De gevaren van zonnepanelen, zo mijd je de risico's - RTL NIEUWS

preview_player
Показать описание
Zonnepanelen worden steeds populairder. Niet elk zonnepaneel wordt even kundig geplaatst en ook slijtage ligt op de loer. Dat levert reële gevaren op. Verslaggever Koen de Regt legt uit wat de risico's zijn en hoe je die kan voorkomen.

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

En vergeet niet mensen, stop geen huisdieren in de magnetron, laat ze droog föhnen door een gecertificeerde professional want bij verkeerd drogen kan je hondje zomaar overlijden.

davidt
Автор

Dit kun je heel makkelijk uitsluiten door een parallelle schakeling van de panelen. Niet optimizers (niet echt parallel) want dat blijft gelijkstroom maar met een micro omvormer per paneel.

iooprocentzontilburg
Автор

zoals gezegd in de video. achterstallig onderhoud en kneuterige doe het zelf projectjes zorgen voor problemen. net zo gevaarlijk als een cv installatie dus.

iamheadshotnl
Автор

Bij gebruik van Micro omvormers vervalt een groot deel vd risico’s, heb er zelf 24. Onderhoud is discutabel. Een centrale omvormer controleren ja, maar het dak op en panelen gaan demonteren lijkt me niet zo’n goed idee wanneer er geen concrete reden is. De kans dat je panelen of stekkers juist beschadigd is aanzienlijk.

ReneArtoisMr
Автор

0:38 dat is een heftige vlamboog, vraag me af of de opstelling zoals in de video ook daadwerkelijk hetzelfde is als wat menig huis aan zonnestroom opstellingen heeft?

benissa.
Автор

Deze Uitzending wordt gesponsord door het gilde van zonnepaneel inspecteurs.

Er zit volgens mij in een goede omvormer ook een zekering. Daarnaast nog in de meterkast.

Kans dat er iets fout gaat is klein, net als CO vergiftiging van je ketel of het niet werken van je remmen in je auto

reddrummaster
Автор

Sorry maar dit is de grootste bullshit ooit. 1. Een elektricien zijn heeft niets te maken met een zonnepaneel connector correct gebruiken of niet. buiten dat met zo een connector kan vrijwel niks fout gaan. Indien het niet correct in elkaar zit dan maken de elementen ook geen contact en dan kan er geen stroom vloeien. Ook een elektricien is hier afhankelijk van de ... handleiding. 2. Een vlamboog kan eigenlijk alleen ontstaan bij hele hoge voltages en of capacitieve (condensatoren) / inductieve elementen. Die "testopstelling" is totaal niet representatief (let vooral op die gigantische condensator bank en neem mee dat dit gevoed is van een sterke bron die niet dipt bij kortsluiting o.i.d. wat bij een zonnepaneel wel zo is). Een huisinstallatie zal een voltage hebben van 400 DC ofzo, om een continue vlamboog te krijgen zoals gepresenteerd in deze video heb je 50000V+ nodig. De vlamboog afstand door lucht bij 400v is ongeveer 0.3 mm. Ik kan mij niet voorstellen dat er een omvormer op de markt is die geen oververhittings--beveiliging heeft. Dat is wel de meest basis beveiliging wat in een dergelijk apparaat ingebouwd moet zijn. Ik vind het jammer dat een zender als rtl nieuws zo een sensationeel stuk presenteert en zo misinformatie verspreid.

BuildItAnyway
Автор

en moeten we dan die expert ook nog laten controleren door een expert?

dennis
Автор

Mooie reclame film voor de installatie bedrijven

Fritsvrolijk
Автор

Niet aan beginnen!
Kerncentrales mits goed onderhouden zijn vele malen veiliger, beter en krachtiger dan welk windmolenpark, zonnepark of TU Delft brandingsding dan ook.
Een goede kerncentrale geeft als enige nare product nucleair afval, materie dat zonder problemen te verpakken, op te slaan en te vergeten is!
Kernenergie heeft de toekomst en binnen 15 jaar zullen we dat weer normaal gaan vinden.

z.weertje
Автор

Waarom als er een nieuw elektrisch apparaat is moet het meteen weer afgekraakt worden door die irritante media... altijd als er een nieuwe telefoon uit komt word hij meteen afgekraakt, oxboards ook meteen afgekraakt toen ze er net waren en nu dus ook zonnepanelen.

deanbrugman
Автор

Ik ben zelf elektricien. En wat ik allemaal al niet heb gezien is er over. Kleine kans op brand. Wat meestal niet gebeurd. Maar wie wil er kans op brand hebben? Want als je het ziet of ruikt is het meestal al te laat. Zeker bij oudere installaties. Als je er geen kennis van hebt blijf er van af.

kevintremerie
Автор

100 jaar geleden was een verbrandingsmotor ook volgens velen gevaarlijk .... ondertussen rijden er meer dan een miljard rond

WesLee
Автор

wat een onzin.. kabels scheef vast klikken is onmogelijk, je kan ze wel slopen maar dan zet je een nieuwe daar op. kabels zijn eigenlijk te dik ze kunnen 1000v aan en met bijv. 12 panelen heb je 2 strings van 6 panelen. panelen zijn tussen de 30 en 40 volt per stuk.. laten we dan van 40 volt uit gaan. 6 x 40v = 240 volt. geen zorgen met 18 panelen hebben omvormers vaak ook de mogelijkheid voor 3 strings.. dat omvormers oververhitten is ook onzin, alle nieuwe (en oude vaak ook) zijn tegen oververhitten beveiligd. vaak hebben mensen die de omvormer ophangen in een schuur het probleem dat hij uit valt in de zomer, maar brand? nee.. het enigste wat wel echt klopt is de vlamboog. dit is uiteraard echt gevaarlijk, alles dient wel berekend te zijn en goed aangesloten en netjes weg gewerkt te zijn. moet je dan zorgen hebben? nee.. enigste branden tot nu toe (zo ver ik weet, correct me if i am wrong) zijn van fout geproduceerde panelen.(vlamboog in het paneel zelf) en bij "in dak" systemen waar panelen voor zijn gebruikt die daar niet voor gemaakt zijn. deze komen dan de warmte niet kwijt.

wil je een beetje zorg dragen.. kijk bij de schoonmaak voor micro cracks, en hot spots.. en of alles nog netjes weg gewerkt zit! heb je zorgen?, huur dan een warmte camera

en denk maar niet dat grote bedrijven tegenover een klein doe het zelf bedrijfje beter werk aflevert. het gaat zich om de persoon zelf die het maakt, hoe snugger die is/ hoe net hij werkt, en hoe goed hij de problemen en gevaren snapt.. ik heb al veel kasten gezien waar fases waren omgedraaid, de aardlek was omzeilt of gewoon een foute zekering is gezet. en dat is allemaal aangesloten door grote bedrijven. heel moeilijk is stroom niet.. je kan alle gevaren en regels op 5 velletjes papier zetten, maar voor sommige is het nog steeds te moeilijk. of het is gewoon luiheid geen idee

blackdaan
Автор

gewoon niet aan beginnen aan die rommel. Binnenkort kun je gewoon belasting gaan betalen per paneel. En van die opbrengst betalen ze de subsidie aan de diknekken hun electrische auto's.

jandudl
Автор

Haha, zo zie je maar weer. Dacht ik dus al

milanomaster
Автор

Dingen kunnen mis gaan. Mie mie mie mie mie. Allemaal dingen die vanzelfsprekend zijn

emielaardoom
Автор

Een condoom heb je ook nodig im het goed en veilig te doen

dstroyerz
Автор

Dit geldt alleen voor zonnepanelen thuis! Het bouwen van grote zonneparken moet verboden worden om deze reden alleen al! In plaats daarvan zijn gesmoltenzoutreactoren inherent veel veiliger en kunnen zelfs ondergronds worden gebouwd!

vijfsnippervijf
Автор

Ik kijk dit, krijg tussen de volgende video suggesties een advertentie. Vogels onder zonnepanelen verwijderen..

annelotmeijer