mä simt blocatä pur si simplu...citeodatä disper si nu stiu pe ce drum sä merg.. . totul este o vä rog mai multe idei in ceea ce priveste motivarea vointei ...multumesc .

dorinadammers