C programlama 5 Fonksiyonlar

preview_player
Показать описание
Programlama dillerindeki fonksiyon yaklaşımı, parametreler, geri değer döndürme (return) yapısı, özyineli (recursive) fonksiyonlar. Fonksiyonların prototipleri, birden fazla fonksiyonun birbirini çağırması.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

"Ben hata vereyim."
- Ünlü düşünür C -

teomanyalcnkaya
Автор

Ya 14:45'deki "heh, enteresan oldu" derkenki masum, samimi gülüşünüze ölürüm ben çok kötü oluyorum böyle gözlerim falan doluyor masum insanları görünce. sizi çok seviyorum bunu bilin lütfen yanlış anlaşılmasın keşke abim falan olsaydınız hayranlıkla izleseydim sizi peşinizden gitseydim. allah hep mutlu etsin sizi hep yüzünüzü güldürsün

bekomatik
Автор

Emeğinize sağlık, prototip olayının neden kullanıldığı gibi ayrıntı ama gerekli konuları anlatmanız muazzam, sayın hocam.Teşekkürler...

oguzhanyavuz
Автор

Sayın hocam C programlama dili çalışıyorum... haliyle youtube da konu ile ilgili çok farklı vidyolara baktım.. samimi olarak ifade edeyim en çok sizin anlatımınız hoşuma gitti.. konuyu öz, örnekler vererek basit bir şekilde anlatıyorsunuz kanalınıza hemen abone oldum.. çok teşekkür ederim. Emeğinize, gayretinize ve bilginize sağlık

STMFRE
Автор

Hocam Seni Keşke liseden itibaren Hocam olsaydın Eskişehirde beraber fotoğraf çektirmiştik ayak üstü bana tavsiyeler verip abi sıcaklığı göstermiştiniz.Belki şuan derslerimde tam olarak başarılı olamasam bile öğrenme konusunda durmamı söylemiştiniz.Gerçekten iyi bir insansınız.

tristanludlow
Автор

son örnekteki hatanın düzeltilmiş hali.
int recKare(int x){
if(x == 1)
return 1;
return (x*x)+recKare(x-1);
}

talhayigit
Автор

Yazılım öyle birşey ki kolay başlıyor, birden bire çok zorlaşıyor.bi de sıfırdan başlayan biri için piyasadaki kitaplar inanılmaz fonksiyonsuz.daha 1.sayfada yazarlar bir şey anlatırken, o anlattığı şey içinde bilmediğiniz zilyon tane teknik terim oluyor ve sonrasında anlatılan şeye dair kompleks bir uygulama örneklendirilerek konunun daha da anlaşılmaması sağlanıyor. tüm eğitim sistemleri hep "en hızlı anlayan en iyi tasarlar" önermesi üzerine inşa edilmiş.ama ben bundan çok şüpheliyim.

caner
Автор

Matematik dersleri bize böyle anlatılsa keşke :) matematikteki faktöriyel ve kombinasyon konularından pek anlamazdım zorlanırdım hep ama programlamaya uyarlayınca çok basit geliyo ve daha kalıcı oluyor, matematik derslerinde anlatılanlar çok havada kalıyor :) emeğinize sağlık hocam çok iyi anlatıyorsunuz, programlamanın yanında matematiğimize bile katkı sağlıyorsunuz. Soru cevap videolarınız olsun ders videolarınız olsun hepsi çok sade, özlü anlatımlar içeriyor insanı sıkmıyor. Belki haddime değil ama kişilik olarakta çok mütevazi bir yapınız var. Çok teşekkür ederim emeğiniz için, Rabbim her iki cihanda emeğinizin karşılığını verir inşallah

HalilAkay
Автор

hocam kare bulma sorusun da hata var aynı kareleri bir kaç defa sayıyor sizin program
return (x*x)+kare_Sayi(x-1);
şeklinde olmalı

jaweller
Автор

2x2 lik bir kare 5 tane kare olduğu doğrudur ama 3x3 lük kareleri 2x2 ten yola çıkarak yapmaya çalıştığınız zaman bazı kareleri tekrar tekrar saymış oluyorsunuz. yani 1. saydığınız 5 kare ile 2. saydığınız 5 kare arasında ortak kareleri 2 defa saymış oluyorsunuz... Bundan dolayı doğru sonucu vermiyor.

berkayceylan
Автор

Çok teşekkürler sınav öncesi inanılmaz işe yaradı

outtaaa
Автор

Merhaba hocam
Fibonachi de verdiğiniz özyineleme fonksiyonlu örnek yanlış çalışmıyor mu ?
For döngüsünde 5.terim istersek 5 veriyor doğru anca özyineleme ile yaptığımızda sonucu 8 veriyor. Fibonachinin ilki olan 1 atlıyor sonrakilerinden hesap yapmaya başlıyor.
Ben o kısımda if(n==1 || n==0 ) yerine if(n<=1) yapıp return n; ile yaptığımda düzeldi.

ymnN_
Автор

arkadaşlar 3. olarak özyineli tanımlanan fibonacci dizisini çalıştırıp denediyseniz sonuc diger ikisinden farklı çıkıyor çünkü burada if(z ==1 || z==0) olarak tanımlanmış yani ilk 2 terim 1. ve 2. terim olarak değil 0. ve 1. terim olarak tanımlamışız tabii ki kod yanlışlığı değil sadece tanım ama eğer atıyorum 10. elemanı isterseniz size 11. elemanı verecektir 0-1 yerine 1-2 /2-1 seklinde if ifadesini değiştirirseniz n verdiğinizde n. elemanı verir.

enes
Автор

Hocam, 23:39'da dediniz ki "Bütün döngüler recursive fonksiyon olarak, bütün recursive fonksiyonlar da döngü olarak yazılabilir" Peki Quick Sort Sıralama Algoritması da dahil mi? Bu algoritmayı recursive fonksiyon olarak değil de döngü olarak yazabilir miyiz?

obligar
Автор

Hocam eline sağlık izlediğim ilk videon ama sayende mantığı oturttum. Videolarını izlemeye devam edeceğim devamını bekliyoruz :)
edit: sitenizdeki örnekler de konuyu pekiştirmede çok etkili teşekkürler... :)

artunnn
Автор

Hocam yarın vizem var.Sizin sayenizde en azından bir şeyler öğrenip girdim.Çok teşekkür ederim.

atakankurgan
Автор

hocam ilk başta 6 girdiğinzde olan hatanın sebebi sonucun integer veri tipinin 8bitlik olması 6nın faktoriyelinin faktoriyeli ise 8 biti aşan bir sonuç vermesi

ali-dxzo
Автор

emeğinize sağlık hocam ALLAH razı olsun

oguzaltiner
Автор

Merhaba, takıldığım bir sorum var Sadi hocam, rand(); fonksiyonu ile belirli bir listeden rastgele seçim yapabilir miyiz? örneğin {2, 5, 11, 19, 57} bu sayıların arasından rand(); fonksiyonuna rastgele seçim yaptırabilir miyiz? Cevabınız için şimdiden teşekkürler ederim.

acemmi
Автор

daha önce rekürsif fonksiyonları anlamak için bir çok kez bu videoyu izleyip anlamamıstım ama şimdi matematiği öğrenince ve oradaki fonksiyonları öğrenince çok rahat anladım çokta basitmiş dedim

semih