Türk Edebiyatında Hikayenin Yolculuğu | Nereye Gidiyoruz? | Alim Kahraman

preview_player
Показать описание
'Nereye Gidiyoruz?'da bu hafta, Türk edebiyatında hikaye türünün doğuşu ve gelişimi konu ediliyor.

Nagihan Haliloğlu, Samed Karagöz ve Alim Kahraman Türk hikayeciliğinin dününü ve bugününü yorumluyor.

Cumhuriyet dönemi Türk hikayeciliğinde neleri değiştirdi?

Roman ile hikaye türleri ne zaman ve nasıl birbirinden ayrıldı?

Ömer Seyfettin, Türk hikayeciliği için nasıl bir önem taşıyor?

Hikaye türü romana kıyasla deneyselliğe daha mı müsait?

Hepsi ve daha fazlası Samed Karagöz, Nagihan Haliloğlu ve Alim Kahraman'ın katkılarıyla ‘Nereye Gidiyoruz?’da.

#Edebiyat #Hikaye #NereyeGidiyoruz

İçeriklerimizi podcast olarak dinlemek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Web sitemizi de ziyaret etmeyi unutmayın.

Twitter, Instagram ve Facebook'ta bizi takip etmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Times Of Türkiye, Türkiye'ye dair her alanda içeriklerin üretildiği dijital bir platformdur. Times Of Türkiye, siyaset, dış politika, medya, kültür ve sanata ilişkin birbirinden uzman isimlerle yapılan videolar ile bir taraftan Türkiye'nin nabzını tutarken İngilizce diğer dillerde yapılan yayınlarla Türkiye'nin uluslararası gündemdeki yerine katkı sağlar.

Times Of Türkiye kanalında;

‘Ne Var Ne Yok?’ (İç Politika) programında Hüseyin Alptekin ve Yusuf Özkır iç politikaya dair yorumları ile gündemi değerlendiriyor. Hızla değişen gündemin ana konuları bu programda tartışılıyor.

‘Sınır Ötesi’ (Dış Politika – Türkçe) programında Taha Dağlı ve Sernur Yassıkaya dünya gündemini ele alıyor. Dünyada yaşanan gelişmelerin yanında Türkiye’nin uluslararası arenada ortaya koydukları da bu programda masaya yatırılıyor.

‘Nereye Gidiyoruz?’ (Kültür-Sanat) programında Nagihan Haliloğlu, Samed Karagöz ve Halil İbrahim İzgi kültür ve sanata ilişkin renkli konu ve içerikler ile izleyici karşısında oluyor. Müzik, tiyatro, sinema, yazarlık, dergicilik, görsel sanatlar ve modern dijital sanatlara kadar kültüre ve sanata dair ne varsa bu programda yerini buluyor.

‘Türkiye Talks’ (İngilizce) programında ise Kadir Üstün ve Bora Bayraktar İngilizce içeriklerle Türkiye ve dünya gündemini ele alıyor. Türkiye’nin gündeminde yer alan konular bu program vasıtasıyla uluslararası medyaya taşınıyor.

'Öbür Gündem' programında ise Hale Kaplan ve Kılıç Buğra Kanat, siyasi ve sıcak gündemin dışında kalan önemli konuları gündeme taşıyor.

'Düşüne Düşüne' programında Halime Kökçe, Talip Küçükcan ve Atilla Yayla siyaset, sivil toplum ve düşünce kuruluşları üzerinden gündemi değerlendiriyor.

Hasan Eren Ulu ve Seda Özen Bilgili ile Yerinde Konuşalım programında İstanbul'daki kültürel ve mimari eserlerin dünü ve bugünü ele alınıyor.

Bize Sanattan Bahset programında Kübra Sönmezışık, sanat dünyasından farklı konuklarıyla sanatın ve sanatçının nabzını tutuyor.

Kadının Gözünden Dünya programında Ece Baban, Şuay Nilhan Açıkalın ve Diren Doğan, dünyadaki gelişmeleri kadının gözünden bakıyor.

Resmin Öyküsü programında Habibe Çalışkan, tarihten günümüze resimleri ve ressamları değerlendiriyor.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Bu kadar kaliteli bir programı izleyen sayısı çok az. Umarım zaman içerisinde artar bu sayı. Emeğinize sağlık.

mettovontotto
Автор

Edebiyatın bu türüne Öykü demek daha sağlam bir kavramsal altyapıya sahip sanki. Şöyle ki, romanın da öykünün de vb. hikâyesi var. Bu imkânı düşündüğümüzde, ilk zamanlarda ideolojik olarak önerilmiş olsa da, günümüzde dilsel bir zenginliğe yol açmış gibi görülüyor.

Benzer hikâyesi olan iki farklı öykü okuduk, gibi. Bu romanın hikayesini pek kısır buldum, gibi.

Saygılarımla,

mettovontotto